Scroll Top

Koripallo ennakko – Susijengi kohtaa EM-kisoissa Slovenian

Susijengi on tänään taas tulessa koripallon EM-kisoissa, kun se kohtaa alkulohkon toisessa ottelussa Slovenian. Suomi voitti torstaina värikkäiden vaiheiden jälkeen Ranskan pistein 86-84, kun taas Slovenia kaatoi omassa avausottelussaan Puolan pistein 90-81. Edellisen kerran joukkueet ovat kohdanneet koripallon arvokisoissa 2013, kun Suomi kaatoi EM-kisoissa Slovenian selvin numeroin 92-76.

 

Ennakkoasetelmat

 

Suomi

Ottelu on Suomelle todella tärkeä, koska joukkueet taistelevat alkulohkossa todennäköisesti samoista sijoituksista. Torstainen Ranska voitto onneksi helpotti Susijengiä sen verran, että mitään pakkovoittoa illan kamppailussa ei ole, mutta voitto antaisi joukkueelle hyvät asetelmat taistelussa, jopa alkulohkon voitosta.

EM-kisojen avausottelussa Suomi pelasi välillä todella loistavaa koripalloa, mutta voitosta huolimatta joukkueen pelaaminen ailahteli liikaa ottelun sisällä. Puolustuspelaaminen oli Ranska kamppailussa todella hyvää ja joukkue sai pidettyä pitkiäkin jaksoja vastustajan ilman pisteitä. Puolustustaidostaan tunnettu Tuukka Kotti oli todella hyvä avausottelussa ja mies palasi sekä hyökkäys että puolustuspäässä todella loisteliaasti.

Embed from Getty Images

Vaikka Susijengi tekikin torstain ottelussa 86 pistettä niin hyökkäyspelissä riittää rutkasti parannettavaa. Joukkueen hyökkäskuviot olivat välillä todella pahasti hukassa ja esimerkiksi toisella neljännekselle joukkue sai kasaan vain yhdeksän pistettä. Varsinkin joukkueen tavaramerkki kaukoheittopeli oli kaukana tavanomaisesta ja joukkue sai ottelun kolmen ensimmäisen neljänneksen aikana vain kaksi kolmosta viidestätoista sisään. Onneksi heitot rupesivat loppua kohti uppoamaan ja erityisesti Lauri Markkanen paransi Suomen kolmos prosentteja todella paljon.

Embed from Getty Images

Tänään onkin mielenkiintoista nähdä laittaako päävalmentaja Henrik Dettmann loistavan ottelun pelanneen Lauri Markkasen avausviisikkoon vai lähteekö Suomi jälleen puolustuspää edellä ja ottaa Markkasen vaihdosta sisään ottelun kuluessa.

 

Slovenia

Slovenia on Euroopan mittapuulla väkevä koripallomaa ja joukkue on ollut arvokisoissa lähes aina 2010-luvulla. Joukkueen paras saavutus viime vuosilta on viides sija 2013 EM-kisoissa.

Slovenia aloitti kisat vakuuttavasti, kun se kaatoi avausottelussa Puolan pistein 90-81. Vaikka piste-ero ei ollut järin suuri niin Slovenia oli avausottelussa todella vakuuttava ja se johti ottelua parhammillaan jo lähes 20 pisteellä. Varsinkin takamies Goran Dragic oli pelipäällä ja mies nakutti ottelussa 30 pistettä ja tarjoili lisäksi 4 koriin johtanutta syöttöä. Suomen ohella myös Slovenia tykkää viljellä paljon kaukoheittoja, josta osoituksena 29 kolmenpisteen heittoa Puola ottelussa, mutta joukkue sai noista heitoista vain kahdeksan sisään prosenttien ollessa vain 27, 6.

Embed from Getty Images

Slovenian joukkue on pituudeltaan noin Suomen kokoinen, mutta joukkueesta löytyy silti kolme yli 210 senttistä mörköä. Anthony Randolph (211 cm) on paha pideltävä ja mies on erityisesti levypalloissa äärettömän vahva, josta osoituksena avausottelun 10 raavittua levypalloa. Takakentällä joukkueella on kokenut Goran Dragic, joka saa hyvää tukea nuorelta 1999 syntyneeltä Luka Doncicilta. Doncic oli Dragicin ohella todella hyvä torstain ottelussa ja tarjosi muun muassa 8 syöttöä, joka oli ottelun kovin lukema.

Embed from Getty Images

 

Arvio

Suomen hieno nousu ja voitto Ranskan ottelusta antoi joukkueelle rutkasti lisää itseluottamusta. Toki tämän illan vastustaja Slovenia aloitti kisat myös todella hyvin, mutta Susijengin pelillinen ilme yhdistettynä kotiyleisön hurjaan kannustukseen tulee tarjoamaan tänään rutkasti ilonaiheita. Ottelun alku on Susijengille todella tärkeä ja jos Suomi saa  kamppailuun hyvän startin voi illan ottelusta odottaa jälleen voittoa.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.