Scroll Top

Naisten jalkapallon MM-kisat – VAR -järjestelmä on ollut MM-kisojen syöpä

Naisten jalkapallon MM-kisat ovat tarjonneet pelillisesti hyvää viihdettä ja myös yleisö on löytänyt kisat mukavasti niin paikan päällä Ranskassa kuin myös kotisohvalla. Yksi iso negatiivinen asia MM-kisoista kuitenkin löytyy ja se on VAR-järjestelmä.

VAR on ollut ensi kertaa käytössä naisten MM-kisoissa eikä se näin toimittajan silmin ole toiminut todellakaan toivotulla tavalla. Lähes jokaisessa ottelussa on ollut VAR-tuomioita ja liian usein videoilta katsominen on vienyt todella paljon aikaa ja närkästyksen on huomannut sekä pelaajien että fanien kasvoilta. Lisäksi VAR-tuomioita ja videolta tarkistuksia on ollut todella paljon ja käytännössä jokaisen maalin jälkeen fanit ovat saaneet pelätä mennäänkö tämä jälleen tarkistamaan videoilta. Iso miinus on ollut myös päätöksien hitaus, sillä monessa VAR-tuomiossa on kestänyt lähes 10 minuuttia, joka on todella pitkä aika. Tämän ajan, kun pelaajat joutuvat odottamaan kentällä, vaikuttaa monesti pelin tasoon negatiivisesti, koska pelistä tulee katkonaista eikä näin ollen hyvä pelillinen taso voi millään pysyä yllä. Miesten MM-kisoissa viime kesänä oli myös VAR -teknologia käytössä eikä silloin vastaavia ongelmia syntynyt. Toivoa sopii, että kun finaali aikanaan pelataan, ei mestaruus ratkeaisi johonkin typerään VAR-tuomioon

Embed from Getty Images

Lisäksi miinusta pitää antaa erotuomarien tasosta. Tähän vaikuttaa pitkälti se, että MM-kisoissa on erotuomareita monesta eri maanosasta ja näin ollen taso on ailahdellut todella paljon tuomarien välillä. Varsinkin alkulohkossa tuomarien tasoerot tulivat karusti esiin ja tämän huomasi varsinkin keltaisten korttien antamisessa. Osa tuomareista antoi helposti kortteja, kun taas osa ei tuntunut antavan mistään.

Silti tuomarien taso näkyi pahiten Englannin ja Kamerunin välisessä kohtaamisessa sunnuntaina, jossa kiinalainen erotuomari Qin Liang ei puuttunut millään tavoin kamerunilaispelaajien käytökseen. Pelaajat hidastelivat ja viivyttelivät useaan otteeseen kamppailun aikana. Lisäksi Kamerunin pelaajat protestoivat kentällä voimakkaaseen sävyyn, kun joukkueen tekemä kavennusmaali hylättiin VAR-tarkistuksen jälkeen toisen puoliajan alussa. Näissä tilanteissa tuomarin pitäisi astua voimakkaammin esiin, jotta jatkossa kyseisiä tilanteita ei pääsisi syntymään. Toivottavasti Kamerunin pelaajat saavat käytöksestään rangaistuksen viimeistään MM-kisojen jälkeen.

Embed from Getty Images

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.