Scroll Top

SM-liiga – Ässät ja TPS tarjoavat Isomäessä perjantai-illan kiimaa

Jääkiekon SM-liigan ohjelmassa on tänään täysi seitsemän ottelun kierros. Lähes jokaisella paikkakunnalla on vielä jonkinlaista panosta. Ilves kohtaa kotonaan tuoreen CHL-mestarin JYPin, KooKoo puolestaa matkustaa Kuopioon Kalpan vieraaksi ja Jukuri taas yrittää pestä kasvonsa eilisen HIFK rökäletappion jälkeen Kärppien vastaan Oulussa. Pelicans kohtaa Lahdessa kovavireisen HIFK:n ja Lukko taas matkustaa sarjajumbo Sportin vieraaksi Vaasaan. Hämeenlinnassa kovassa iskussa oleva HPK saa vastaansa tiukasti suorasta pudotuspelipaikasta taistelevan SaiPan. Voitto olisi molemmille joukkueille todella tärkeä ottaen huomioon, että joukkueet kohtaavat uudestaan heti huomenna Lappeenrannassa.

 

Ässät vs  TPS

Geen ennakossa pureudutaan päivän seitsemänteen otteluun eli Porin Ässien ja Turun Palloseuran väliseen kamppailuun. Joukkueet ovat kohdanneet kauden aikana runkosarjassa neljästi ja voitot ovat turkulaisten hyväksi kolme-yksi.Tosin kaksi viimeistä keskinäistä kohtaamista porilaisnäkökulmasta on ollut todella murheellista luettavaa tilastojen valossa. TPS on murskannut Ässät viime peleissä maalein 12-2, joten Ässillä on tänään varmasti paljon hampaankolossa.

 

Ottelun kolme pointtia

1. Onko Ässien itseluottamus parantunut ja mikä on joukkueen paineen sietotila??

Mielenkiintoista seurata onko Ässien itseluottamus parantunut tiistaisen Jukurit voiton myötä. Kotkaniemen luotsaamalla joukkueella on myös paljon paineita, koska varmalta näyttänyt pudotuspelipaikka on lipumassa, jopa joukkueen käsistä. Ässät on tällä hetkellä sijalla 10, mutta HPK hengittää aivan niskassa vain neljän pisteen päässä pelin vähemmän pelanneena. Tämän illan ottelu tulee sikäli hyvää saumaan, koska samalla nähdään mikä on joukkueen nykykunto ja toiko tiistainen voitto Jukureista itseluottamusta ja miten Ässät kestää tämän hetkiset kovat paineet, jotka viime viikkojen heikot tulokset ovat tuonee sekä fanien ja lehdistön toimesta.

Kuva: Ässät

2. Kumpi paranee illalla TPS:n heikko viimeistely vai Ässien huono puolustaminen ??

Kun katsoo viime aikojen kuntopuntaria niin TPS on tehnyt liigassa kolmanneksi vähiten maaleja heti Ilveksen ja KalPan jälkeen vain 23 maalia kymmeneen viimeiseen otteluun eli 2,3 maalia ottelua kohden. Joten tuossa on selkeä parannuskohde tähän iltaa

Ässät puolestaan on puolustanut samalla ajanjaksolla yhtä heikosti kuin TPS on hyökännyt. Porilaiset ovat päästäneet kymmenessä edellisessä ottelussa 36 maalia eli lähes neljä maalia ottelua kohden, joten ei tarvitse suuri nero olla, että tajuaa miksi voittoja ei ole tuon enempää viime viikkoina tullut.

Tänään onkin ottelun suuri kulmakivi siinä, kumpi pystyy parantamaan omaa osa-aluettaan enemmän ja pelaamaan muutenkin laadukkaammin.

3. Avauserän merkitys

Tämän illan pelissä korostuu avauserän merkitys entisestään. Molempien joukkueiden peli on ailahdellut viime aikoina ja varsinkin Ässien on ollut vaikeaa saada voittoja pelasi joukkue sitten kotona tai vieraissa. Niinpä ottelun alku on erityisen tärkeä varsinkin kotijoukkueen näkökulmasta, mutta eiköhän perjantai-ilta ja täysi isomäki syytytä joukkueen pelaamaan heti ottelun alusta lähtien, joten turkulaisilla voi olla vaikea ilta tiedossa.

Toisaalta TPS osaa myös pelata hyvin ottelun avauserät, josta hyvänä esimerkkinä pari viikkoa siten pelattu ottelu Raumalla, jossa TPS löi taululle ekaan 16 minuuttiin tylyt 0-3 numerot, joten kyllä turkulaisten leirissä osataan myös satsata otteluiden alkuun.

Yleisesti ottaen, kumpi pystyy valmistautumaan kamppailuun paremmin saa valtavan edun ainakin ekaan kaksikymppiseen, jolla pystyy ottamaan myös ottelun hallinnan itselleen.

 

Arvio

Täysin ympäripyöreä ottelu ennakkoon. Vaikka TPS onkin sarjataulukossa rutkasti Ässiä ylempänä niin se ei tarkoita sitä, että turkulaisille olisi tulossa helppo iltapuhde. Porilaisten viimeisen kuukauden vire ei lupaa hyvää, mutta joukkue sai paljon itseluottamusta tiistaisesta Jukurit voitosta, joten siitä voi ollas iso apu myös tänään. Gee povaa ottelusta tasapeliä, joten ristiä lapulle ja tulosvetoon 2-2 tai 3-3.

Erityistä

Helmikuussa 1996 erittäin vakavasti loukkaantunut Jaroslav Otevrel tekee paluun Poriin lähes 20 vuoden tauon jälkeen.  Otevrel pelasi Ässissä vuosina 1994-1996 playoffs-ottelut mukaan laskettuna 100 kamppailua tehden niissä tehot 24+48. Tshekkihyökkääjä oli Ässien mukana voittamassa SM-pronssia keväällä 1995.

Mies nähdään jäällä ennen ottelun alkua, jonka lisäksi Otevrel tapaa ensimmäisellä erätauolla Ässien kannattajia.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.