Scroll Top

FIFA MM-kilpailut: Esittelyssä lohko H

Jalkapallon MM-kilpailut lohko H

Jalkapallon MM-kisat alkavat ensi viikolla Venäjällä ja Geemedia on käynyt huolella alkulohkoja läpi. Nyt on tultu kisojen viimeiseen alkulohkoon eli H-lohkoon, joka on ennakkoon todella tasainen eikä lohkossa ole yhtään niin sanottua “ huippumaata “mukana ellei Puolaa tai Kolumbiaa sellaiseksi lasketa. Lohkon avausottelut pelataan 19. kesäkuuta, kun Puola kohtaa Senegalin ja Kolumbia taas Japanin.

Ennakko lohkosta

H-lohkossa pelaa siis Puola, Kolumbia, Senegal ja Japani. Ennakkoon lohkon suurimmat suosikit jatkoon selviytyjiksi ovat Puola ja Kolumbia, mutta myös Senegalilla ja Japanilla on oma sanansa sanottavana. Varsinkin Senegalia on mielenkiintoista seurata näissä kisoissa ja se onkin tämän lohkon yksi mielenkiintoisimmista joukkueista. Maa on ollut edellisen ja ainoan kerran MM-kisoissa vuonna 2002 ja ylsi silloin aina puolivälieriin asti. Nykyisessä joukkueessa on paljon Euroopassa pelaavia pelaajia, mutta nähtäväksi jää miten ne pelaavat joukkueen yhteen itse kisoissa.

 

Esittely lohkon joukkueista/maista

 

Puola

Puolan suuruuden päivät jalkapallossa olivat 1970-1980 luvulla. Maa oli esimerkiksi 1982 MM-kisoissa Puola pääsi vielä, jopa mitaleilla, mutta tuon jälkeen maa ei ole pärjännyt huippu jalkapallossa vasta kuin 2000-luvulla. Tosin edellisen kerran maa oli jalkapallon MM-kisoissa vuonna 2006, mutta edellisissä EM-kisoissa 2016 Puola ylsi aina puolivälieriin asti, jossa se joutui taipumaan tulevalle mestarille Portugalille.

Puola pelaa taktisesti hyvää jalkapalloa ja maalla on lisäksi myös muutamia huippuyksilöitä, joten ei ole mitään estettä miksi maa ei voisi pärjätä myös tulevissa MM-kilpailuissa. Karsinnat maa selvitti vaivatta häviten kymmenestä ottelusta vain yhden ja näin maa sai suoran paikan kisoihin karsintalohkon voittajana.

Embed from Getty Images

Joukkueen suurin tähti löytyy hyökkäyksestä Bayern Munchenissä pelaava Robert Lewandowski, joka on ollut Euroopan huippuhyökkääjiä jo usean vuoden ajan. Tällä kaudella mies teki seurajoukkueessa 29 maalia ja jälki on ollut muinakin vuosina yhtä tuhoisaa, joten mieheltä voi odottaa maaleja myös kesän MM-turnauksessa.

Lisäksi Puolalla on keskikentälle kokenut maajoukkuejyrä Jakub Blaszczykowski, joka pelaa edelleen ammatikseen Saksassa. Puolustuksessa taas joukkuetta johtaa Monacossa pelaava Kamil Glik, joka on ollut maajoukkueessa todellinen taistelija aina, kun on Puolaa edustanut. Maalivahdin tonttia hoitavat kaksikko Lukasz Fabianski (Swansea) sekä Italiassa pelaava Wojciech Szczesny (Juventus)

Embed from Getty Images

 

Kolumbia

Lohkon Etelä-Amerikan edustaja Kolumbia pärjäsi edellisissä MM-kisoissa loistavasti ja ylsi 2014 MM-kisoissa aina puolivälieriin asti ja se olikin samalla maan paras saavutus MM-tasolla. Nyt maalla on ainakin hyvät mahdollisuudet selviytyä alkulohkosta jatkoon ja sitä kautta jatkopeleihin eli neljännesvälieriin. Kolumbian menestys edellisissä MM-kisoissa ei ollut mikään tähdenlento, koska maa oli 2016 Copa Amerikassa pronssilla.

Etelä-Amerikasta tulevat maat tarjoavat yleensä viihdyttävää ja hyökkäävää jalkapalloa ja sitä on varmasti myös lupa odottaa Kolumbialta. Tosin viime aikaisissa harjotusotteluissa joukkue on pelannut maalittomia tasapelejä, joten maalinteon kanssa joukkueella on ollut hivenen vaikeaa.

 

Lisäksi Kolumbian joukkueesta on muutenkin vaikea sanoa, koska joukkue ei ole hirveän tunnetta suurelle yleisölle. Yksilötaitoa ja hyviä pelaajia joukkueesta varmasti löytyy, mutta miten Kolumbia pelaa joukkueena itse kisoissa onkin sitten iso kysymysmerkki.

Joukkueen suurimpia tähtiä tulee olemaan viime kisoissa itsensä läpi lyönyt James Rodriguez, jonka ura ei ole lähtenyt yhtä kovaan nousuun mitä mieheltä odotettiin. Näissä kisoissa joukkueen ykköstykkinä saattaakin toimia AC Milanin Carlos Bacca. Lisäksi joukkueen hyökkäyksestä löytyy kokenut Radamel Falcao.

Embed from Getty Images

Lisäksi Kolumbian puolustus on kiven kova ja tuottaa monelle joukkueelle hankaluuksia. Neljässä edellisessä Kolumbian ottelussa puolustus on pitäny kolmesti maalinsa puhtaana, joka on joukkueen puolustukselta aina todella kova näyttö muille lohkon vastustajille. Lisäksi kaikki joukkueen puolustajat pelaavat käytännössä kovissa joukkueissa. Puolustuksessa todennäköisesti pelaa Barcelonan Yerry Milan, AC Milanin Cristian Zapata sekä Tottenhamin Davinson Sanchez, joten joukkueen puolustus koostuu todella laadukkaista ja kovista pelaajista. Ykkösmaalivahdin tonttia hoitaa ilmeisesti Arsenalin David Ospina.

Kolumbia voi taistella lohkossa, jopa voitosta, mutt voi keskiverto kisoina jäädä lohkossa esim sijalla kolme. Joukkueessa on laatua, mutta se pitää näkyä myös itse kisoissa. Puolustus kyllä kestää, mutta hyökkäyksen pitää tehdä maaleja kovemmalla prosentilla mitä on viime aikoina nähty.

Embed from Getty Images

 

Senegal

Afrikkaa edustava Senegal on pitkästä aikaa kisoissa. Edellisen kerran joukkue oli kesän 2002 MM-kisoissa, jossa joukkue ylsi aina puolivälieriin asti ja voitti alkulohkossa muun muassa hallitsevan maailmanmestarin Ranskan. Tuon 2002 turnauksen jälkeen joukkue ei ole selviytynyt karsinnoista itse kisoihin, kuin vasta nyt vuonna 2018. Senegal on monelle jalkapalloa jonkin verran seuraavalle varmasti jokseenkin tuntematon maa jalkapallossa.. Joukkueessa on kuitenkin vähintään 5-7 Euroopan kovissa sarjoissa pelaavaa pelaajaa. Esimerkiksi Evertonissa 33 peliä tällä kaudella pelannut keskikenttäpelaaja Idrissa Gueye. Myös puolustuksessa löytyy Serie A.ssa Napolissa pelaava Kalidou Koulibaly, joka pelasi koko kauden joukkueen mukana ja tilille kertyi 35 Serie A -kamppailua. Silti joukkueen tärkein pelaaja on keskikentällä pelaava Liverpool tähti Sadio Mane, joka pelasi todella hyvän kauden Liverpoolissa ja varsinkin Valioliiga sujui mieheltä todella hyvin. Mane teki 29 ottelussa 10 maalia, joka on todella hyvä suoritus. Tässä oli vain muutama Senegalin hyvistä runkopelaajista, jotka myös pelaavat Euroopan kovissa sarjoissa muun muassa Valioliigassa. Senegal voi yllättää näissä kesän kisoissa ja esimerkiksi jatkopaikka alkulohkosta olisi jo pieni sellainen, mutta toisaalta joukkue voi hyvin myös flopata, johon en kyllä tämänkertaisessa joukkueessa usko.

Embed from Getty Images

 

Japani

Japania on veikattu ennakkoon tämän lohkon peräpäähän eikä varmasti ihan syyttä. Toki joukkueesta ei hirveästi tiedetä, mutta ennakkoon paperilla joukkueen materiaali ei kestä vertailua muihin tämän lohkon joukkueisiin. Japanille pitää nostaa hattua, koska joukkue on nykyään säännöllinen ja vakio maa MM-kisoissa vaikka menestystä ei aina tulisikaan. On maa kuitenkin ollut 2000-luvulla kahdesti yhdeksäs, joten ei Japanilla ihan huonosti ole MM-tasolla mennyt.

Embed from Getty Images

Pelaajistossa Japanilla on pari isoa nimeä kuten Valioliigaseura Leicesterissä ammatikseenpelaava Shinji Okazaki. Joukkueen kovin kalusto löytyy hyökkäyksestä, jossa pelaa kolme Bundesliigassa pelaavaa pelaajaa Yuya Osako (Werden Bremen), Yoshinori Muto (Mainz) sekä Takuma Asano (Stuttgart). Puolutuksesta löytyy myös Valioliigassa pelaavia pelaajia, joten ei Japani niin huono ole mitä monet luulevat. Hyvä tulos heti alkuun ni kaikki on kisoissa mahdollista. Tosin joukkueet otteet viime aikaisissa peleissä ovat olleet umpisurkeita, joten ainakaan kenraaliottelut ennen kisoja eivät lupaa hyvää Japanille.

Embed from Getty Images

Japanin ainoa toive jatkopaikan suhteen on se edellä mainittu, että joukkue saisi heti avausottelusta hyvän alun kisoille miellään voitto, mutta myös tasapeli kelpaa.Silti vaikea nähdä joukkueelle jatkopaikkaa tästä lohkosta, jossa on kolme kovempaa maata ainakin ennakkoon.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.