Scroll Top

Naisten jalkapallon MM-kisoissa jatkuu tänään pudotuspelit – Huippuotteluna Ranska vs Brasilia

Naisten jalkapallon MM-kisoissa jatkuu tänään pudotuspeliottelut. Ilta käynnistyy Englannin ja Kamerunin välisellä kohtaamisella ja ilta huipentuu Ranskan ja Brasilian väliseen huippuotteluun. Gee käy omassa ennakossaan läpi päivän molemmat otteluparit.

Ennakkoasetelmat päivän otteluihin

Pystyykö Kamerun haastamaan Englannin ???

Englanti lähtee omaan pudotuspeliotteluun Kamerunia vastaan selvänä suosikkina. Maa voitti oman alkulohkonsa varsin helposti eikä joukkue kärsinyt kolmessa ensimmäisessä ottelussa pistemenetyksiä. Lohkon päätöspelissä Englanti näytti potentiaalinsa, sillä maa pystyi kukistamaan kahdissa viime MM-kisoissa loistavasti pärjänneen Japanin maalein 2-0.

Embed from Getty Images

Puolustuspelaaminen on Englannilla sujunut varsin mallikkaasti, mutta hyökkäyspelaamisessa riittää vielä kehitettävää. Maalinteossa joukkue lepää pitkälti Ellen Whiten varassa, joka teki joukkueen viidestä alkulohkon maalista peräti kolme. Whiten vahvaa panosta tullaan tarvitsemaan myös jatkossa mikäli Englanti haluaa edetä mitalipeleihin.

Kamerun hävisi kisojen kaksi ensimmäistä ottelua, mutta lohkon päätöspelissä se onnistui kukistamaan Uuden-Seelannin ja näin maa eteni lohko kolmosten vertailussa jatkoon. Kamerunin puolustus päästi kolmessa ensimmäisessä pelissä viisi maalia omiin, mutta vastapainoksi se onnistui kuitenkin tekemään itse kolme maalia, joka oli varsin hyvin, kun vertaillaan muita saman tason joukkueita. Kamerunin pelaajista esiin pitää nostaan Ajara Nchout, joka teki joukkueen molemmat maalit tärkeässä Uusi-Seelanti ottelussa.

Embed from Getty Images

Kestääkö Ranska kotiyleisön paineet ??

Ranska lähtee selvänä suosikkina omaan pudotuspeliotteluun Brasiliaa vastaan. Mielenkiintoista on toki nähdä miten pelaajat kestävät kotiyleisön valtavat paineet. Alkulohkossa se kesti paineet todella hyvin, sillä Ranska voitti kaikki kolme otteluaan maalierolla 7-1. Ranskan pelaaminen on ollut tasapainoista niin hyökkäys kuin puolustussuuntaan, joten joukkue voi lähteä illan otteluun levollisin mielin. Maalinteosta on pitkälti vastannut kaksikko Wendie Renard ja Eugenie Le Sommer, jotka tekivät Ranskan seitsemästä maalista peräti viisi.

Embed from Getty Images

Brasilialla oli alkulohkossa vaikeuksia, mutta joukkue eteni kuitenkin jatkoon vaikka se jäikin lohkossa Italian ja Australian jälkeen kolmanneksi. Jatkopaikka varmistui, kun maa voitti lohkon päätöspelissä Italian Martan rangaistuspotkumaalilla numeroin 1-0. Brasilian hyökkäyspeli voi riittää Ranskaa vastaan, mutta ainakin ennakkoon puolustuspeli tulee olemaan joukkueen suurin haaste. Vaikka Brasilia pitkin kahdessa alkulohkon ottelussa maalinsa puhtaana on joukkueen puolustus näyttänyt käytännössä jokaisessa ottelussa varsin epävarmalta. Tänään ei epävarmuuteen olisi varaa mikäli Brasilia haluaa jatkaa kisoja puolivälieriin.

Embed from Getty Images

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.