Scroll Top

Jääkiekon MM-kisat – A -lohkossa iso peli kun Ruotsi isännoi Tshekkiä kohtaavat

lätkä

Tänään pelataan jääkiekon MM-kisoissa mielenkiintoinen ottelu A-lohkossa, kun Ruotsi ja Tshekki kohtaavat toisensa kello 17:15 alkavassa ottelussa. Molemmat joukkueet ovat pelanneet kisoissa yhdet ottelut. Ruotsi voitti omassa kamppailussaan Valko-Venäjän puhtaasti maalein 5-0, kun taas Tshekki joutui paikallisottelussa Slovakiaa vastaan jatkoajalle asti, josta joukkue kuitenkin hoiti voiton himaan maalein 3-2.

 

Lähtökohdat illan otteluun

Ruotsi

Länsinaapurimme Ruotsi lähtee selvänä suosikkina iltapäivän otteluun. Joukkueen puolustus oli todella vahva avausottelussa ja myös maalivahti Magnus Hellberg pelasi hyvän ottelun tolppien välissä. Lisäksi Ruotsin pakistossa on paljon kiekollista voimaa kuten esimerkiksi Oliver Ekman-Larsson ja Dallasissa loistava kauden pelannut John Klingberg erityisesti tämän kaksikon avut tulee parhaiten esiin ylivoimalla, mutta  myös tasakentällisin Ruotsin pakisto voi tehdä tuhoja jakamalla todella hyviä syöttöjä hyökkääjille.

Embed from Getty Images

Avausottelussa joukkueen ykkösketju oli hurjalla pelipäällä tehden joukkueen viidestä maalista peräti kolme. Parhaiten ketjusta onnistui Anaheimissa kiekkoileva Rickard Rakell, joka teki tehot 1+2, mutta myös ketjun muut jäsenet pääsivät hyvin pisteille.

Mikäli Ruotsi pystyy pelaamaan yhtä tasapainoisen ottelun, kun avauskamppailussa on se ottelussa vahvoilla, mutta toisaalta Tshekki tulee tänään olemaan ensi kertaa kunnon mittari näissä kisoissa Ruotsille.

 

Tshekki

Tshekki oli eilen yllättävän suurissa vaikeuksissa Slovakiaa vastaan vaikka se hallitsi ottelua niin pelillisesti kuin torjuntojen valossa todella selvästi. Oli todella pienestä , että Tshekki ei olisi saanut kamppailusta pisteen pistettä, mutta hyökkääjä Martin Necas  onnistui tasoittamaan ottelun kymmenen sekuntia ennen loppua ja viemään näin ottelun jatkoajalle, jossa Tshekki lopulta ratkaisi ottelun itselleen ja sai samalla kaksi tärkeää pistettä sarjataulukkoon.

Tshekki on ollu perinteisesti maa, jonka peli ailahtelee MM.kisoissa välillä todella paljon.Joukkue voi voittaa kenet tahansa, mutta hävitä myös kenelle tahansa esim ennakkon lohkon heittopussille Itävallella.

Joukkue on todella tasainen eikä ainakaaan hyökkäyksestä mitään supertähtiä löydy. Sveitsissä päättyneen kauden yli piste per peli tahtia pelannut konenut Roman Cervenka on todella tärkeä palanen joukkueen hyökkäystä. Samoin päättyneen kauden Dallasissa pelannut Radek Faksa on iso palanen joukkueen hyökkäyksessä ja miehen pitäisi hyvän pelaamisen lisäksi tehdä myös tehoja.

Embed from Getty Images

Puolustus on joukkueella suhteellisen tasainen, mutta eiv kestä vertailussa isompiin maihin, kuten illan vastusta Ruotsiin, Kanadaan tai vaikkapa Venäjään.

 

Arvio

Ruotsi lähtee selvänä suosikkina Tshekki otteluun ja kaikki muu kuin länsinaapurin voitto olisi jonkin sortin yllätys. Mikäli Tshekki onnistuu Ruotsia paremmin maalivahtipelissä sekä ylivoimassa voi joukkueella olla yllätys saumat iltapäivän ottelussa. Silti Gee uskoo Ruotsin voittoon laadukkaamman pelin ja paremmana materiaalin ansiosta.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.