Scroll Top

Veikkausliigan kierrosennakko – Kasvattaako HJK sarjajohtoaan ?? – Ottaako VPS pitkästä aikaa voiton ??

Jalkapallon Veikkausliigassa on tänään mielenkiintoinen pelipäivä ja illan kierros tarjoaa viisi jännittävää ottelua. Kierroksen ehkä mielenkiintoisin ottelu pelataan Vaasassa, jossa sarjanelonen VPS isännöi sarjakakkosta FC Lahtea. Myös saarella on tasainen jännittävä ottelu luvassa, kun IFK Mariehamn isännöi viime aikoina hyvin pelannut Kuopion Palloseuraa.

Ennakkoasetelmat illan otteluihin

HJK v s RoPS

HJK johtaa  ylivoimaisesti sarjaa ja joukkueen viimeaikaiset otteet ovat olleet todella hyviä. Edellisessä kamppailussa joukkue voitti SJK:n vieraissa peräti 6-0, joten itseluottamus on joukkueella varmasti tapissaan. Hyökkäyspäässä Akseli Pelvas on päässyt hyvään maalivireeseen ja hän onkin laukonut viidessä viime ottelussa yhteensä neljä maalia. Joukkue lähtee tämän illan otteluun selvänä enakkosuosikkina.

Embed from Getty Images

 

RoPS:n kausi on puolestaan ollut todella vaikea ja varsinkin vieraskentällä joukkueen pelaaminen on ollut todella takkuista. Kymmenestä vieraspelistä joukkue on voittanut vain yhden ja saalistanut yhteensä vain kuusi pistettä. Edellisessä ottelussa joukkue voitti kotonaan IFK Mariehamnin hyvän esityksen jälkeen maalein 3-0, joten tuo voitto nosti varmasti joukkuehenkeä pukukopissa sekä kentällä. Tämän illan otteluun joukkue lähtee varmasti puolustamaan ja tasapeli HJK:n vieraana olisi joukkueelta todella hyvä saavutus.

 

Inter vs SJK

Inter elää nyt uutta aikaa, kun päävalmentaja Shefki Kuqi sai potkut muutama viikko takaperin. Tuon jälkeen joukkue on pelannut kaksi ottelua, joista tuloksena on voitto sekä tappio. Interin vaikeudet ovat kulminoituneet heikkoon vieraspelaamiseen, mutta kotona joukkueen esitykset ovat ollee huomattavastit parempia. Kolmen edellisen kotiottelun maaliero on loistava 8-1. Mikäli joukkue saa parannettua vieraspelaamistaan voi Inter taistella, jopa mitaleista, koska eroa kolmanteen sijaan on vain kuusi pistettä.Tänään vastassa on kova SJK, mutta voitolla joukkue nousee kuudenneksi ja askeleen lähemmäksi mitalisijoja.

Embed from Getty Images

 

SJK:n alkukausi oli hankala ja seurassa on muutenkin ollut kaaosta jo alkuvuodesta lähtien. Kesken kauden tullut espanjalainen päävalmentaja Jose Manuel Roca on saanut joukkueen pelaamaan paremmin ja edellisestä kahdeksasta ottelusta SJK on hävinnyt vain kaksi. Tosin edellisessä ottelussa joukkueelle tuli todellinen ohipeli, sillä joukkue hävisi HJK:lle murskaavasti 6-0. Tämän illan ottelu on sikälikin tärkeä, että joukkue palaisi takaisin siihen rytmiin mitä se esitti heinäkuussa.

 

Ilves vs HIFK

Ilves on pelannut viime viikot hyvällä tasolla ja joukkueella on alla peräti seitsemän tappiotonta ottelua putkeen. Tosin noista otteluista peräti viisi on päättynyt tasan, mutta joukkue on noussut sarjataulukossa silti kohisten eikä eroa mitaleilla ole kuin kaksi pistettä, joten joukkueen loppukauteen riittää kyllä isoja panoksia. Yksi asia missä joukkueen pitää parantaa on maalinteko, koska Ilves on tehnyt viiteen viime peliin vain neljä maalia. Seurassa reagoitiin maalinteko ongelmaan hankkimalla kaksi uutta hyökkääjää, kun lupaava 17- vuotias Niklas Jokelainen liittyi joukkueeseen. Toinen hankinta oli kamerunilaishyökkääjä Marius Noubissi, joka on viimeksi pelannut Portugalin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Molemmat pelaajat ovat käytettävissä jo maanantain HIFK ottelussa.

 

HIFK:n kausi on ollut vaikea ja joukkue on sarjassa tällä hetkellä toiseksi viimeisenä eli karsijan paikalla. Viime viikolla joukkue otti pitkästä aikaa voiton, kun se kaatoi kotonaan VPS:n maalein 2-1. Voiton tärkeys näkyi pelaajien elekielessä ottelun jälkeen ja tuosta saatu fiilis varsinkin pukukoppiin voi poikia hyyviä asioita tuleviin kamppailuihin. HIFK on kärsinyt kauden aikana paljon loukkaantumisista varsinkin puolustajien osalta, mutta keskikenttä ja hyökkäys on tällä hetkellä suht hyvin terveenä. Mikäli Mikael Forssell pystyy aloittamaan tänään avauksessa on se joukkueen maalinteon kannalta äärettömän tärkeä asia. Forssell on tehnyt viimeisessä kuudessa pelaamassa ottelussa peräti viisi maalia, joten miehen panos hyökkäyspäässä on elintärkeä.

Embed from Getty Images

 

IFK Mariehamn vs KuPS

Viime kauden mestarin IFK Mariehamnin tämä kausi on ollut äärettömän vaikea ja varsinkin puolustus on päästänyt huomattavasti enemmän maaleja mitä viime kaudella nähtiin. Kotikentällä saarelaiset ovat olleet äärettömän kovia, jopa sarjan toiseksi parhaita heti HJK:n jälkeen, mutta heikko vieraspelaaminen on pitänyt joukkueen käytännössä koko kauden sijoilla 6-9. Tänään joukkueella on jälleen iso haaste edessä, kun sarjassa kolmantena oleva KuPS saapuu joukkueen vieraaksi. Mikäli joukkueen puolustuspelaaminen on saatu paremmalle tasolla on sillä mahdollisuudet taistella voitosta, koska puolustus on päästänyt kolmessa viime ottelussa peräti yhdeksän maalia, joten tuolla tilastolla ei voittoja tulla ottamaan. Toki joukkueen kotipelaaminen on niin hyvällä tasolla, että se antaa varmasti itseluottamusta koko joukkueen tekemiseen.

 

KuPS on palannut vaikean kesäkuun jälkeen jälleen raiteilleen ja viimeisestä kuudesta ottelusta se on hävinnyt vain yhden ja voittanut peräti neljä. Hyvät esitykset ovat näkyneet myös sarjataulukossa ja joukkue on noussut sarjassa jo sijalla kolme ja on vahvasti taistelussa mukana ensi kauden europaikoista. Myös joukkueen pelaaminen on tällä hetkellä tasapainossa, koska niin puolustus kuin hyökkäs toimivat tällä hetkellä todella hyvin. Joukkue on pitänyt kuudessa viime ottelussa kolme kertaa maalinsa puhtaana ja tehnyt samalla noissa otteluissa yhteensä 13 maalia. Hyökkääjistä Ats Purje on tehnyt joukkueelle tärkeitä maaleja, mutta myös Petteri Pennasen tulo joukkueeseen kesken kauden on piristänyt selvästi joukkueen pelaamista varsinkin hyökkäyssuuntaan.

Embed from Getty Images

 

VPS vs Lahti

Kierroksen kärkiotteluun kotijoukkue VPS lähtee hitusen hankalasta tilanteesta. Vaikka joukkue on sarjassa hyvin neljäntenä, mutta viimeaikaiset otteet ovat olleet kaikkea muuta kuin hyviä. Europelien päättymisen jälkeen joukkue ei ole voittanut peliäkään ja neljästä ottelusta on saldona kolme tasapeliä ja yksi tappio. Lisäksi, kun katsoo vastustajien olleen sarjan häntäpäästä olisi joukkueen pitänyt pystyä ottamaan vähintään muuta voitto noista neljästä ottelusta.

Ne ottelut ovat nyt mennyttä eikä niistä sen enempää ja voittamalla tämän illan ottelussa loistavasti pelanneen FC Lahden näyttää VPS:n ilme jälleen paljon valoisammalta. Viime kotiotteluissa joukkue on luonut hyvin tilanteita ja tehnytkin ihan mukavasti maaleja, mutta puolustus ei ole pitänyt parhaalla mahdollisella tavalla, kuten PS Kemiä vastaan, jossa joukkue laski peräti kolme maalia. Tämän illan ottelu on sikälikin joukkueelle tärkeä, koska se määrittelee suuntaa loppukautta kohden. Tappiolla FC Lahti karkaa viiden pisteen päähän, mutta voitolla VPS voi nousta takaisin , jopa sarjan kakkospaikalle.

Embed from Getty Images

 

Toni Korkeakunnas on saanut tällä kaudella luotsattua FC Laden hurjaan lentoon ja joukkue on sarjassa tällä hetkellä toisena. Ennen tämän illan ottelua FC Lahti on hurjassa 14 ottelun tappiottomassa putkessa. LIsäksi joukkue on esiintynyt hyvin sekä kotona että vieraissa. Edellisessä ottelussa joukkue voitti Interin maalein 1-0, joten tähän iltaa joukkue lähtee makea voittopeli alla.

Hyökkäys oli kesällä pitkään joukkueelle vaikeaa, mutta sitten seura sai hankittua virolaishyökkääjä Henri Anier:n Lahteen, joka aloitti hurjalla teholla Veikkausliigassa tekemällä kolmeen ensimmäiseen otteluun kolme maalia. Sitten miehelle tuli ikävä loukkaantuminen HJK ottelussa eikä miestä ole sen jälkeen kentillä nähty.Jos Anierin loukkaantuminen osoittautuu pahaksi saa Lahden hyökkäys pahan kolhun loppukauden tärkeisiin peleihin. Toki joukkueesta löytyy leveyttä ja tällä kaudella hyökkääjistä Marko Simonovski sekä brasilialainen Stenio ovat tehneet hyvin tulosta. Kaksikko on tehnyt yhteensä FC Lahdelle peräti 14 maalia, joten hyökkäyspelaaminen on kunnossa vaikka Anier olisikin poissa muutaman viikon.

Embed from Getty Images

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.