Scroll Top

Koripallo – Lauri Markkanen teki suomalaista NBA-historiaa-varattiiin varaustilaisuuden seitsemäntenä

Suomalainen koripallolupaus Lauri Markkanen teki suomalaista koripallohistoriaa varhain perjantaiaamuna New Yorkissa järjestetyssä NBA:n varaustilaisuudessa, kun nuorukainen varattiin numerolla seitsemän Chicago Bullsiin. Markkasesta tuli samalla kaikkien aikojen pienimmällä varausnumerolla NBA:han varattu suomalainen. Tätä ennen pienin varausnumero oli Petteri Koposella vuodelta 2007, mutta Koponen ei ole koskaan päässyt vielä pelaamaan yhtään ottelua kiven kovassa NBA liigassa.

Embed from Getty Images

Varaustilaisuuden ensimmäisenä pelaajana varattiin odotetusti 19-vuotias Markelle Fultzin, jonka nappasi Philadelphia 76ers..

Embed from Getty Images

Tuleeko Lauri Markkasesta ensimmäinen suomalainen tähtipelaaja NBA parketeilla??

Lauri Markkasen korkea varausnumero seitsemän eli paikka 10 parhaan joukossa on toki hyvä juttu, mutta se ei takaa vielä paikkaa kovassa NBA liigassa. Tätä ennen siellä ovat pelanneet suomalaisista vain Hanno Möttölä ja Erik Murphy. Möttölä pelasi Atlantassa vuosituhannen vaihteessa 115 ottelua ja Murphy puolestaan pelasi Markkasen varaamassa Chicagossa 24 ottelua.

Suomalaislupaus Markkasella on kaikki eväät vakiinnuttaa paikka NBA-tasolla. Mies on iso pelaaja 213 cm pitkä, jonka lisäksi hän osaa heittää poikkeuksellisen hyvin kaukaa verrattuna moneen muuhun isoon pelaajaan, Markkanen säväytti menneellä kaudella NCAA sarjassa, jossa mies pelasi tulokkaana todella vahvan kauden. Suomalainen oli yliopistojoukkueensa johtava pelaaja 15,6 pisteen ja 7,2 levypallon keskiarvolla.

Lauri Markkasesta tuli kaikkien aikojen seitsemäs NBA:han varattu suomalaispelaaja.

Tätä ennen on NBA:han on varattu Kari Liimo vuonna 1969, Kalevi Sarkalahti 1973, Timo Saarelainen 1985, Hanno Möttölä 2000, Petteri Koponen 2007, Erik Murphy 2013.

Niin kuin aikaisemmat varaukset ovat osoittaneet, on Markkasella vielä iso työ päästä vakiinnuttamaan pelipaikkansa Chicagon miehistössä. Taitojen puolesta siihen ei ole mitään estettä, mutta tulevat vuodet sitten lopulta näyttävät mihin nuorukaisen rahkeet riittävät. Jos vaan henkinen puoli kestää ja kehitys jatkuu yhtä lupaavana mitä se on ollut viimeiset 2.3 vuotta, niin käsissä on suomalaisen koripallon suurin timantti koko lajin suomalaishistoriassa.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.