Scroll Top

SM-liiga -Ilves ja Tappara kohtaavat loppuunmyydyssä Hakametsässä, lue ottelun ennakko

Jääkiekon SM-liigassa pelataan tänään täysi seitsemän ottelun kierros. Iltaan mahtuu monta mielenkiintoista ottelua, mutta Geen ennakossa pureudutaan Tampereen paikallistaistoon Ilveksen ja Tapparan välillä. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kertaalleen runkosarjan avauskierroksella ja silloin Ilves oli parempi maalein 2-1. Illan otteluun lähdetään sikälikin poikkeuksellisista asemista verrattuna aikaisempiin vuosiin, sillä Ilves on tällä hetkellä sarjassa kakkosena ja Tappara vasta sijalla yhdeksän

 

Ennakkoasetelmat illan otteluun

Ilves

Ilves on tällä hetkellä todella kovassa lennossa vaikka joukkueen viiden ottelun voittoputki katkesi keskiviikkona Kouvolassa kärsittyyn jatkoaikatappioon. Ilves on saalistanut yhdeksässä viime kamppailussa kahdeksasta pisteitä ja voittanut noista otteluista peräti seitsemän. Kuntopuntarissa joukkue on tällä hetkellä toisena heti Kärppien jälkeen. Poikkeuksellista on myös se, että Ilves lähtee tämän iltaiseen paikallispeliin, jopa niukkana suosikkina, kun viime vuosina asia on ollut juuri päinvastoin Tampereelle.

Embed from Getty Images

Ilveksen hyökkäyspelaaminen on ollut kauden aikana todella vahvaa ja se on tehnyt sarjassa eniten maaleja yhteensä 41. Joukkueessa löytyy pisteiden tekijöitä laajalta rintamalta ja käytännössä jokainen ketju pystyy tekemään tehoja. Erityisesti ketju Lepaus-Tamminen-Antonen on ollut vahvalla pelipäällä ja erityisesti ketjun laiturit Lepaus ja Antonen ovat tehneet tehoja illasta toiseen. Teemu Lepaus on tällä hetkellä pistepörssissä kakkosena tehoin 4+11  ja Lukosta tullut Joose Antonen on jo nyt pistänyt omat kausi ennätykset uusiksi (5+6) vaikka pelejä on pelattu vasta reilu kymmenen. Lisäksi Ilveksellä on ykköskentässä Teemu Rautiainen sekä loistavasti kauden aloittanut Arttu Ruotsalainen, joten Ilveksellä ei ole hyökkäyksen osalta tällä hetkellä mitään hätää.

Embed from Getty Images

Puolustuspelaamisessa Ilvesellä riittää petrattavaa, sillä joukkue on päästänyt kahdessa edellisissä kamppailuissa Sportia sekä KooKoo:ta vastaan kolme maalia omiin, joten tänään ei olisi varaa laskea kolmea maalia mikäli joukkue haluaa Tapparan voittaa. Lisäksi alivoimapelaamisessa on petrattavaa, sillä Ilveksen alivoima on prosenttien valossa vasta liigan 11 parasta.

Tappara

Tapparan alkukausi on ollut kaikkea muuta kuin helppo ja joukkue on tällä hetkellä sarjassa vasta sijalla yhdeksän. Toki viime aikoina joukkueen suunta on ollut ylöspäin ja tähän iltaan lähdettäessä Tapparalla on kaksi voitto-ottelua alla, kun se viime viikonloppuna kaatoi peräkkäisinä päivinä KooKoon sekä TPS:n. Varsinkin TPS:n kaataminen Turussa oli joukkueelta vahva näyte sen potentiaalista ja erityisesti puolustus sekä maalivahtipeli olivat tuossa ottelussa huippuluokkaa.

Embed from Getty Images

Hyökkäyspelaaminen ja erityisesti maalinteko on ollut Tapparalla tukkoista läpi kauden ja kahdeksassa edellisessä ottelussa joukkue on pystynyt tekemään vain kertaalleen enemmän kuin kolme maalia. Esimerkiksi illan vastustaja Ilves on tehnyt tuona aikana neljässä pelissä yli kolme maalia, joten joukkueiden maalinteossa on tällä hetkellä iso ero. Toki tänään pelataan yksittäinen runkosarjaottelu, joten liikaa ei tilastojen varaan voi laskea. Toki hyökkäyspäässä moni Tappara hyökkääjä on alisuorittanut ja esimerkiksi vahvana pistenikkarina tunnettu Kristian Kuusela on tehnyt kahdeksaan viime peliin vain yhden maalin. Toki Kuusela on muuten pelannut ihan mukiinmenevästi, mutta maaleja mies voisi tehdä enemmän. Suurin floppi alkukaudesta on ollut Antti Erkinjuntti, joka tuli takaisin Tapparaa suurin odotuksin. Erkinjuntti ei ole tehnyt tällä kaudella vielä maaliakaan ja 12 otteluun on syntynyt vaatimattomat tehot 0+3.

Puolustuspeli on Tapparalla pikkuhiljaa parantunut, mutta vieläkin puolustuspäähän mahtuu liikaa helppoja virheitä, josta vastustaja pääsee rokottamaan liian helposti. Lisäksi erikoistilannepelaaminen on ollut joukkueella luokatonta koko alkukauden, koska sekä yli että alivoima on prosenttien valossa liigan häntäpäätä. Koska nyky kiekossa erikoistilanteet ovat isossa roolissa otteluita ratkottaessa olisi joukkueen saatava pikaisesti ylivoima kuntoon, jotta voittoja alkaisi tulemaan tasaiseen tahtiin. Sama pätee myös alivoimaan, sillä Tappara on ollut ajallisesti vähiten alivoimalla, mutta joukkue laskee silti aivan liian helposti maaleja omiin. Tänään olisi alivoiman toimittava, koska illan vastustaja Ilves on tehnyt liigassa toiseksi eniten maaleja ylivoimalla, joten helppoa iltaa ei ole joukkueelle luvassa.

Embed from Getty Images

 

Arvio

Kauden toinen paikallispeli Hakametsässä, josta tunnelmaa ei tule puuttumaan, koska ottelu on jo ennakkoon loppuunmyyty. Viimeaikaisten otteiden perusteella Ilves lähtee niukkana suosikkina illan otteluun, mutta Tappara on parantanut otteitaan viime kamppailuissa, joten ottelusta voi odottaa todella tasaista taistelua. Ottelun alku tulee näyttelemään isoa roolia, koska jos Ilves tekisi heti ensimmäiseen erään parikin maalia voisi se katkaista Tapparan ohuen itseluottamuksen. Pitää kuitenkin muistaa, että Tapparassa on viime vuosilta paljon voittamisen kulttuuria eikä pienet vaikeudet kauden tai otteluiden alussa juuri joukkuetta hetkauta. Gee veikkaa äärimmäisen tasaista ottelua, jossa voittajaa haetaan pitkän kaavan kautta.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.