Scroll Top

Finaaliennakko – Voittaako KalPa toistamiseen Tapparan ??

Jääkiekon SM-liigassa pelataan tänään toinen finaali, kun KalPa isännöi Tapparaa Kuopiossa. Ottelusarjan avausottelussa tiistaina KalPa oli parempi maalein 3-2 ja siirtyi samalla finaalisarjassa voitoin 1-0 johtoon. Tämän illan ottelussa Tapparan näkökulmasta on jo panosta, koska kahden voitetun finaalin etumatka KalPalle voisi olla, jopa Tapparalle liikaa.

Ennakkoasetelmat

KalPa

Ennakkoon altavastaajana finaalisarjaan lähtenyt KalPa ei viime vuosien menestyjää kummarrellut vaan joukkue pystyi pelaamaan avausottelussa vahvaa omaa peliään mitä joukkueelta on koko kevät nähty. KalPa loi ottelussa vahvalla liikkeellään tukun hyviä maalipaikkoja ja joukkueen esitys oli muutenkin todella vahva.

Embed from Getty Images

Avausottelussa KalPa pystyi pelaamaan huomattavasti laadukkaampaa ylivoimaa kuin Tappara. Joukkue pelasi neljästi ylivoimalla ja onnistui tekemään niistä kaksi maalia ja muutenkin KalPan ylivoima oli paremman näköistä mitä Tapparalla. Tämän illan otteluun KalPa saa edun myös siinä, että kotikaukalossa Niiralassa on huomattavasti isompi kaukalo kuin Tampereella. Mielenkiintoista nähdä pystyykö joukkue hyödyntämään etunsa ja murtamaan Tapparan trapin hyvällä liikkeellä ja tekemään sitä kautta tuhoja Tapparan maalilla

KalPan odotettiin lepäävän pitkälti ykkösnyrkin Keränen-Rissanen-Mankinen varassa, mutta tiistain peli osoitti, että tuli tukea tulee hyvin myös muilta ketjuilta. Pudotuspeleissä vähän nihkeästi esiintynyt Matias Myttynen oli hurjalla pelipäällä  ja ratkaisi käytännössä omalla panoksellaan voiton KalPalle.

Embed from Getty Images

Ennakkoon tasaiseksi povattu maalivahtipeli oli ainakin avausottelussa KalPan puolella. Eero Kilpeläinen pelasi kuopiolaisten maalilla eleettömän varmasti ja oli ottelun kahdessa jälkimmäisessä erässä juuri niin hyvä kuin voittavan maalivahdin kuuluukin olla. Mies muun muassa nappasi Valtteri Kemiläisen rankkarin kiinni vajaat kaksi minuuttia ennen loppua. Mikäli Kilpeläinen pystyy myös toisessa finaalissa pelaamaan samalla tasolla, on KalPalla hyvät saumat johtaa ottelusarjaa kaksi-nolla torstai-illan jälkeen

 

Tappara

Tapparan esitys jäi avausfinaalissa piippuun eikä joukkue pelannut läheskään niin hyvin kuin välieräsarjassa HIFK vastaan. Toki ei joukkueen esitys huono ollut, mutta se ei kuitenkaan ollut sillä tasolla mitä finaaleissa voittamiseen vaaditaan. Erikoistilannepelaaminen oli myös isossa roolissa. Varsinkin Tapparan ylivoima oli luvattoman heikkoa ja kiekkoa siirreltiin pelaajalta toiselle ja siitä puuttui vaadittavaa luovuutta. Myös alivoima oli takkuista ja joukkueen alivoimaneliö pelasi yllättävän pienenä monessa tilanteessa eikä painetta annettua tarpeeksi. Myös poikittaissyötöt neliön läpi onnistuivat luvattoman helposti kuten KalPan avausmaalissa nähtiin.

Embed from Getty Images

Tappara tarvitsee tämän illan ottelussa vahvaa trap pelaamistaan, jollase  pystyisi tyrehdyttämään KalPan vahvaa liikettä. Myös avausmaali olisi joukkueelle tärkeä ettei se joutuisi vieraskentällä heti takaa-ajajaksi. Tappara tarvitsee torstain ottelussa myös laadukkaampaa viimeistelyä, koska tiistain ottelussa joukkueella oli vaadittavat maalipaikat ottelun voittamiseen.

Puolustuksessa joukkue pitää palata sille tasolle mitä välierissä nähtiin. Joukkueen pitää saada pysymään KalPan pelaajat kulmissa eikä laskea niitä hyville maalintekosektoreille laukomaan. Maalinsuulla Dominik Hrachovinan pitää parantaa otteitaan, koska tiistain kaltainen suorittaminen ei riitä mihinkään vertailussa KalPan Eero Kilpeläiseen. Hrachovina torjuu kiekkoja liikaa eteensä, joten puolustajien pitää olla hereillä ettei vastustajan pelaajat pääse ensimmäisenä kakkoskiekoille.

Embed from Getty Images

Arvio
Finaalisarjan toinen ottelua luvassa, johon hieman yllättäen KalPa lähtee suosikkina. Joukkue pystyi avausottelussa pelaamaan huomattavasti Tapparaa paremmin ja ansaitsi sillä voittonsa. Kaukalon koko on KalPalla etu, mutta ei niin iso kuin esimerkiksi välierissä. Tappara varmasti parantaa suoritustaan tiistaista, joten tasainen ottelu on joka tapauksessa luvassa. Gee veikkaa, että tänään mennään pitkän kaava kautta ja voittajaa haetaan jatkoeristä.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.