Tennis – Harri Heliövaara ja Emil Ruusuvuori ottivat upean turnausvoiton Hollannissa

Gamblers tennis 9

Suomen Harri Heliövaara ja Emil Ruusuvuori ovat voittaneet Challenger -turnauksen nelinpelin Hollannin Amersfoortissa. Finaalissa kaksikko kaatoi hollantilaisparin Ryan NijboerJesper De Jong suoraan kahdessa erässä luvuin 6-3, 6-4. Ottelu kesti vain hieman alle tunnin ja se pelattiin massalla. Suomalaiskaksikko pelasi vasta ensimmäistä kertaa parina ammattilaiskiertueella, joten voikin olla, että menestyksen ansiosta he pelaavat joitain turnauksia myös jatkossa yhdessä.

Heliövaara ja Ruusuvuori aloitti finaalin vahvasti ja kaksikon oma syöttö kulki heti ottelun alusta lähtien varsin mallikkaasti. Ensimmäisen erän ratkaisu nähtiin käytännössä jo toisessa pelissä, kun suomalaiset pystyivät murtamaan vastustajansa syötön ja marssivat näin ottelussa nopeasti 3-0 johtoon. Kun oma syöttö jatkui hyvänä läpi koko ensimmäisen erän, ratkaisi kaksikko erävoiton heti ensimmäisellä eräpallolla ja näin avauserä suomalaisparille alle puolessa tunnissa luvuin 6-3.

Toinen erä oli todella tasainen ja molemmat parit pitivät pitkään syöttönsä eikä murtopaikkoja auennut. Ottelun ratkaisu nähtiin  “ legendaarisessa” seitsemännessä pelissä, jossa suomalaispari pystyi murtamaan vastustajansa syötön heti ensimmäisellä murtopallolla. Kun tämän jälkeen omat syöttövuorot pysyivät mallikkaasti hanskassa, ratkaisi kaksikko kamppailun heti ensimmäisellä ottelupallolla ja näin upea turnausvoitto tuli suoraan kahdessa erässä luvuin 6-3, 6-4.