Scroll Top

Veikkausliiga – HIFK saa vieraakseen SJK:n

Veikkausliigassa pelataan lauantaina kahden ottelun kierros. Kemissä kohtaavat kotijoukkue PS Kemi ja hurjassa vireessä oleva VPS. Kierroksen mielenkiintoisin ottelu pelataan Helsingissä, kun HIFK isännöi SJK. Kotijoukkueen penkin takana on ensi kertaa torstaina päävalmentajaksi nimitetty Antti Muurinen. Joukkueet ovat kuluvalla kaudella kohdanneet kertaalleen ja silloin SJK otti 2-1 kotivoiton. Ottelu näkyy ilmaiseksi nelosella lauantaina kello 16.00 alkaen.

Ennakkoasetelmat

Kotijoukkue HIFK lähtee lauantain otteluun sekavissa tunnelmissa. Joukkueen pitkäaikainen päävalmentaja Jani Honkavaara sai tällä viikolla potkut ja tilalle tuli kokenut Antti Muurinen. Fiilikset ovat olleet  HIFK kopissa koko ajan hyvät tappioista huolimatta, mutta nyt ei pelata fiiliksistä vaan sarjapaikasta. HIFK on voittanut 13 viime ottelusta vain yhden, joten joukkue kaipaa todella kipeästi pisteitä.

HIFK on hävinnyt kolme edellistä ottelua 1-0 lukemin, joten maalinteko on ollut joukkueelle yhtä tuskaa. Uusi päävalmentaja Antti Muurinen tuskin pystyy tekemään kahdessa päivässä maalinteko ongelmalle juuri mitään, mutta ainakin kaikilla pelaajilla on näyttämisen halua uudelle valmentajalle, joka on todella positiivinen asia. Joukkue on pelannut monessa ottelussa näennäisesti hyvin, mutta monet viime hetken maalit ja muutenkin helpot osumat omiin ovat vieneet tärkeitä pisteitä. Lisäksi joukkueen materiaali on todella rajallinen, joten voitto on todella työn ja tuskan takana myös lauantaina.

Embed from Getty Images

Viime kauden mestari SJK on pelannut todella vaihtelevan kauden. Joukkue aloitti kauden surkeasti, mutta kesän edetessä tulosta on alkanut tulla ja joukkue lähtee lauantain kamppailuun kahden ottelun voittoputkessa. Toki sarjasijoitus on vasta seitsemäs mikä ei tietenkään tyydytä seinäjokisia, mutta eroa neljäntenä olevaan RoPS:iin on vain kolme pistettä.

SJK on tehnyt viime otteluissa runsaasti maaleja, mutta puolustus on vuotanut alkukautta rutkasti enemmän. Kuudessa viime ottelussa joukkue ei ole pystynyt pitämään omaa maaliaan puhtaana.Toki alkukaudesta vaivannut maalinteko ongelma on saatu selätettyä ja joukkue on tehnyt neljässä edellisessä ottelussa 11 maalia. Roope Riski on ollut kärjessä erityisen kuuma ja mies osui kahdesti FC Lahtea vastaan viime lauantaina. Nyt kun joukkue tippui eurokentiltä on sillä fokus kokonaan Veikkausliigassa, joten nälkää varmasti riittää. Terveystilanne joukkueen sisällä on hyvä ja SJK pääsee parhaalla mahdollisella kokoonpanolla HIFK otteluun.

Embed from Getty Images

Päivän nostot Antti Muurinen HIFK

62 -vuotias tekniikkataituri hyppäsi HIFK päävalmentajaksi torstaina. Muurinen on juuri se projekti valmentaja mitä joukkue loppukaudeksi kaipaa. Lauantaina nähdään pystyykö sexy football Muurinen ottamaan avausottelustaan heti voiton ja tärkeät kolme pistettä.

Päivän nostot Roope Riski SJK

Maskun Palloseuran kasvatti Roope Riski on ollut SJK:n tärkein pelaaja tällä kaudella. Riski on palloja verkkoon kovalla prosentilla ja johtaa tällä hetkellä Veikkausliigan maalipörssiä kymmenellä maalillaan. Edellisessä ottelussa mies kuritti FC Lahtea, joten jännä nähdä jatkuuko sama meno myös lauantaina Helsingissä.

 

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.