Scroll Top

Liiga – Ilves saa vieraita Lappeenrannasta

Jääkiekon SM-liiga tarjoaa keskiviikkona tuhdin seitsemän ottelun kierroksen. Tässä ennakossa käydään läpi Ilveksen ja SaiPan välinen kohtaaminen. Joukkueet ovat kuluvalla kaudella kohdanneet kahdesti ja molemmista otteluista Ilves on napannut niukat voitot, joten lappeenrantalaisilla varmasti riittää nälkää.

Ennakkoasetelmat

Ilves on pelannut pelillisesti viime aikoina varsin kelvollisesti, mutta tuloksissa tämä ei ole näkynyt. Joukkue ei ole ottanut viidestä edellisestä ottelustaan yhtään kolmen pisteen voittoa. Tapaninpäivänä joukkue menetti kahden maalin johdon HPK vastaan ja hävisi lopulta jatkoajan jälkeen lukemin kolme-kaksi.

Viime aikoina Ilves on pelannut ihan hyvällä tasolla, mutta johtoaseman pitäminen on ollut joukkueen suurin murheenkryyni. Ilves on johtanut jokaisessa neljässä viime ottelussaan, mutta ottanut niistä vain yhden jatkoaikavoiton. Myös alkukaudesta loistanut ylivoima on tökkinyt viime aikoina ja hyökkäyspään tehot ovat liikaa ketjun D”Amigo-Sointu-Liuksiala varassa.

Vaikka Ilves ei ole viime otteluissaan juuri voittanut on joukkue silti ottanut pisteitä hyvällä prosentilla. Joukkue on jäänyt kuudessa viime ottelussaan vain kerran ilman pisteitä.

Embed from Getty Images

SaiPa on tuskaillut koko kauden pelinsä kanssa ja joukkue lähtee keskiviikon otteluun toiseksi viimeisenä. Joukkueella on eroa viimeiseen pudotuspelipaikkaan jo seitsemän pistettä, joten voittoja olisi ruvettava tulemaan muuten pelit loppuvat keväällä lyhyeen.

SaiPa:n suurimmat ongelmat on tällä hetkellä hyökkäyspäässä. Joukkue joutuu tekemään hirveän määrän töitä yhtä maalia kohti ja tehot ovat olleet liikaa Matti Järvisen johtaman ketjun harteille. Varsinkin ulkomaalaispelaajilta odotetaan Lappeenrannassa enemmän. Alkukaudesta loistanut ja maalipörssiä johtanut Curtis Hamilton on pelannut jo kolmetoista ottelua ilman maalia. Tuona aikana mies on kirjauttanut vain tehot 0+2, joten parempaan on pystyttävä mikäli SaiPa haluaa playoff paikoista taistella.

Sitä vastoin puolustuspeli on parantunut paljon. Toki vieläkin tulee ajoittain helppoja virheitä, mutta kokonaisuudessaan puolustus on mennyt ison loikan eteenpäin. SaiPa tarvitsee kipeästi voittoa, jotta itseluottamus ei menisi aivan nolliin.

Embed from Getty Images

Arvio

Kumpikaan joukkue ei ole viime aikoina voittanut, mutta siitä huolimatta Ilves lähtee keskiviikon otteluun suosikkina. Pelillisesti Ilves pelaa tällä hetkellä huomattavasti parempaa jääkiekkoa kuin vierailija SaiPa. Ottelun alku on tärkeä erityisesti vierasjoukkueelle. Ilveksen suurin ongelma on ollut johtoaseman pitäminen. Tiukka matsi luvassa, mutta tuskin mitään maalijuhlaa on luvassa. Ei olisi suuri ihme jos ratkaisua haettaisiin pitkän kaavan kautta eli ristiä lapuille.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.