JYP:lle kolme uutta sopimusta

JYP-logo

JYP tiedotti tiistaina uusista pelaajasopimuksista. Jyväskyläläisseura on tehnyt kahden vuoden sopimukset Joonas Nättisen, 24, Janne Kolehmaisen, 29, ja Janne Tavin, 25 kanssa.

Keskus- tai laitahyökkääjänä pelaava Joonas Nättinen palaa nyt JYPiin seitsemän vuoden tauon jälkeen. Nättinen siirtyi 17-vuotiaana JYPistä Bluesiin kaudeksi 2008-2009. Hän on pelannut SM-liigaa Bluesissa ja HPK:ssa. Sen jälkeen Nättinen pelasi kolme kautta Pohjois-Amerikassa. Hamilton Bulldogsissa AHL-pelejä tuli 156 ja mukaan mahtui myös yksi NHL-ottelu Montreal Canadiensissa. Pohjois-Amerikasta Joonas Nättinen siirtyi Ruotsin liigaan MoDon riveihin. MoDossa Nättinen pelasi viime kauden.

– Olen todella innoissani, kun pääsen takaisin JYP-paitaan ja pelaamaan kotikaupunkiini. JYPissä minut on opetettu pelaamaan lätkää ja täällä olen pienestä pitäen halunnut joskus pelata liigajoukkueessa. Nyt siihen tuli mahdollisuus, joten into on kova. JYPissä on ollut viime vuosina hyvä voittamisen kulttuuri ja haluan auttaa sitä jatkumaan, Nättinen selvitti JYPin nettisivuilla.

JYPillä on nyt sopimus kolmen Nättisen kanssa, sillä Joonaksen veli Julius ja serkku Topi ovat myös esiintyneet JYPin liigajoukkueessa ja JYP-Akatemiassa.

Myös Kolehmainen tuo voimaa JYP-hyökkäykseen. Lähes satakiloinen 29-vuotias Kolehmainen on tunnettu voimahyökkääjä, joka on pelannut enimmäkseen laidassa, mutta myös keskushyökkääjänä. Kolehmaisella on 560 ottelun kokemus SM-liigan runkosarjan peleistä SaiPan, HPK:n ja KalPan riveistä. Viimeiset kolme kautta hän pelasi Kuopiossa.

– On hienoa tulla yhteen viime kausien menestyneimpään seuraan ja saada mahdollisuus menestyä kilpailukykyisessä joukkueessa. Seura on selvästi tehnyt hienoa työtä kulisseissa jo vuosia, ja se on siirtynyt pelinä kentälle saakka. Tuon JYPin yhteiseen hyvään oman työteliään ja fyysisen lisäni. Fiilikset ovat todella hyvät, Kolehmainen sanaili.

Tavi pelasi juniorivuotensa Jokereissa, josta siirtyi A-ikäisenä Pelicansiin. Lahdessa hän nousi liigapelaajaksi ja edusti lahtelaisseuraa kolme kautta. Lahdesta tie vei Lappeenrantaan ja SaiPaan. Siellä laitahyökkääjänä pelaava Tavi pelasi kaksi edellistä kautta. Tavin piste-ennätys SM-liigassa on 36 pistettä SaiPassa kaudella 2013-2014.

– Olen erittäin innoissani siirtymisestäni JYPiin ja muuttamisestani Jyväskylään. Olen kuullut pelkkää positiivista niin seurasta kuin kaupungistakin. Uskon, että JYP tarjoaa minulle erittäin hyvät mahdollisuudet seuraavan kehitysaskeleen ottamiseen. JYP on monta vuotta kamppaillut liigan kärkisijoista ja pelasi tänäkin vuonna lähes finaaleissa, joten ensi kaudella mennään sitten loppuun asti, Tavi vakuutti.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.