Scroll Top

Liiga ranking 2016-2017 – Mitkä joukkueet taistelevat pudotuspelipaikoista

Aikaisemmassa jutussa ennakoitiin läpi tulevan liigakauden sijoille 11-15 päätyvät joukkueet. Nyt Gee pureutuu ja käy läpi ne joukkueet, jotka taistelevat pudotuspelipaikoista eli sijoista 7-10. Nämä joukkueet tulevat olemaan tällä kaudella todella tasaisessa nipussa ja voivat, jopa taistella suorasta pudotuspelipaikasta eli sijoituksista kuuden joukkoon.

Sijalla 10. Ilves

Tampereen Ilveksessä alkaa uusi aikakausi, kun mestarivalmentaja Karri Kivi hyppää joukkueen peräsimeen. Vaikka valmennus onkin hyvää luokkaa liigassa niin pelaaja materiaalin puolesta joukkue joutuu antamaan turhan paljon tasoitusta. Positiivinen asia on se, että vaihtuvuutta on ollut harvinaisen vähän ja runko onkin pysynyt yllättävän hyvin kasassa viime kaudesta. Ilves hankki kesällä vain muutamia pelaajia ja satsasi enemmän laatuun kuin määrään. Puolustukseen hankittiin kokeneet Arto Laatikainen ja Teemu Aalto. Hyökkäystä vahvistaa viime kaudella Allsvenskanin maalipörssin voittanut Mitch Wahl. Mies onkin todella suuressa roolissa eikä floppaamiseen todellakaan ole tällä kaudella varaa.

Ilves on ollut yleensä alkukauden joukkue, mutta näinköhän tällä kaudella vire kestäisi aina kevääseen asti. Joka tapauksessa tämä kausi voi hyvinkin tuoda Tampereelle positiivisen tuulahduksen pudotuspelipaikan myötä.

Embed from Getty Images

Joukkue nosto Sami Sandell

Sami Sandell on todella hyvä liigapelaaja vaikka suuri yleisö ei häntä vielä tunnekaan. Viime kauden pilasi paha loukkaantuminen ja pelejä kertyi vain kahdeksan. Mies kuuluu terveenä ollessaan Ilveksen tärkeimpiin pelaajiin, joten ei kannata ihmetellä jos mies keikkuu yllättävänkin korkealla pistepörssissä.

 

Sijalla 9. KooKoo

Kouvolassa alkaa toinen peräkkäinen kausi liigassa. Viime sesonki tarjosi paljon positiivista ja joukkue oli todella lähellä yltää aina pudotuspeleihin asti. KooKoo on saanut pidettyä joukkueensa varsin hyvin kasassa viime kaudesta ja erityisesti Jarkko Malisen pysyminen Kouvolassa oli todella tärkeä juttu tulevaa kautta ajatellen. Joukkue vahvistui kevään ja kesän aikana hyvillä täsmä vahvistuksilla. Hyvin viime kaudella hyvin pelannut Jarkko Immonen tuli Vaasasta Kouvolaan ja Ilveksestä joukkue naarasi Kai Kantolan ja Eero Savilahden.

KooKoo:n joukkue on yllättävänkin kilpailukykyinen tulevalle kaudelle. Pientä huolta voi aiheuttaa kapea materiaali, mutta ainakaan harjoitusotteluissa tämä ei ole vielä näkynyt. Mikäli joukkue saa hyvän startin kauteen voi se taistella, jopa suorasta pudotuspelipaikasta.

Embed from Getty Images

Joukkue nosto Jarkko Malinen

Jarkko Malinen pelasi huikean viime kauden ja onkin pienimuotoinen ihme, että mies jatkaa Kouvolassa. Malisen rooli kapean materiaalin joukkueessa on todella iso, eikä miehellä ole varaa pelata ainakaan yhtään huonommin kuin viime kaudella. Tuleva kausi sitten lopulta näyttää pystyykö mies kannattelemaan joukkuetta samalla tavalla kuin viime kaudella.

 

Sijalla 8. Ässät

Ässät jäi viime vuonna pudotuspelien ulkopuolelle, joten Porissa  nälkää tulevalle kaudelle riittää. Seura teki todella fiksun valinnan palkatessaan Jyrki Ahon päävalmentajaksi. Aholla on tunnetusti taitoa repiä rajallisesta materiaalista kaikki irti ja sitä odotetaan myös Ässissä. Joukkue on muuttunut jonkin verran viime kaudesta, mutta ei liikaa. Puolustukseen hankittiin Niko Peltola Sportista ja Juho Tommila Lukosta. mutta puolustus on silti kokonaisuudessaan joukkueen selvästi heikoin kohta. Tämän vuoksi Jyri Marttisen  opimus juuri liigakauden alla oli varmasti Jyrki Aholle mieluinen asia. Hyökkäykseen tuli Ahon luottomiehiä, kun Ville Korhonen ja Jussi Makkonen saapuivat Poriin. Ranskalainen Charles Bertrand tuli Sportista Ässiin ja miehelle onkin luvassa isoa roolia patapaidoissa. Ässiltä onkin lupa odottaa parempaa kautta kuin viime vuonna, joten vaikea nähdä joukkueen jäävän ainakaan pudotuspelien ulkopuolelle.

Embed from Getty Images

Joukkue nosto Niko Ojamäki

Niko Ojamäki pelasi todella hyvän viime kauden ja teki samalla läpimurron liigan terävimpään kärkeen. Nuorukainen nakutti peräti 16 maalia ja yli 30 tehopistettä. Tällä kaudella mieheltä odotetaan viime kautta enemmän, joten jännä nähdä miten Ojamäki pystyy paineet käsittelemään. Mikäli mies onnistuu viime kauden tyyliin voi hän kolkutella, jopa maajoukkue portteja.

 

Sijalla 7. Lukko

Lukossa alkaa uusi projekti ja aikakausi, kun monivuotisen luottomiehen Risto Dufvan tilalle astuu Juha Vuori. Jos valmennus on kokenut ison muutoksen niin samaa voi sanoa myös pelaajistosta. Tärkeä pelaaja ja joukkueen monivuotinen ykkösmaalivahti Ryan Zapolski suuntasi Jokereihin ja tilalle hankittiin nuori Kaapo Kähkönen. Kähkönen olikin hyvä hankinta Lukolta, mutta eri asia on pystyykö mies täyttämään Zapolskin jättämät suuret saappaat. Hyökkäyksestä joukkue menetti paljon, kun muun muassa Turo Asplund, Filip Riska ja Olli Sipiläinen suuntasivat muihin maisemiin. Erityisesti Riskan ja Sipiläisen lähtö kirpaisi joukkuetta, koska molemmat olivat Lukolle tärkeitä roolipelaajia useiden kausien ajan.

Toki joukkue hankki tilalle hyviä paikkaajia, kun Aleksi Saarela ja Lauri Tukonen palasivat takaisin Lukko-paitaan. Saarelan pelaaminen tosin on vielä epävarmaa, koska mies teki Carolinan kanssa tulokassopimuksen ja näin ollen mies saattaa pelata tulevan kauden rapakon takana. Lisäksi joukkue hankki Heikki Liedeksen ja Ilmari Pitkäsen, mutta tämä kaksikko on enemmän 3-4 kentän miehiä, kun tehoja tekeviä A-luokan pelaajia. Lukko tulee tälläkin kaudella olemaan paljon Ville Vahalahden ja Aaron Gagnonin varassa niin kuin monta kertaa aikaisemmin. Puolustus tulee olemaan joukkueen ehdoton vahvuus ja se näytteleekin suurta roolia siinä onko Lukko top kuudessa vai sen ulkopuolella.

Embed from Getty Images

Joukkue nosto Kaapo Kähkönen

Kaapo Kähkönen siirtyi täksi kaudeksi Espoosta Raumalle ja miehelle onkin tarjolla ykkösmaalivahdin paikkaa. Kähkönen on potentiaalinen tulevaisuuden NHL-maalivahti, mutta tuleva kausi lopulta näyttää pystyykö mies kannattelemaan menestyvää joukkuetta.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.