Scroll Top

Viimeisiä siirtoja ennen NHL:n laajennusdraftia – eilinen tarjosi kolme pelaajakauppaa

Embed from Getty Images

Vegasin laajennusdraft lähestyy päivä päivältä ja pelaajasiirtoja oli joukkueiden välillä mahdollista tehdä eilen kello kymmeneen saakka illalla. Niitä nähtiinkin eilen muutama kappale.

Ehdottomasti isoin treidi oli, kun Arizona Coyotes kauppasi maalivahtinsa Mike Smithin Calgary Flamesiin. Arizonassa voidaan puhua jopa yhden aikakauden päättymisestä, sillä Smith toimi kojoottipaitojen maalinsuun vartijana kuusi vuotta ja oli viimeiset kaudet niitä harvoja onnistujia jämäsijoista kamppailevan joukkueen rosterissa. Coyotes sai vaihtokaupassa takaisin maalivahti Chad Johnsonin, college-puolustaja Brandon Hickeyn sekä ehdollisen varausvuoron joko toiselle tai kolmannelle kierrokselle vuoden 2018 tai 2019 draftiin. Mikäli Calgary onnistuu pääsemään ensi kaudella pudotuspeleihin, Arizona saa tuon 2. kierroksen varausvuoron Calgaryn valitsemalle vuodelle.

Arizonan puolelta kuitenkin voidaan olla varmoja, että GM John Chaykan kaupanteko ei jää tämän kaupan osalta tähän. On huhuttu, että Arizona yrittäisi muun muassa havitella Derek Stepania Rangersista.

Embed from Getty Images

Kokenut Smith suuntaa seuraavaksi kanadalaisseuraan.

Toinen lauantaina tapahtunut siirto nähtiin San Jose Sharksin sekä New Jersey Devilsin välillä, jossa Devils kaappasi itselleen San Josen 2013 vuoden ykkösvarauksen Mirco Müllerin sekä varausvuoron viidennelle kierrokselle. Vaihtokaupassa toiseen suuntaan lähti varausvuorot toiselle sekä neljännelle kierrokselle tulevaan varaustilaisuuteen. Jos Müller lunastaa potentiaalinsa Devilsissä, oli tämä kauppa ”pirupaidoille” onnistunut.

Eilisen viimeisessä kaupassa Montreal Canadiensin puolustaja Nathan Beaulieu kaupattiin Buffalo Sabresiin vaihdossa 3. kierroksen varausvuoroon. 24-vuotias Beaulieu on polkenut viimeiset pari kautta paikoillaan kehityksen suhteen, eikä Montreal enää halunnut tehdä miehelle uutta miljoonasopimusta.

Embed from Getty Images

Beaulieu hakee uutta nostetta uralleen Buffalosta.

NHL:n saralla tapahtuu koko tulevan viikon. Vielä tänään sunnuntaina klo 17 jokainen joukkue julkistaa listansa suojatuista pelaajista, joita Vegas ei voi laajennusdraftissa napata. Joukkue voi suojata joko 7 hyökkääjää, kolme puolustajaa ja yhden maalivahdin tai vastaavasti kahdeksan kenttäpelaajaa ja yhden maalivahdin. Vegasilla on listojen tultua keskiviikkoon asti mahdollisuus miettiä keitä suojaamatta jääneitä pelaajia he haluavat poimia ensi kauden joukkueeseensa. Vegas Golden Knights julkistaa joukkueensa Suomen aikaa keskiviikon ja torstain välisenä yönä klo 02:00.

Varaustilaisuus on puolestaan luvassa juhannusviikonloppuna, mikä on viime kesän tapaan mielenkiintoista seurattavaa suomalaisten näkökulmasta, sillä ensimmäisellä kierroksella on povattu menevän jopa viisi suomalaista.

 

 

 

 

 

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.