Scroll Top

Jääkiekko – Katsaus Jypin, SaiPan ja Lukon ensi kauden joukkueisiin

Aikaisemmassa jutussa tuli käytyä viime kauden mitalijoukkueet läpi ja miten ne ovat muuttuneet viime kauteen verrattuna. Ketkä ovat lähteneet joukkueesta ja keitä on mahdollisesti hankittu tilalle. Nyt vuorossa on viime kaudella sijoille 4-6 sijoittuneiden joukkueiden perkaus ja missä menee niiden rakentaminen ensi kautta ajatellen.

Jyp sai kovia paluumuuttajia

Jyp pelasi viime kaudella vahvan runkosarjan ja lopulta joukkue oli kauden päätteeksi neljäs. Jyväskylä on aina tunnettu maltillisesta pelaaja politiikasta ja sama näyttää jatkuvan myös ensi kaudella. Jyp menetti viime kauden joukkueesta muun muassa maalivahti Tuomas Tarkin Tshekin liigaan,tähtipuolustaja Valtteri Kemiläisen Tapparaan, yökkäyksestä lähtivät Darryl Boyce ja Miika Lahti. Lisäksi Petr Hubacekin sopimus purettiin pelaajan omasta aloitteesta.

Jypin joukkue muuttuu aika paljon ensi kaudeksi, mutta joukkue on saanut paikattua lähtijät todella kovilla pelaajilla. Joukkueeseen paluun tekevät Jyp-ikonit Juha-Pekka Hytönen ja Ossi Louhivaara. Molemmat pelaajat pelasivat päättyneen kauden Sveitsissä. Jyp hankki myös viime kaudella Bluesissa kiekkoilleen nuoriso kolmikon Antti Suomela, Micke Saari ja Robert Rooba. Jyp sai myös hankittua tulevaisuutta ajatellen 17- vuotiaan puolustajalupauksen Urho Vaakanaisen. Viime kaudella tärkeässä roolissa ollut puolustaja Nolan Yonkman sekä hyökkääjä Jani Tuppurainen tekivät jatkosopimukset seuran kanssa. Maalivahtiosasto sai heinäkuussa vahvistusta, kun Jypille mestaruutta 2009 torjumassa ollut Pekka Tuokkola liittyi joukkueeseen.

Embed from Getty Images

Jyp ensi kauden joukkue on paremmin kasassa kuin monilla kilpailijoilla. Tärkeitä pelaajia tärkeille paikoille on saatu. Joukkueen tilanne on todella hyvä ja se lupaa hyvää myös tulevaa kautta kohti.

SaiPa hankinnat jälleen maltillisia

SaiPan viime kausi päättyi pettymykseen pudotuspeleissä. Joukkueessa alkaa nyt uusi aikakausi, kun joukkuetta pitkään valmentanut Pekka Tirkkonen vaihtuu Ari Santaseen. Myös pelaajisto on kokenut melkoisen muutoksen kevään ja kesän aikana. Käytännössä koko ykkösketju meni SaiPalla uusiksi, kun paras pistemies David McIntyre lähti Zugiin, ykkösketjun laituri Tommi Jokinen siirtyi KalPaan. Todennäköisesti joukkue menettää myös maalipörssin voittaneen Chad Raun KHL:n puolelle. Lisäksi hyökkäyksestä lähti tärkeitä roolipelaajia ja joukkuehengen luojia , kun Ville Hämäläinen siirtyi Mikkelin Jukureihin ja Sami Venäläinen siirtyi Saksaan.. Puolustuksesta vaihtoivat maisemaa ykköspakki Sam Lofquist, Johan Larsson sekä Simo-Pekka Riikola. Tätä nimilistaa, kun katsoo niin joukkue tuntui vaihtuvan enemmän kuin huippukauden 2013-2014 jälkeen.

Vaikka SaiPa menetti todella paljon tärkeitä pelaajia on joukkue myös paikannut menetyksiään kesän aikana. Joukkue hankki maalivahti Jani Niemisen tilalle Frans Tuohimaan Ruotsista, joka on parempi ja halvempi vaihtoehto ensi kaudelle. Puolustukseen hankittiin kiekolliseen roolin Lauri Taipalus HIFK:sta, joka pelasi SaiPassa myös kaudella 2013-2014. Taipaluksen lisäksi puolustukseen hankittiin Jere Sneck Jokereista ja ruotsalaispuolustaja Per Savilahti-Naganderin kanssa tehtiin kahden vuoden jatkosopimus.

Embed from Getty Images

Hyökkäykseen SaiPa hankki paluumuuttaja Tero Koskirannan, joka kiekkoili viime kaudella niin TPS:n kuin Sportin riveissä. Koskiranta pelasi edellisen kerran SaiPassa kaudella 2010-2011. Ykkösketjuun hankittiin 24-vuotias kanadalaishyökkääjä Curtis Hamilton. Hamilton kiekkoili viime kaudella Tshekin pääsarjassa, jossa mies voitti muun muassa +/- tilaston. SaiPa hankki myös Saku Salmisen Jokereista, jossa miehen ura tuntui seisovan paikallaan.

SaiPan joukkue ei näytä nimilistan perusteelle yhtä vahvalta kuin viime kaudella, mutta joukkuetta ollaan vahvistamassa ainakin yhdellä kärkiketjun hyökkääjällä. Tämän jälkeen joukkueen kasaamisen pitäisi olla valmis.

 

Rauman Lukko – lähtijöitä paljon tulijoita vähän

Rauman Lukko jäi viime kaudella pitkästä aikaa ilman välieräpaikkaa. Valmennus ja pelaajisto kokivat kauden jälkeen kovan muutoksen. Päävalmentaja Risto Dufvan mukana Jukureihin matkasi iso kasa pelaajia. Pahin takaisku koettiin maalivahti osastolla, kun monivuotinen ykkösmaalivahti Ryan Zapolski siirtyi Jokereihin. Puolustuksesta lähti kokenut Ilkka Mikkola sekä Miika Koivisto ja Juho Tommila. Hyökkäyksestä joukkue menetti paljon pelaajia, kun muun muassa Olavi Vauhkonen, Janne Lahti,Teemu Nurmi, Jesper Piitulaisen ja Turo Asplund vaihtoivat kauden jälkeen maisemaa. Näiden lisäksi joukkue menetti neloskentän tärkeät työhevoset Filip Riskan ja Olli Sipiläisen.

Vaihtuvuus on ollut Lukossa melkoista, mutta onneksi joukkue sai pidettyä tärkeät avainpelaajat joukkueessa. Ykkösmaalivahdiksi hankittiin nuorten MM-kisoissa loistanut Kaapo Kähkönen, joka pelasi viime kaudella Bluesissa. Puolustusta Lukko vahvisti KHL:ssä pelanneella Steven Seigolla, joka muistetaan parhaiten 2013-2015 kausilta TPS:n paidasta. Lisäksi puolustukseen hankittiin Simo-Pekka Riikola SaiPasta ja Atte Mäkinen Tapparasta.

Embed from Getty Images

Hyökkäystä Lukko on vahvistanut kesän aikana maltilla. Isoimmat palaset hankittiin naapuriseura Porin Ässistä ja Turun Palloseurasta. Ässistä Raumalle siirtyi Aleksi Saarela ja TPS:n riveistä tuli Lauri Tukonen. Molempien pelaajien pitäisi olla ykköspyssyjä tehojen puolesta, kun kausi syksyllä alkaa. Saarelan kohdalla on pieni arvoitus pelaako mies ensi kaudella Liigassa, koska Saarela teki kesällä Carolina Hurricanesin kanssa kolmen vuoden tulokassopimuksen. On kuitenkin hyvin todennäköistä, että mies pelaa ensi kaudella Lukossa. Alempiin ketjuihin joukkue hankki Heikki Liedeksen ja Ilmari Pitkäsen. Molempien pelaajien pitäisi tuoda fyysisyyttä joukkueeseen. Lukko sai tehtyä heinäkuussa todella tärkeän jatkosopimuksen, kun hyökkääjä Aaron Gagnon teki vuoden sopimuksen seuran kanssa.

Embed from Getty Images

Lukko ei ehkä paperilla näytä niin vahvalta kuin parina viime kautena. Elokuun harjoituspelit ja CHL näyttävät missä joukkue todellisuudessa menee. Voi olla, että Lukko vielä vahvistaa rivejään ennen kauden alkua.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.