Scroll Top

Liiga – Jatkuuko Lukon tappioputki ??

Jääkiekon SM-liigassa pelataan tänään neljän ottelun kierros. Kierroksen kärkikamppailu pelataan Tampereella, mutta tässä ennakossa käydään läpi Jyväskylässä pelattava Jypin ja Lukon välinen ottelu.

Ennakkoasetelmat

Jyväskylän ylpeys JYP lähti kauteen kovin odotuksin, mutta alku on ollut kaikkea muuta kuin helppo. Joukkue on sarjassa vasta sijalla kaksitoista ja yhdestätoista ottelustaan joukkue on hävinnyt seitsemän. Johtoaseman pitäminen on ollut joukkueelle vaikeaa ja se nähtiin myös viime lauantaina Porissa, jossa joukkue taipui Ässille viisi-neljä lukemin.

Viisi-viisi pelaaminen on ollut koko alkukauden vaikeaa ja joukkue on pystynyt tekemään sarjassa vasta 17 maalia tasaviisikoin. Myös yksi iso ongelma Jypille on ollut puolustuksen kapeus. Pakiston materiaali ei riitä millään vertailussa kärkipään seuroille ja tämä on näkynyt surutta myös tulostaululla. Toki joukkueen pelaaminen on parantunut kauden edetessä, mutta voittoja olisi pikkuhiljaa tultava ettei kärki karkaisi joukkueelta liian kauas.

JYP painii myös isojen loukkaantumisten kanssa. Viime viikolla joukkue tiedotti, että avain hyökkääjät Ossi Louhivaara ja Anssi Löfman ovat useamman kuukauden sivussa. Kaksikon lisäksi myös Joonas Nättinen on poissa tiistain ottelusta.Niinpä kakkosketjuun on nostettu ensimmäisen liigaottelunsa tiistaina pelaava Arttu Likola. Tiistai-illan aikana sitten nähdään miten loukkaantumiset vaikuttavat pelaamiseen vai vaikuttavatko mitenkään.

Embed from Getty Images

Lukon alkukausi on ollut lyhyesti sanottuna katastrofaalinen. Joukkue tarpoo kolmen ottelun tappioputkessa ja edellisestä kolmen pisteen voitosta on vierähtänyt jo melkein kuukausi. Joukkue hakee vielä uutta pelitapaansa ja tämä näkynyt alkukaudesta helppoina puolustuspään virheinä. Viime viikolla joukkue sai lisää huonoja uutisia, kun tärkeä puolustuspään liideri Janne Niskala joutui pelikentiltä sivuun kolmeksi kuukaudeksi loukkaantumisen takia.

Osassa otteluistaan Lukko on pelannut varsin kelvollisesti, mutta palkintoa voittojen tai edes pisteiden muodossa ei ole tullut. Joukkueen maalivahtipeli on ollut myös  suuri murheenkryyni. Täksi kaudeksi hankittu Kaapo Kähkönen ei ole pystynyt olemaan se kaivattu ykkösmaalivahti ja niinpä edellisissä otteluissa torjuntavastuun on kantanut kokematon Antti Karjalainen. Lukko on pystynyt viime otteluissa puolustamaan varsin hyvin, mutta hyökkäykseltä puuttuu tehoja. Onneksi joukkue sai kaivatun vahvistuksen, kun Aleksi Saarela liittyi Lukko paitaan. Saarelalta odotetaan apuja eritoten hyökkäyssuuntaan ja miehen maaleja tullaan tarvitsemaan mikäli Lukko haluaa nousta vielä  playoff joukkueeksi.

Embed from Getty Images

Arvio

Lähtökohdat ottelulle ovat mielenkiintoiset. JYP lähtee otteluun selvänä ennakkosuosikkina, mutta hyökkäyspään loukkaantumiset tasoittavat puntteja huomattavasti. Lukon henkinen tila on tällä hetkellä lähellä nollaa ja tämä ei voi olla näkymättä joukkueen otteissa. Illan kamppailusta tuskin on mitään maalijuhlaa luvassa ja niinpä onkin todennäköistä, että JYP ottaa niukan kotivoiton itselleen.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.