Scroll Top

Heino, Koljonen ja Mikkelä puolivälieriin Finnish Openissa!! Nanna Vainio putosi!

sulkapallo sulkis badminton

Toinen kilpailupäivä on saatu pääkisan toisen kierroksen myötä päätökseen. Suomalaisia on mukana huomisissa puolivälierissä!

Pääkisan toisen kierroksen ottelut on taputeltu Vantaan Energia Areenalla. Suomalaisista puolivälieriin jatkavat Eetu Heino, Kalle Koljonen ja Airi Mikkelä.

Embed from Getty Images

Huomenna jos koskaan kannattaa saapua Vantaan Myyrmäen Energia Areenalle seuraamaan huippupelejä ja kannustamaan suomalaiset pelaajat finaaleihin!

Huomenna puolivälieräottelut käynnistyvät klo 10.00. Ensin pelataan sekanelinpelit, sitten miesten ja naisten kaksinpelit ja viimeisinä naisten ja miesten nelinpelit.

Eetu Heino pelaa siis ykkös kentällä toisena, Mikkelä kakkos kentällä toisena ja Koljonen heti Mikkelän perään.

Välieräottelut alkavat n. klo 16.00

Miesten kaksinpeli

Suomen Eetu Heino kohtasi toisen kierroksen ottelussaan vahvan alkuturnauksen pelanneen meksikolaisen Luis Ramon Garridon. Energia Areena sai haukkoa henkeään jännittävän ottelun käänteissä. Ensimmäinen erä meni meksikolaiselle niukkaakin niukemmin 23-21. Toisessa erässä Heino tsemppasi otettaan ja pääsi hyökkäämään vahvasti, tuloksena erävoitto luvuin 21-15. Kutkuttavaan kolmanteen erään lähdettiin meksikolaisen johtoasemissa ja Heino seurasi pisteissä koko ajan hieman Garridon takana. Lopussa Heino puristi itsensä tasoihin ja pisteellä ohi. Tilanne 20-19 Heinon eduksi. Energia Areenan yleisö lyö käsiä yhteen tasatahtiin ja kannustaa suomalaista kohti puolivälieriä. Ja niinhän siinä kävi, että Heino taisteli itselleen lopulta jatkopaikan numeroin 21-23, 21-15, 21-19.

”Tärkeintä sieltä tuli eli voitto, oli hyvää peliä. Löysin hyvän taktiikan loppuun ja maltoin noudattaa sitä. Meksikolainen ilmeisesti hyytyi vähän lopussa, yritin pelata niin, että vastustaja joutuu töihin” Heino analysoi voiton jälkeen iloisena.

Huomenna vastaan asettuu malesialainen Gap Shin Goh, joka tänään kaatoi miesten kaksinpelin ykkössijoitetun Espanjan Pablo Abianin.

”Lyhyt kaveri, joka jaksaa tehdä duunia, pitkä peli varmasti huomennakin tiedossa” Heino tuumii.

Kalle Koljonen kohtasi toisen kierroksen ottelussaan Ranskan Thomas Rouxelin. Koljonen otti vahvan voiton kahdessa erässä 21-15, 21-7.

”Vastustaja teki tosi paljon helppoja virheitä, ei selkeästi ollut hänen paras päivä ja sitä pitää käyttää hyväksi ja itse painaa loppuun asti päälle. Muuten peli voi helposti kääntyä, jos keskittyminen herpaantuu. Nyt sain hyvin pidettyä pelin kasassa alusta loppuun” Koljonen kuvailee ottelun kulkua.

Huominen vastustaja Koljoselle on tanskalainen Kim Bruun. ”Bruun on itseasiassa mun seurakaveri ja ollaan hyviä kavereita keskenämme. Pitää vaan pelatessa muistaa, ettei siellä vastapuolella ole kaveri. Varmasti henkisesti haastavampi matsi huomenna tiedossa” Koljonen tuumaa hymyillen.

Naisten kaksinpeli

Airi Mikkelä kohtasi itänaapuri Venäjän Ksenia Evgenovan toisen kierroksen ottelussaan. Venäläinen aloitti vahvasti ja Mikkelä sortui samaan aikaan virheisiin, joten ensimmäinen erä karkasi venäläiselle 21-13. Pikkuhiljaa Mikkeläkin pääsi peliin mukaan ja voittikin toisen erän jo 21-12. Kolmas erä olikin sitten Mikkelän näytöstä eikä venäläinen saanut vastattua suomalaisen painostukseen. Erävoitto Mikkelälle peräti 21-3 ja samalla jatkopaikka puolivälieriin.

”Eka erä oli multa aika huono, meni vähän omaksi kiukkuiluksi, kun tuli hirveästi virheitä. Ei löytynyt oikein mikään lyönti. Tokassa erässä aloin tsemppaamaan oikeita asioita mitä pitikin ja aloin pelaamaan takakentän kautta. Olin kuitenkin nopeampi ja vahvempi kuin vastustaja” Mikkelä summaa.

Huomisessa puolieräottelussa vastaan asettuu kolmossijoitettu vietnamilainen Thi Trang Vu. ”Hävisin itse asiassa Vu:lle viime vuoden Finnish Openissa tiukassa ottelussa. Mielelläni lähden nyt pelaamaan revanssiottelua” Mikkelä toteaa.

Nanna Vainio ei edennyt jatkopeleihin. Taiwanilainen Shuo Yun Sung vei ottelun 21-14, 21-15.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.