Veikkausliigan kierrosraportti- Interille kauden avaustappio

HIFK loistava alku riitti voittoon

HIFK kohtasi Helsingissä Kuopion Palloseuran. HIFK aloitti kamppailun vahvasti ja toppari Tuomas Aho vei isännät johtoon jo yhdeksännellä peliminuutilla. Sitten astui esiin HIFK:n täksi kaudeksi hankittu Juho Mäkelä. Mäkelä puski ensiksi maalin edestä pelin tilanteeseen 2-0 ja avauspuoliajan loppuun Mäkelä vei illan toisella maalillaan HIFK:n jo 3-0 johtoon.

Moni luuli kamppailun olevan jo ohi, mutta KuPS tuli toiselle puoliajalle sisuuntuneena. Heti toisen puoliajan alkuun Gbolahan Salami kavensi tilanteen 3-1 ja reilu vartti myöhemmin Petteri Pennanen laukoi pelin lukemiin 3-2 HIFK -puolustuksen karmean virheen jälkeen. KuPS:n Salamilla oli ottelussa loistava paikka vielä tasoittaa kamppailu mutta HIFK maalivahti Carljohan Eriksson piti numerot ennallaan huipputorjunnalla. HIFK nousi voitollaan veikkausliigassa jo neljänneksi. Tappio puolestaan piti kuopiolaiset sarjan häntäpäässä.

RoPS haki pisteet Turusta

Turussa pelattiin kierroksen kärkikamppailu kun hyvin kautensa aloittaneet Turun Inter ja Rovaniemen Palloseura ottivat toisistaan mittaa. RoPS aloitti vieraskentällä vahvasti ja meni kamppailussa johtoon kun peliä oli pelattu noin puoli tuntia. Mika Mäkitalo pelasi pallon Robert Taylorille, joka kääntyi kohti maalia ja laukoi 30 metristä upean laukauksen ohi Inter-vahti Henrik Moisanderin. Inter ei tästä lannistunut vaan tuli avaus puoliajalla vielä tasoihin. Kennedy Ugoala vei harhautuksillaan RoPS puolustuksen ihan kahville ja latasi pallon kylmästi takakulmaan. Toisella puoliajalla astui jälleen esiin RoPS hyökkääjä Boris Kokko. RoPS lähti nopeaan vastaiskuun, jossa pallo pelattiin laitaan Janne Sakselalle. Saksela laittoi hienon syötön maalin edustalle, josta Kokko laittoi pallon verkkoon. Kokko nousi samalla veikkausliigan maalipörssin jaetulle kärkipaikalle neljällä osumallaan. Kokon maali jäi myös kamppailun viimeiseksi, joten RoPS haki pisteet Turusta 2-1 lukemin. RoPS nousi voitollaan sarjan kakkoseksi ja on vain pisteen HJK:ta perässä. Inter puolestaan on sarjassa viidentenä.

Lahdelle kauden avausvoitto

FC Lahti lähti hakemaan kauden avausvoittoa kun vieraaksi saapui Vaasan Palloseura. Lahti pelasi viime kierroksella todella heikon ottelun KuPS vastaan, joten Toni Korkeakunnaksen miehistöllä oli näytön paikka. Lahti aloitti  kamppailun vahvasti ja meni ottelussa johtoon kun peliä oli pelattu kaksitoista minuuttia. Hyvän karvauksen jälkeen Jasse Tuominen pääsi laukomaan kauden kolmannella maalillaan isännät 1-0 johtoon. Avaus puoliajalla nähtiin vielä toinenkin osuma kun Duarte Tammilehto antoi loistavan kulmapotkun ja Pyry Kärkkäinen puski pallon sisään ja tilanteeksi 2-0.

VPS:stä ei tänään vastusta ollut ja toisella puoliajalla Lahti jatkoi siitä mihin avausjaksolla jäi. Aleksi Paananen laukoi upeasti reilusta 20 metristä pallon alakulmaan ja peli oli jo 3-0. Lahti kaunisteli vielä lukemat 4-0 kun Fareed Sadat puski pallon maaliin. Ottelussa nähtiin myös todella ruma taklaus, kun VPS:n Steven Morrissey taklasi Lahden Duarte Tammilehtoa. Morrissey sai taklauksesta ansaitusti punaisen kortin. Lahti nousi voitollaan sarjan keskikastiin ja on pisteen edellä tänään hävinnyttä VPS:ää.

Kierroksen pelaajat

Juho Mäkelä HIFK

Kokenut Mäkelä on ollut HIFK:lle juuri se vahvistus mitä mieheltä odotettiin. Torstain kierroksella Mäkelä teki kaksi maalia ja oli auttamassa HIFK:n voittoon KuPS:sta. Mäkelä on tehnyt kauden viiteen ensimmäiseen kamppailuun neljä maalia ja on ollut juuri se puuttuva palanen mitä HIFK kokoonpano on tarvinnut.

Robert Taylor RoPS

Taylor siirtyi täksi kaudeksi kasvattajaseurastaan JJK:sta Rovaniemen Palloseuraan. Taylor on saanut isoa vastuuta keskikentällä kun Antti Okkonen on ollut loukkaantuneena.Taylor onkin pelannut hienon alkukauden ja Interia vastaan syntyi jo kauden toinen maali ja millä tavalla. Taylorin upea veto 30 metristä on yksi alkaneen kauden hienoimpia osumia. Taylor on aloittanut Veikkausliiga-uransa lupaavasti, mutta jatkuuko pelivire myös jatkossa samanlaisena, sen alkava kesä tulee näyttämään.