Scroll Top

Tänään pelataan MM-kisoissa toinen välierä – Lue Kroatia-Englanti pelin ennakko

Jalkapallon mm 2018

Jalkapallon MM-kisoissa pelataan tänään toinen välierä, kun Kroatia ja Englanti ratkaisevat omassa kamppailussaan kumpi etenee Ranskan seuraksi MM-finaaliin ja kumpi jää taistelemaan Belgian kanssa himmeämmistä mitaleista. Sekä Kroatia että Englanti ovat pitkän tauon jälkeen välierissä, joten molemmille maille maistuisi varmasti finaalipaikka.

Ennakkoasetelmat illan otteluun

Kroatia

Kroatialle välieräpaikka on todella kova suoritus sillä maa on ollut edellisen ja ainoan kerran MM-välierissä tasan 20 vuotta sitten, kun maa otti pronssia Ranskan 1998 kisoissa. Kroatia voitti kaikki alkulohkon ottelunsa, mutta pudotuspeleissä joukkue on ollut tiukoilla, koska neljännesvälierä Tanskaa vastaan sekä puolivälierä Venäjää vastaan menivät aina rangaistuspotkukilpailuun asti, josta Kroatia kairasi lopulta voiton itselleen.i.

Embed from Getty Images

Kroatian materiaali todella kova ja lähes kaikki avauskokoonpanon pelaajat pelaavat Euroopan kovissa sarjoissa. Puolustus on joukkueen ehkä heikoin kohta, mutta sieltäkin löytyy Dejan Lovrenin (Liverpool) kaltaisia pelureita, joten tasoa löytyy siltäkin osa-alueelta. Keskikentän taistelu on tämän illan ottelussa todella isossa roolissa eikä Kroatian keskikenttä häviä yhtään Englannin vastaavalle. Keskikentän moottoreina toimii kaksikko Luka Modric-Ivan Rakitic. Varsinkin Modricin pallollinen pelaaminen on joukkueen voiton kannalta äärimmäisen isossa roolissa.

Joukkueen hyökkäyspelaaminen erityisesti hyökkääjien osalta oli vielä alkulohkon ensimmäisissä otteluissa tukkoista vaikka maaleja joukkue tekikin yllättävän paljon. Erityisesti Mario Mandzukicin pelaaminen oli turnauksen alussa varsin heikkoa, mutta viime otteluissa mies on ollut vahvalla pelipäällä. Mandzukic muun muassa alusti todella upeasti joukkueen 1-1 tasoitusmaalin Venäjään vastaan. Tänään miehen vahvaa panosta tarvitaan jälleen mikäli Kroatia haluaa, että ottelusta tulisi voitto jo ennen rangaistuspotkuja.

Embed from Getty Images

Englanti

Englanti on ensi kertaa välierissä sitten Italian 1990 MM-kisojen. Englanti voitti neljännesvälierissä Kolumbian rankkareiden jälkeen ja puolivälierissä kaatui Ruotsi maalein 2-0. Moni on sanonut Englannin hyötyneen kaaviosta, joka onkin totta, mutta ei ole joukkueen vika eikä varsinkaan joukkueen päätettävissä ketä vastaan milläkin kierroksella pelataan..

Embed from Getty Images

Alkulohkossa Englannin peli ei vielä vakuuttanut, mutta pudotuspeleissä joukkueen pelaaminen on ollut huomattavasti parempaa. Esimerkiksi puolivälierässä Ruotsia vastaan joukkue pelasi todella tasapainoisen ottelun sekä hyökkäys, että puolustussuuntaan eikä joukkue antanut Ruotsille juurikaan mahdollisuuksia.

Tänään joukkueella on pelityyliltään tyystin erilainen joukkue vastassa mitä oli puolivälierässä, joten jännä nähdä millä taktiikalla Englanti lähtee illan kamppailuun. Maalipörssiä johtava Harry Kane on juuri sellainen ase mitä Englanti tällaisessa pelissä tarvitsee, koska Kane pystyy tarvittaessa tekemään omalla henkilökohtaisella taidollaan tarvittavat maalit joukkueelle. Lisäksi Englanti on ollut todella vahva erikoistilanteissa ja muun muassa Ruotsia vastaan joukkueen 1-0 voittomaali syntyi erikoistilanteesta.

Embed from Getty Images

 

Arvio

Ennakkoon todella tasainen ja mielenkiintoinen ottelu luvassa. Jos suosikki pitää nostaa esille niin Englanti lähtee ehkä pienenä ennakkosuosikkina illan otteluun, mutta lähtökohdat illan kamppailuun ovat kuitenkin varsin tasan. Molemmat maat ovat pelanneet varsin tasaisia ja vähämaalisia otteluita, joten mitään maalijuhlaa tuskin on tänään luvassa. Ei olisi mikään ihme jos tänään nähtäisiin ainakin jatkoaika tai jopa rangaistuspotkukilpailu. Varsinaisella peliajalla saattaa riittää, jopa yksikin maali voittoon niin vähämaalista ottelua ainakin ennakkoon on luvassa.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.