Scroll Top

JYP:ltä munaton ratkaisu

JYPin_logo.svg

Asia, jota on spekuloitu jo pitkään ja nyt näille annettiin lopullinen sinetti. Maanantaisen tiedotustilaisuuden anti on monelle niin JYP-fanille kuin jääkiekon ystävälle harmaampi kuin mikään muu vähään aikaan. JYP tiedotti, että kapteeni Eric Perrin ei enää jatka JYPissä tämän kauden jälkeen. Upea jääkiekkotarina ei saa arvoistaan loppua: Eric Perrinin ura päättyy jossain muualla kuin JYPissä, toisin kuin Perrin olisi itse halunnut. JYP leikkaa pelaajabudjettiaan ensi kaudeksi noin 300 000 euroa. Ei ollut vaikea arvata mistä kohdin leikkauksia aletaan tekemään ja Perrinin jatkosopimuksen järkisytiä on arvioitu jo pitkään. Silti Perrinista huokui valtava pettymys, olihan hän oikeasti suunnitellut päättävänsä uransa JYPissä.

Jääkiekko aiheuttaa enemmän ja vähemmän niin positiivisia kuin negatiivisia tunteiden värinöitä ja nyt Geen on pakko myöntää: kyllä se riipaisi katsoa itkevää Perriniä tiedotustilaisuudessa.

Perrinin ura olisi saanut arvoisensa päätöksen, jos se olisi tehty miehen omien toivomusten mukaan. Vaikka Perrin olisi vienyt yli kymmenen prosenttia ensi kauden pelaajabudjetista, tuijottiko JYP Kari Tynin johdolla vain ja ainoastaan summaa? Mietitään hetki mitä kaikkea Perrin hurrikaaneille toi? Aivan, se on se asian kääntöpuoli. Perrin toi suurta arvoa myös muiden joukkueiden kannattajien keskuudessa. Ei pelkästään pelaajana, myös ihmisenä. Tänään julkistettu uutinen saattaa maksaa JYPille ensi kaudella enemmän kuin Perrin itse. Ympäristöön nähden joukkueet ovat olleet kalliita, mutta menestystäkin on tullut. Kymmenen vuotta sitten kukaan ei olisi uskonut, että tämä JYP olisi koskaan esimerkiksi tuplamestari.

fanipaita_perrin_taka_2

Vaikka Perrinin uran loppuminen jossain muualla kuin JYPissä ei tunnu kenestäkään hyvältä, ei asia ole siltikään niin yksiselitteinen miltä se näyttää. Mutta, tekikö JYP pahan virhearvion? Siitä jokainen voi olla omaa mieltä.

Perrin on takonut JYPissä 333 ottelussa 304 (93+211) tehopistettä. Perrin johdatti JYPin kapteenina Suomen mestaruuteen keväällä 2012 ja vuotta myöhemmin European Trophyn voittoon. Perrin on eräs kaikkien aikojen merkittävimpiä ulkomaalaispelaajia SM-liigassa, ehkä jopa merkittävin. Ulkomaalaisten pörssissä hän on neljänneksi tehokkain, edellä ovat Otakar Janecky, Alexander Barkov ja Darren Boyko. Kaikki varmasti seuraa mielenkiinnolla ja samalla haikein mielin Perrinin viimeisiä pelejä hurrikaaneissa ja sitä miten asian julkistaminen vaikuttaa JYPin loppukauteen. Joka tapauksessa Perrin pelannee vaihdetta kovemmin ja joukkue pelaa koko sielun voimin kapteenilleen.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.