Scroll Top

Liiga – Kierroksen kärkikamppailu pelataan Turussa

Jääkiekon SM-liigassa pelataan torstaina kolmen ottelun kierros. Mikkelissä kohtaavat kotijoukkue Jukurit sekä Vaasan Sport. Oulussa toisistaan mittaa ottavat Kärpät ja HPK. Geen ennakossa puolestaan käydään läpi Turussa pelattava kärkikamppailu TPS:n ja KalPan välillä. Joukkueet kohtasivat edellisen kerran viikko sitten torstaina ja tuosta ottelusta KalPa otti niukan kaksi-yksi kotivoiton voittolaukausten jälkeen.

Ennakkoasetelmat

TPS on tällä kaudella palannut takaisin liigan eliittiin ja joukkue on tällä hetkellä sarjassa kolmantena. Ari-Pekka Selinin luotsaama Palloseura oli jo viime kaudella lähellä suoraa pudotuspelipaikkaa, mutta tällä kaudella joukkue on suorittanut tasaisesti illasta toiseen.

TPS:n vahvuus tällä kaudella on ollut tiivis puolustuspelaaminen ja joukkue onkin päästänyt sarjassa vähiten maaleja. Tiiviistä puolustuspelistä saatiin hyvä esimerkki eilen, kun joukkue haki niukan yksi-nolla voiton Ässien vieraana. Kokenut Henrik Tallinder on pelannut TPS:n takalinjoilla jälleen vahvaa kautta ja pystynyt omalla esimerkillään nostamaan myös muiden puolustajien tasoa.

Jos TPS:n pelaamisesta pitää, jotain heikkouksia hakea niin ylivoimapelaaminen voisi olla astetta parempaa. Prosenttien valossa joukkueen ylivoima on sarjan kymmenenneksi parasta, joten parempaa on pystyttävä, kun kevään ratkaisupelit koittavat.

Embed from Getty Images

KalPa on ollut tällä kaudella Liigan suurimpia yllättäjiä ja joukkue onkin tällä hetkellä sarjassa toisena. Joukkue on pelannut vahvasti koko kauden eikä heikkoja jaksoja ole juurikaan pelissä näkynyt. Päävalmentaja Pekka Virta luottaa omaan pelitapaansa kuin vuoreen ja hyvä niin. Joukkueen kiekkokontrolli jääkiekko on toiminut tällä kaudella todella hyvin ja voittoja on tullut illasta toiseen.

KalPan hyökkäyspelaaminen on viime otteluissa vähän yskinyt ja joukkue ei ole tehnyt neljässä viime ottelussa kertaakaan yli kahta maalia. Toki otanta on pieni, mutta maaleja on pystyttävä tekemään kovemmalla prosentilla muuten joukkue voi tulla sarjataulukossa alaspäin.

Joukkueen erikoistilannepelaaminen on ollut hyvää tällä kaudella, mutta vieraskentällä joukkueen ylivoimapeli on ollut  huomattavasti heikompaa kuin kotona. Joukkueen kärkikentistä löytyy yllättävän paljon taitoa, joten ei joukkueen tarvitse huolissaan olla vaikka ylivoima välillä tökkiikin.

Embed from Getty Images

Arvio

Jännittävä ja tasainen ottelu luvassa johon kotijoukkue TPS lähtee ennakkosuosikkina. Mielenkiintoista katsoa kummalla joukkueella eilinen peli painaa enemmän ja kumpi on pystynyt palautumaan paremmin keskiviikon rasituksesta. Palloseura on tällä kaudella ollu t todella vahva kotonaan, joten niukkaa kotivoittoa lapuille.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.