Scroll Top

NHL – Arizona Coyotes kohti parempaa huomista

Arizona Coyotes on viime vuodet seilannut NHL:n heikoimpien joukkueiden joukossa. Pudotuspelit ovat jääneet, joka kevät haaveeksi ja joukkue on edellisen kerran ollut playoffeissa keväällä 2012.  Seura teki miehekkään peliliikkeen palkkaamalla John Chaykan joukkueen General Manageriksi. Chayka onkin pistänyt tuulemaan kesän aikana ja hankkinut hyviä vahvistuksia joukkueeseen. Miehen ajattelutapa jääkiekosta pohjautuu hyvin pitkälti “moneyball” tapaan hankkia pelaajia.

Embed from Getty Images

Coyotesin murheenkryyni viime vuosina on ollut puolustus. Nyt Chayka hankki alakertaan Alex Goligosken, Luke Schennin, Anthony DeAngelon ja Jamie McBainin. Tuosta nelikosta ei kukaan ole mikään NHL:n tähtipakki, mutta hyviä puolustavia puolustajia kuitenkin. Kun joukkueessa on ennestään Oliver Ekman-Larsonin ja Connor Murphyn kaltaisia puolustajia näyttää Coyotesin puolustus huomattavasti paremmalta kuin viime kaudella.

Hyökkäystä ei ole vahvistettu aivan samaa malliin, mutta joukkueesta löytyy potentiaalisia nuoria pelaajia, jotka voivat kantaa tarvittaessa joukkuetta. Mielenkiintoista nähdä pystyy nuori Dylan Strome nappaamaan paikan Coyotesin joukkueesta vai kutsuuko farmi vielä täksi kaudeksi. GM Chayka teki hyökkäyksen osalta kovan peliliikkeen, kun mies osti Antoine Vermetten sopimuksen ulos. Max Domi ja Anthony Duclair pelasivat viime kaudella todella hyvin, joten heiltä odotetaan kovaa tulosta myös tälläkin kaudella.

Embed from Getty Images

Arizona Coyotes on menossa kohti parempaa huomista, mutta tällä kaudella se ei välttämättä vielä näy. Joka tapauksessa joukkue näyttää huomattavasti paremmalta kuin aikaisempina kausina. Nähtäväksi jää mihin Coyotesin rahkeet riittää, mutta se on kuitenkin varmaa, että Coyotes on tulevaisuuden joukkue.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.