Scroll Top

Sieville finaalivastustaja haussa

Sievi Futsalin tarina Futsal-liigan kärkikahinoissa on alkanut tuottaa tulosta. Se kampesi itsensä historiassaan ensimmäisen kerran Futsal-liigan finaaleihin voittamalla kokeneen GFT:n suoraan välierien kolmessa ottelussa. Keskiviikkona Sievin ennätysyleisön edessä käydyssä kamppailussa kotijoukkue johti ottelua jo 4-0 ja oli päästää GFT:n mukaan peliin kun Panu Aution johdattama GFT-nivaska jauhoi nopeasti ylivoimapelillään lukemiksi 4-2. Ottelu kuitenkin ratkesi tasaviisikoin vahvaan kotijoukkueen pelaamiseen ja loppulukemiksi lopulta kirjattiin kotijoukkueen 6-3 voitto.

Alivoimapelaaminen oli hirveää sekoilua eikä ajatus ollut oikealla tasolla. GFT sai tehtyä pari maalia samalla kaavalla ylivoimapelillään.

Totesi Sievi valmentaja Petteri Pulkkinen futsal.fi sivustolla kolmannen voittoisan välieräottelun jälkeen. Sievillä on nyt ollut aikaa nauttia finaaliin pääsystä ja uskon, että loppuotteluita varten myös Pulkkinen treenauttaa alivoimapelaamistaan. Varmaa on, että Sievi tulee olemaan vaikeuksissa joko KaDyn tai Ilveksen tehokkaan ylivoimapelin kanssa. Sievin odotettiin jo viime vuonna marssivan helposti finaaleihin Tervareiden kustannuksella, mutta toisin kävi. Nähtäväksi jää, kirkastaako keltamustat viime vuotiset pronssit ainoastaan yhden pykälän/kausi tahdilla vai juhlitaanko pikkupitäjässä mestaruutta.

Sievi saa joka tapauksessa pienoisen etulyöntiaseman rasituksen ja kotietunsa myötä 25.4.2015 alkaviin finaaleihin, sillä Suomi-futsalin nykyklassikoksi kutsun KaDy – Ilves FS ottelupari on vielä pahasti kesken. KaDy kampesi itselleen tärkeän ottelupallon tälle päivälle voittamalla suunsoittoon ja tönimiseen keskittyneen kattilauman keskiviikkoillan ottelussa lukemin 4-3. Viisinkertainen hallitseva Suomen mestari Ilves ei kotisivujensa mukaan ole ahdingossa edes tänään, vaan se luottaa edelleen prosenttipalloonsa sekä vuonna 2010 tekemänsä vastaavanlaisen nousun tilastoihmeeseen. En ole varma kannattaako Ilveksen enää prosentteihin luottaa, sillä välieräsarjassa KaDy on ollut manselaisia edellä lähes jokaisella osa-alueella. Nopean laskutoimituksen mukaan Ilves on ollut välieräsarjassa johdossa n. 5 minuutin ajan eli 3 % pelatuista 130 minuutista. Loput prosentit menevät tasapelille n. 68% ja KaDyn johtoasemalle lukemilla 29%.

Normaalista poiketen ottelu pelataan tänään pihkaisella ja hitaalla sekä teknisesti heikompaa joukkuetta suosivalla Spiral-hallin tahmamatolla. Vaikka Ilves onkin historian saatossa voittanut juuri siellä useita mestaruuksia, ei se enää ole harjoitellut saatika pelannut kovin montaa ottelua kyseisellä matolla. Eniten ongelmia matto aiheuttaa kuitenkin KaDylle, joka on tottunut liikuttamaan liukkaalla parketilla palloa nopeasti ja sulavasti. Varmaa kuitenkin on, että KaDy on tällä hetkellä ainoa joukkue Keski-Suomessa suurimmat pallolajit mukaanlukien, jolla on mahdollisuus vielä voittaa hopeampi kirkkaampi mitali. Kaamealla itseluottamuksella universitas-hengessä pelaava Hirviö on jopa järjestänyt vierasfaneilleen fanibussikuljetuksen tämän illan otteluun. Henkilökohtaisen tuntemuksen ja ennakkoasetelmien vuoksi, tänään pelataan Ilveksen selkärangan katkeamisen puolesta. Merkki 2 eli KaDyn suora voitto antaa sitäpaitsi oivan 2,35 kertoimen, joka haetaan tänään pois kuljeksimasta.

Futsal-Liigan välierä

Klo 19.00 Ilves FS – KaDy, Spiral-hallit

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.