Harvinaista herkkua NBA:n palkintogaalassa – peräti kolmelle pelaajapalkinnolle eurooppalainen voittaja

Maailman kovimman koripalloliiga NBA:n palkintogaala oli ohjelmassa Suomen aikaa maanantain ja tiistain välisenä yönä. Tilaisuudessa palkittiin tuttuun tapaan päättyneen kauden parhaita pelaajia, hetkiä ja suorituksia.

Kuva: Richard Shotwell / Invision / AP

Illan huipennus oli NBA:n arvokkaimmalle pelaajalle jaettava pysti. Lavalle palkintoa asteli noutamaan Milwaukee Bucksin Giannis Antetokounmpo, jolle MVP-pysti oli uran ensimmäinen. Päättynyt kausi oli Antetokounmpolle vasta kuudes NBA-parketeilla.

Kreikkalainen johdatti Milwaukeen runkosarjan parhaaseen voittosuhteeseen upottaen 27,7 pistettä ottelua kohden. Ehdolla olivat Antetokounmpon lisäksi Houstonin James Harden sekä Oklahoman Paul George.

Edellisen kerran MVP-palkinto on matkannut Eurooppaan kauden 2006-07 päätteeksi, jolloin Dallas Mavericksin saksalaisikoni Dirk Nowitzki sai kyseisen kunnian.

Antetokounmpo oli tunteikkaana pitäessään kiitospuhettaan, jossa hän kertoi muun muassa edesmenneestä isästään. Puheen näet alhaalta tai tästä.

https://twitter.com/NBAonTNT/status/1143359308203118594

Vuoden tulokkaan palkinto oli Atlantan Trae Youngin, Dallasin Luka Doncicin sekä Phoenixin Deandre Aytonin välinen taisto.

Pystin sai käsiinsä lopulta sensaatiomaisen tulokaskauden pelannut Luka Doncic. Slovenialaisen keskiarvoiksi muodostui 21,2 pistettä, 7,8 levypalloa ja 6 syöttöä ottelua kohden. Hän pesi tilastorivillään muuan LeBron Jamesin ensimmäisen NBA-kauden lukemat.

Doncic oli alkujaan Atlantan varaus, mutta seura kauppasi laiturin Dallasiin vuosi sitten saman draft-illan aikana. Pelaajakaupan yhteydessä Atlantan riveihin siirtyi tuolloin Trae Young.

Kuva: Kevin Winter / Getty Images for Turner Sports

Utah Jazzin Rudy Gobert palkittiin vuoden puolustuspelaajana jo toista vuotta putkeen. Gobert rohmusi keskiarvolta enemmän levypalloja kuin viime vuonna, minkä lisäksi torjuttuja heittoja kertyi 2,3 ottelua kohden. Ranskalaissentteri valittiin taannoin myös NBA:n kolmanteen tähdistöjoukkueeseen.

NBA-mestaruutta Toronto Raptorsin paidassa juhlinut Pascal Siakam pokkasi vuoden kehittyneimmän pelaajan palkinnon. Hänen keskiarvonsa nousivat hurjasti kahden edellisen kauden lukemista. Vielä kaudella 2017-18 kamerunilainen tilastoi vain reilut 7 pistettä ottelua kohden, mutta tämän kauden päätteeksi lukema oli 16,9 pistettä.

Vuoden valmentajaksi valittiin Milwaukeen Mike Budenholzer, joka johdatti joukkonsa 60 voittoon ja koko runkosarjan ykköseksi. Kokeneelle Budenholzerille kausi oli ensimmäinen Milwaukeen peräsimessä.

Kaikki voittajat viime yön palkintogaalassa näet täältä.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.