Scroll Top

Jääpallo – Veiterällä ja Kamppareilla tänään katkon paikat välieräsarjoissaan

Jääpallon Bandyliigassa pelataan tänään kolmannet välierät. Molemmissa ottelupareissa voi ratkaisu syntyä jo tänään, koska Veiterä johtaa Akillesta voitoin 2-0 ja samoin numeroin johtaa omassa parissaan Kampparit JPS, joten tänään on paljon panosta altavastaajilla.

 

Ennakot

Veiterä vs Akilles

Veiterä on hallinnut yllättävän suvereenisti ottelusarjaa Porvoon Akillesta vastaan. Veiterä on voittanut sekä koti että vierasottelun selkein 8-2 numeroin, joten porvoolaisilla on tukala paikka nousta vielä taisteluun finaalipaikasta.

Veiterä on hallinnut ottelusarjaa vahvalla luistelullaan ja tehnyt tulosta laajalla rintamalla, koska joukkueen materiaali on sarjan selvästi paras ja sitä kautta myös levein. Erityisesti kokenut Janne Hauska on ollut välierissä elementissään ja tehnyt ratkaisevissa paikoissa maaleja, kuten esimerkiksi sarjan toisessa ottelussa Porvoossa. Ensimmäisessä ottelussa taas Emil Fedorov paukutti hattutempun heti ottelun alkuun ja hiljensi sillä vieraiden pelaamisen. Myös kokenut Tomi Hauska on pelannut laadukkaasti samoin kuten Eetu Peuhkuri. Puolustuspelin panostakaan ei sovi vähätelllä, koska neljä päästettyä maalia kahteen otteluun Akilleksen kaltaista joukkuetta vastaan on todella hyvin.

Kuva Pekka Huovila, Eetu peuhkuri 

Mikäli Akilles ei keksi tämän päiväiseen otteluun mitään ihmelääkettä Veiterän luisteluvoimaiseen pallolliseen pelaamiseen on ottelusarja mitä ihmeisimmin poikki tämän illan jälkeen. Vaikka sanotaan, että ottelusarjan katkaiseminen on aina vaikeinta niin  Gee uskoo silti, että Veiterä ottaa kotiyleisön edessä rutiinilla 3-4 maalin kotivoiton ja etenee näin ollen toista vuotta putkeen finaaliin otteluvoitoin 3-0.

 

JPS vs Kampparit

JPS:n ja Kamppareiden ottelusarjasta odotettiin tasaista ja sitä se on myös ollut, mutta silti  Kampparit on hoitanut kokemuksellaan itsensä sarjassa jo otteluvoitoin 2-0 johtoon.

Edellinen ottelu Mikkelissä oli todella kirvelevä JPS:llä. Joukkue nousi toisella jaksolla hienosti 5-3 tappiosta 7-5 johtoon, kun peliaikaa oli enää kuusi minuuttia jäljellä. Silti kotijoukkue nousi vielä tasoihin ja ratkaisi ottelun lopulta jatkoajalla Santeri Laitisen maalilla.

Mielenkiintoista nähdä miten joukkue on henkisesti toipunut tuosta tappiosta, koska tuon kamppailun voitto oli tasoittanut sarjan 1-1. Tosin turha tässä on jossitella, sillä jyväskyläläiset pääsevät pelaamaan tänään kotiyleisön edessä mikä varmasti auttaa joukkuetta ja mikäli JPS ottaa tänään voiton on ottelusarja taas aivan uusi. JPS:n avainpelaajien pitää nousta tänään esiin ja tehdä hyökkäyspäässä tulosta, jonka vastapainoksi puolustus ei voi päästää seitsemää maalia omiin mikäli joukkue haluaa, että ottelusarja jatkuu vielä tämän illan jälkeen.

Kampparit on ollut juuri niin vahva kuin Gee osasi ennen välieriä ennakoida. Mikkeliläiset ovat tottuneet vuodesta toiseen olemaan parhaimmillaan juuri kevään peleissä ja se on näkynyt myös tässä ottelusarjassa. Lisäksi myös kokemus tiukoissa paikoissa on joukkueen suuri vahvuus kuten edellisessä ottelussa nouseminen kahden maalin takaa voittoon osoittaa. Tuo nousu voi osoittautua todella tärkeäksi, koska joukkue siirtyi sarjassa samalla otteluvoitoin 2-0 johtoon tasatilanteen sijaan, joten kaikki paineet ovat nyt vastustaja JPS:llä, jonka kausi päättyi viime keväänä myös välieriin ja sitä uusintaa ei Jyväskylässä haluta nähdä.

Ottelun alku näyttelee suurta roolia ja varsinkin kotijoukkue JPS tarvitsisi hyvän alun otteluun. Gee ennakoi, että JPS pystyy käsittelemään viime kamppailun karmaisevan lopun ja ottaaa tänään voiton ja kaventaa ottelusarjan näin 2-1.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.