Scroll Top

Formula 1 – Legendaarinen Silverstonen osakilpailu saattaa poistua kisakalenterista

Kimi F1 Formulat Geeformulat

Formuloissa legendaarinen Englannin Silverstonen osakilpailu saattaa poistua kisakalenterista vuoden 2019 jälkeen, koska sen järjestäminen on tullut liian kalliiksi. BRDC:llä on sopimus kilpailun järjestämisestä vuoteen 2026 saakka. Paperiin on merkattu kyllä pykälä, että sopimus voidaan purkaa vuoden 2019 jälkeen.

Embed from Getty Images

Daily Mailin mukaan kilpailu teki valtavat tappiot kahden edellisen osakilpailun järjestämisestä. Vuonna 2015 järjestäjät ottivat pakkasta 2,8 miljoonan punnan edestä ja vuonna 2016 tappiot kasvoivat 4,8 miljoonaan puntaan. Joten jo järkikin sanoo, että kilpailun järjestäminen ei ole kannattavaa puuhaa.

BRDC toivoo pystyvänsä neuvottelemaan purkupykälän ansiosta edullisempaa sopimusta, jolla kisa järjestäminen olisi kannattavaa puuhaa. Nykyisen sopimuksen mukaan järjestämisoikeudet ovat  vuosi vuodelta kalliimmat.

Liberty Median toimitusjohtaja Chase Carey sanoo kuitenkin, että F1 sarjan omistajilla ei ole halukkuutta neuvotella uutta sopimusta, joka helpottaisi osakilpailun järjestämistä.

 

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.