Scroll Top

Naisten MM-kisat – Tänään luvassa todellinen klassikko, kun Ranska ja USA kohtaavat toisensa

Jalkapallon naisten MM-kisoissa jatkuu tänään puolivälierät ja todellisella huippuottelulla jatkuukin, kun kisäisäntä Ranska kohtaa kisojen suurimman mestarisuosikin USA:n. MM-tasolla joukkueet ovat kohdanneet edellisen kerran 2011 välierässä ja tuolloin USA oli parempi maalein 3-1, joten kotiyleisön edessä pelaava Ranska haluaa varmasti tänään maksaa kalavelkoja.

Ennakkoasetelmat illan otteluun

Ranska

Kisaisäntä Ranska on yksi kisojen suurimmista suosikeista ja joukkue onkin edennyt kisoissa tähän asti voitosta voittoon. Alkulohkon Ranska selvitti todella vaivatta, mutta neljännesvälierissä Brasiliaa vastaan joukkue joutui jo todella tiukille ja voitto heltisi vasta jatkoajan jälkeen maalein 2-1. Mikäli joukkue haluaa edetä välieriin on sen tänään pystyttävä parempaan suoritukseen kuin edellisessä kamppailussa, koska USA on aivan eri tason vastustaja kuin Brasilia.

Embed from Getty Images

Vaikka Ranska onkin voittanut kaikki neljä otteluaan ei joukkueen peli ole ollut koko ajan mitään loistokasta. Toki Ranska on suorittanut jokaisessa ottelussa hyvin, mutta koko 90 minuuttia ei pelaamisen jänne ole silti tuntunut kestävän. Tänään Ranskan on kuitenkin suoriuduttava aivan maksimitasolla tai muuten illan ottelussa voi tulla nopeasti nuha.

Voiton kannalta isossa roolissa tulee jälleen olemaan keskikenttäpelaaja Amandine Henry, joka ratkaisi myös edellisen ottelun Brasiliaa vastaan. Henryn panos Ranskan keskikentällä on massiivisen iso ja hän jos kuka pystyy omalla yksilötaidollaan laittamaan USA:n pelaajat ahtaalle.

Embed from Getty Images

 

USA

USA on kisojen suurin mestarisuosikki eikä syyttä. Joukkue on voittanut turnauksen kaikki neljä otteluaan maalierolla 20-1, joten se lähtee suosikkina myös tämän illan otteluun.

Neljännesvälierissä USA tosin joutui tiukille Espanjan kanssa, mutta otti lopulta voiton maalein 2-1.

Embed from Getty Images

Vaikka USA onkin tehnyt turnauksessa hyvin maaleja on sen vahvuus silti koko joukkueen tiiviissä puolustuspelaamisessa. Vaikka joukkue ei pystyisi koko ottelua pelaamaan kovalla tasolla on USA:n puolustuspelaaminen niin laadukasta ettei vastustajille ole juurikaan maalipaikkoja siunaantunut.

Hyökkäyssuuntaan joukkueesta löytyy paljon laatua ja ratkaisijoita on ollut turnauksen aikana laajalla rintamalla. Peräti kahdeksan eri pelaaja on pystynyt turnauksen aikana maalintekoon ja näistä kahdeksasta pelaajasta peräti kuusi on tehnyt enemmän kuin yhden maalin, joten Ranskan puolustuksella tulee olemaan suuria haasteita USA:n pysäyttämisessä.

Embed from Getty Images

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.