Liigan finaalisarja jatkui Oulussa

Kauaa ei ehtinyt edellisestä pelistä kulua kun kiekko putosi jälleen Raksilassa jäähän kolmannen finaaliottelun merkeissä. Matkat mukaanlukien ainoastaan vuorokauden tauko tuntui pelaajissa varmasti. Illan otteluun lähdettiin sarjan ollessa tasan 1-1.

Kärpät aloitti ensimmäisen erän väkevästi Joonas Kemppaisen aloittaessa maalinteon Donskoin ja Glennin syötöstä.

Maalin jälkeen tamperelaisille tuli kuuluisa hiljainen hetki joukkueen ottaessa kolme perättäistä jäähyä. Kaksi ensimmäistä alivoimaa Tappara selvitti mutta Josh Greenin istuessa boxissa korkeasta mailasta Kärpät käytti tilanteen hyväkseen. Joonas Donskoi upotti kiekon toisen kerran Juha Metsolan selän taakse ja kotijoukkue siirtyi 2-0 johtoon.

Tappara heräsi täydellisesti ja Olli Palola teki minuutin sisään kaksi kaappia, joista jälkimmäisen ylivoimalla. Tilanne oli 2-2 ja ottelu sai uuden alun.

Toisessa erässä tapahtui yhtä paljon kuin Kiasman näyttelyssä; ainoita tilastomerkintöjä ottivat maalivahdit torjunnoilla.

Kun kolmatta erää oli pelattu 15:07 Julius Junttila vei kotijoukkueen 3-2 johtoon. Syöttösarakkeeseen merkinnät sai Joonas Kemppainen ja Joonas Laatikainen.

Tappara yritti tasoitusta luonnollisesti kuudella miehellä ja ajassa 19:21 Adam Masuhrin ottama koukkaamisjäähy antoi Tapparalle mahdollisuuden, mutta Kärpät onnistui säilyttämään johtonsa ja siirtyi näin ollen ottelusarjassa 2-1 johtoon.

Seuraava finaaliottelu pelataan maanantaina Tampereella.