Scroll Top

SM-liiga – TPS ja Tappara kohtaavat kierroksen kärkiottelussa, lue ottelun ennakko

SM-liigassa palataan kunnolla arkeen, kun yhden ottelun tynkä kierrosten sijaan tänään pelataan lähes täysi kierros, kun ohjelmassa on kuuden ottelun kattaus. Helsingissä kohtaavat HIFK ja HPK, Tampereella puolestaan Ilves ja Ässät, Jyväskylässä JYP ja Jukurit, Vaasassa Sport ja Kärpät, Lahdessa Pelicans saa vastaansa KalPan ja Turussa puolestaan kohtaavat TPS ja Tappara. Geen ennakko käsittelee nimenomaan Turun ottelua, koska se on kierroksen niin sanottu kärkikamppailu, sillä TPS on tällä hetkellä sarjassa toisena ja Tappara puolestaan heti perään kolmantena. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti ja voitot tasan 1-1. Mielenkiintoista tilastoissa on se, että kumpikaan joukkue ei ole voittanut keskinäistä ottelua kotonaan ja molemmat ovat kaiken lisäksi jääneet omissa kotipeleissä nollille mikä on varsin harvinaista. Jatkuu sama tilasto myös tänään se selviää Turun kiihkeässä.perjantai-illassa.

Ennakkoasetelmat illan otteluun

TPS

TPS on pelannut tasaisen kauden ja joukkue on ollut jo pitkään sarjan kakkospaikalla. Runkosarjan voitto on joukkueelta käytännössä mennyt, koska Kärpät on karannut turkulaisilta jo 14  pisteen päähän. TPS on saanut huilata hyvin ennen tämän illan ottelua, sillä joukkue pelasi edellisen kerran viime lauantaina, jolloin se hävisi vieraissa JYP:lle maalein 3-1. Joukkueen pelaaminen on ollut kahdessa edellisessä ottelussa varsin heikkoa, sillä se hävisi ennen Jyväskylän vierailua kotonaan Vaasan Sportilla tylyin 0-4 lukemin. Turkulaisten pelaaminen on ailahdellut muutenkin viime viikkoina vaikka voittoja onkin tullut. Joukkueen on ollut vaikea saada pelattua ehjiä 60 minuuttisia ja näin ollen pelaamisen taso on vaihdellut liikaa, jopa otteluiden sisällä. Joukkue saattaa esimerkiksi pelata heikon ensimmäisen erän, mutta vastapainoksi joukkue pelaa sitten aivan huikean toisen erän, jolla se pääsee otteluun mukaan. Tänään TPS tarvitsee ehjän kokonaisuuden mikäli se mielii voitosta taistella, koska jos joukkueen peli ailahtelee edelleen liikaa niin Tapparan tasoinen joukkue kurittaa siitä surutta.

Embed from Getty Images

Harvinaista sinänsä, että TPS:llä on ollut viime aikoina pieniä ongelmia sekä puolustuksen että hyökkäyksen kanssa. Viimeisen neljään peliin on mennyt 12 maalia omiin eli kolme maalia ottelua kohden, joka on menestyvälle joukkueelle aivan liikaa. LIsäksi joukkueen puolustuksesta puuttuu kanadalainen Brandon Gormley, jonka sopimuksen purkamisesta TPS tiedotti tänään. Vaikka puolustus ei ole viime peleissä toiminut niin ei ole hyökkäyskään häikäissyt vaikka voittoja onkin tasaisesti tullut. Kun katsoo kahdeksaa edellistä ottelua niin joukkue on tehnyt vain kahdessa kamppailussa enemmän kuin kaksi maalia. Vielä ei ole suurta hätää maalinteon kanssa ollut, mutta pitkässä juoksussa harvoin voittaa pelejä jos tekee ottelusta toiseen kaksi maalia, koska tuolloin maalivahdin on pelattava illasta toiseen huikealla tasolla.

TPS saa tämän päivän otteluun tärkeän pelaajansa takaisin, kun nuorten maailmanmestaruuden ratkaissut Kaapo Kakko palaa joukkueen vahvuuteen ja pelaa ensimmäisen ottelunsa tänään Tapparaa vastaan. Nuorukainen aloittaakin ottelun heti kakkosketjun sentterinä.

Embed from Getty Images

 

Tappara

Tapparalla oli todella vaikeaa joulukuun loppu ja joukkue kärsi joulukuussa peräti kuuden ottelun tappioputken. Vuosi 2019 onkin sitten alkanut aivan eri sävelin ja joukkueella on ennen tätä iltaa kolme peräkkäistä voittoa alla. Tappara on pelannut tällä viikolla yhden ottelun, kun se kukisti keskiviikkona kotonaan HPK:n maalein 4-1.

Embed from Getty Images

Tapparan hyökkäyspelaaminen on ollut viime otteluissa todella tehokasta ja joukkueen materiaali on todella leveä, josta hyvänä esimerkkinä käy keskiviikon HPK ottelu, jossa joukkueen kolmosketju teki neljästä maalista kaksi. Hyökkäyspelaaminen on Tapparalla muutenkin ollut viime otteluissa laadukasta, sillä joukkue on tehnyt neljässä viime pelissä yhteensä 18 maalia eli 4.5 maalia ottelua kohden, joten ei tarvitse ihmetellä miksi voittoja on tullut. Hyökkääjistä erityisesti Niko Ojamäki on ollut viime otteluissa pelipäällä, sillä mies on tehnyt kuuteen edelliseen peliin tehot 6+2. KalPaa vastaan Ojamäki teki peräti neljä maalia, joka on todella harvinaista nykyisessä SM-liigassa.

Embed from Getty Images

Vaikka Tappara onkin viime viikkoina esiintynyt varsin mukavasti niin yksi iso uhkakuva tämän illan ottelussa on vieraspelaaminen. Viidestä edellisestä reissupelistä joukkue on voittanut vain yhden, joten se tuo yhden lisähaasteen lisää joukkueen tekemiseen. Toki koko kauden mittapuulla Tappara on pelannut varsin hyvin vieraissa, joten viimeaikaisten tulosten ei pidä liikaa antaa vaikuttaa joukkueen pelaamiseen.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.