Scroll Top

SM-liiga – JYP ja Ilves miniplayoffien osa 2

SM-liigassa pelataan tänään kuuden ottelun kierros ja lähes kaikissa ottelupareissa on niin sanotut miniplayoffit menossa eli joukkueet kohtasivat toisensa jo eilen ja heti perään tänään uudelleen. Gee pureutuu ennakossaan yhteen näistä miniplayoff pareista eli JYPin ja Ilveksen väliseen koitokseen. Eilen Ilves antoi JYP:lle kyytiä oikein isän kädestä ja johti ottelua parhaimmillaan kahden erän jälkeen jo 5-1, mutta lopussa vieraat saivat kaunisteltua numerot vähän siedettävimmiksi ja ottelu päättyi lopulta Ilveksen 6-3 voittoon. Mielenkiintoista seurata miten ärsytetty JYP pelaa tänään Hippoksella. 

Ennakkoasetelmat

JYP

Kävin tämän illan ottelussa miten tahansa on JYP:in viikko ollut aivan mahtava historiallisen CHL-voiton myötä, joka voikin näkyä joukkueen pelaamisessa niin henkisenä kuin fyysisenä väsymyksenä. Tämän illan ottelu on joukkueelle jo kolmas peli viiteen päivään, joten rasitus on ollu kova tällä viikolla. Lisäksi, kun ottaa huomioon vielä matkustamiset siihen päälle niin viikko on ollut todella raskas jyväskyläläisille. Tosin pelaajat ovat sen luokan ammattilaisia, että kyllä tämän illan ottelu pitää jaksaa vielä pelata fyysisestä taakasta huolimatta.

Embed from Getty Images

Vaikka joukkue voittikin CHL-mestaruuden niin SM-liigassa joukkueella on tökkinyt viime otteluissa ja tullut JYP:lle epätyypillisiä ohipelejä. Toissa viikon perjantain HIFK pelin ymmärtää, koska joukkue peluutti käytännössä kolmos miehistöä kentällä, mutta eilen joukkueen ote oli heti pelin alusta lähtien kadoksissa eikä JYP:llä ollut voiton suhteen mitään palaa missään vaiheessa ottelua.Nämä muutamat heikot ottelut liigassa ovat tiputtaneet joukkueen ulos top neljä paikoilta eli pudotuspelien kotietu paikalta, mutta onneksi eroa neljänteen sijaan on vain piste ja joukkue on kaiken lisäksi pelannut kaksi ottelua vähemmän kuin HIFK.

JYP:n  tärkein teema illan otteluun on kamppailun alku ettei vastustaja pääsisi heti rokottamaan yhdellä tai kahdella maalilla, koska muuten voittaminen hankaloituu huomattavasti vaikka JYP onkin ollut vuosien saatossa todella kova kotijoukkue varsinkin juuri tämän illan vastustaja Ilvestä vastaan.

Puolustuksen pitää myös terävöityä, koska puolustuspelaaminen on ollut joukkueelle epätavallisen löperöä viime otteluissa ja se onkin päästänyt viiteen viime otteluun 17 maalia, joka on 3.4 maalia ottelua kohden, joten pitkässä juoksussa tuolla tilastolla on todella vaikea voittaa otteluita.

Erikoistilannepelaaminen on sentään ollut kelvollista viime peleissä ja varsinkin alivoima on ottanut viikosta toiseen askeleita eteenpäin, joka lupaa hyvää kevättä ajatellen.

 

Ilves

 

Kuva: Madsen

Ilveksen kausi on ollut juuri sen näköinen mitä se on ollut viimeiset noin 10 vuotta. Joukkue aloitti kauden todella heikosti ja loka-marraskuun kuukauden heikko jakso, jonka aikana joukkue pelasi 11 ottelua  voittaen niistä vain 2 ja häviten 9 ja näin ollen vieden joukkueen todella kauas pudotuspelipaikoista, joka käytännössä ratkaisi myös joukkueen jäämisen top 10 sijojen ulkopuolelle. Silti suurin syy heikkoon sijoitukseen on luokaton vieraspelaaminen, koska Ilves on ottanut sarjassa vähiten pisteitä vieraissa.

Viime otteluissa joukkue on piristynyt ja ilves on voittanut viidestä viime pelistään kolme ja jäänyt vain kerran ilman pisteitä.Joukkueen hyökkäysmateriaali varsinkin kärkiketjujen osalta on aivan liigan eliittiä ja tekee tulosta illasta toiseen. Eilenkin nähtiin miten Sami Sandell ja Teemu Rautiainen tekivät hurjat tehot JYP:n verkkoon ja siihen, kun lisätään tulikuuma viimeistelijä Ville Meskanen, joka teki eilenkin kaksi osumaa on kova hyökkäystrio valmis. Meskanen on tehnyt yhdeksään viime peliin yhdeksän maalia ja koko kauden saldo on nuorukaiselle todella kova 22 maalia.

Sitten päästäänkin siihen Ilveksen heikkoon kohtaan eli puolustukseen. Joukkue on päästänyt runkosarjassa toiseksi eniten maaleja yhteensä 172 eli 3.3 maalia ottelua kohden, joten tuolla maalimäärällä on todella vaikea voittaa useampia otteluita putkeen saati sitten haaveilla menestyksestä. Lisäksi isoja päästettyjen maalien lukuja selittää se, että Ilveksen alivoima ei ole toiminut se on sarjan toiseksi heikointa heti Sportin jälkeen.

Tänään noilla tilastoilla ei ole  niin isoa painoarvoa kuin yleensä, koska eilinen runsasmaalinen voitto JYP:stä toi varmasti joukkueeseen runsaasti itseluottamusta, joka antaa varmasti lisäbuustia joukkueen pelaamiseen.

 

Arvio

 

Vaikka JYP hävisi eilen rumin lukemin Ilvekselle niin joukkue lähtee silti tämän illan ottelun ennakkosuosikkina. Toki ottelu on varmasti normaali runkosarjaottelua tasaisempi JYP:n otteluruuhkan, CHL-voiton ja Ilveksen orastavan flow-tilan johdosta, jonka eilinen JYP-voitto joukkueelle varmasti antoi. Toivottavasti Ilveksellä ei menisi lataus yli vaan joukkue pelaisi ehjän 60 minuuttisen Hippoksella. Gee veikkaa todella maalirikasta ottelua, mutta se on sitten eri juttu kumpi ottelun voittaa. Gee suosittelee lyömään lapulle yli 4.5 maalia ja rohkeimmat voivat hakea jopa yli 5.5 maalia.

 

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.