Scroll Top

FIFA MM-kilpailut: Esittelyssä lohko A

Jalkapallon MM-kilpailut lohko A

Jalkapallo MM-kilpailut alkavat Venäjällä 14 kesäkuuta ja kestävät aina 15 heinäkuuta asti, jolloin finaali pelataan. Nyt on aika käydä kisojen alkulohkoja läpi ja aloitamme tottakai ensimmäisestä lohkosta eli A-lohkosta, jossa pelaa myös kisaisäntä Venäjä. Lohkon muut maat Venäjän lisäksi ovat Uruguay, Egypti ja Saudi-Arabia. Lohkon ja samalla kisojen avausottelun pelaavat Venäjä ja Saudi-Arabia 14. kesäkuuta.

 

Ennakko lohkosta

Uruguay on ennakkoon lohkon selvä voittajasuosikki ja näin ollen selvä jatkoon menijä. Lohkon kakkospaikasta käydään tiukka taistelu Venäjän ja Egyptin välillä. Venäjä voi olla niukka suosikki ottamaan toisen jatkoon menijän paikan näin ennakkoon kotiyleisön turvin, mutta Egypti tulee antamaan kovan haasteen ja keskinäinen ottelu tulee olemaan isossa roolissa. Lohkon jumbo paikka on jäämässä auttamatta Saudi-Arabialle, jolle olisi kova suoritus jos yksikin maa jäisi lohkossa joukkueen taakse.

 

Esittely lohkon joukkueista/maista

 

Venäjä

Kisoja isännöivän Venäjän menestystä arvokisoissa on odotettu siitä saakka, kun maa yllätti EM-kisoissa 2008 pääsemällä aina välieriin asti, mutta tuon jälkeen menestys onkin ollut  todella hiljaista. 2010 MM-kisoihin maa ei päässyt lainkaan mukaan vaan jäi jo karsintoihin, mutta muuten joukkue on päässyt aina itse kisoihin asti, mutta matka on aina tyssännyt alkulohkoon, joten nyt olisi hyvä paikka kotikisoissa näyttää mihin  joukkueen potentiaali yltää vai ovatko paineet liian kovat ja joukkue ei pääse mihinkään.

Venäjän maajoukkueen runko tulee taas koostumaan pitkälti oman maan pelaajista mikä ei välttämättä ole huono juttu, koska Venäjän liigan taso on kovempi mitä moni esimerkiksi  Suomessa luulee.

Embed from Getty Images

Uruguay

Lohkon suosikki Uruguay on ollut 2010 luvulla vakiokasvo jalkapallon MM-kisoissa ja maa on ollut niin 2010 kuin myös 2014 mukana itse kisoissa. Molemmilla kerroilla maa on selvittänyt alkulohko vaiheen ja 2010 maa oli MM-kisoissa peräti neljäs, joten potentiaalia joukkueessa ainakin on.

Joukkueen tähtinä loistaa kärkipelaajat Edison Cavani (PSG) sekä Luis Suarez (Barcelona). On joukkueessa muitakin tärkeitä pelaajia kuten Atletico Madridissa pelaava puolustaja Diego Godin ja ykkösmaalivahtina pitkään torjunut Fernando Muslera (Galatasaray).

Uruguay:lta ei voi odottaa näissä kisoissa muuta kuin vähintään jatkopaikkaa ja, hyvänä päivänä joukkyue voi edetä puolivälieriin tai, jopa välieriin asti pääsemistä.

Embed from Getty Images

 

Egypti

Egypti on suurelle yleisölle varsin tuntematon jalkapallomaa eikä mikään ihme,  sillä joukkue on edellisen kerran ollut MM-kisoissa vuonna 1990. Tosin ei maa ole mikään huono jalkapallomaa sillä se voitti kolme kertaa putkeen Afrikan mestaruuden vuosina 2006, 2008 ja 2010.

On Egyptin joukkueessa myös huippulaatua kuten esimerkiksi Liverpoolissa pelaava hyökkääjä Mohamed Salah, joka voitti Valioliigan maalipörssin 32 osumallaan. Joukkueessa on muitakin valioliigassa pelaavia pelaajia, kuten West Bromwitchin puolustaja Ahmed Hegazy sekä Stoken keskikentällä pelaava Ramadan Sobhi.

Lisäksi joukkueesta nähdään Veikkausliigassa alkukauden KuPS:ssa pelannut keskikenttäpelaaja Abdallah Said.

Egypti sai Mestarien liigan finaalissa ikäviä uutisia, kun maan kirkkain tähti Mohamed Salah loukkaantui, kun miehen olkapää meni sijoiltaan, joten on vaara, että mies voi jäädä pois MM-kisoista kokonaan ja tuollaista takaiskua ei Egyptin kaltainen maa kestäisi.

Mikäli Salah pelaaa Egypti voi olla kisoissa kovempi kuin moni odottaa ja se saattaa vähintään ainakin jatkopaikan saavuttaa näissä kisoissa ja se voi onnistua, jopa ilman Salahia.

Embed from Getty Images

 

Saudi-Arabia

Lohkon neljäs maa on Saudi-Arabia, joka on ollut MM-kisoissa edellisen kerran vuonna 2006. MM-kisoissa maa on jäänyt lähes aina alkulohkoon, mutta USA:n 1994 kisoissa joukkue yllätti ja pääsi lohkostaan jatkoon, mutta tippui kuitenkin heti pudotuspelien alussa.

Vaikka suuri yleisö ei maasta juuri tiedäkkään mitään niin Saudi-Arabia voitti helmikuussa pelatuissa otteluissa sekä Algerian että Kreikan maalein 2-0, joten ei maa mikään ihan heittopussi tule lohkossa olemaan.

Joukkue koostuu lähes kokonaan oman maan pääsarja pelaajista, mutta löytyy joukkueesta muutama kovempikin kaveri, jotka pelaavat isoissa sarjoissa. Esimerkiksi keskikenttäpelaaja Yehya Al Shehri, joka siirtyi tammikuussa La Liga seura Leganesin. Lisäksi myös  puolustaja Salem Al Dawsari siirtyi tammikuun siirtoikkunassa myös La Ligan ja Villarrealiin. Molemmille pelaajilla on peliaika olluit tiukassa, mutta tämnä kuitenki osoittaa, että joukkueessa on potentiaalisia pelaajia.

Mikäli saudit pystyvät puolustamaan hyvin on joukkueella mahdollisuus ottaa ainakin tasapeli piste/pisteitä tai hyvänä päivänä, jopa yllätys voiton.

Embed from Getty Images

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.