Scroll Top

Ennakko: Helsingin Derby!

Kun pelataan Helsingin herruudesta ei tunnetta koskaan puutu. Viimeksi joukkueet ovat ottaneet yhteen pääsarjatasolla vuonna 1972. Tänän odotus palkitaan kun joukkueet ottavat yhteen loppuunmyydyllä Sonera Stadiumilla.

Hallitseva Suomen mestari HJK lähtee otteluun luonnolisesti ennakkosuosikkina. HIFK:n eduksi voidaan kuitenkin laskea halu näyttää joukkueen kuuluvan Veikkausliigaan ja suuri tahdonvoima.

Pelaajamateriaaliltaan selvästi laadukkaampi HJK on täynnä rutinoituneita ammattilaisia joille suuren yleisön paine on tuttua. HIFK:n pelaajista osa sai vasta ensimmäisen Veikkausliiga-ottelun vyölleen viime sunnuntaina. Stadiumin uusi keinonurmi asettaa haastetta silti jokaiselle pelaajalle,

HJK:n viikonlopun kotiavaus ei sujunut aivan suunnitelmien mukaan ja joukkueen oli tyydyttävä 1-1 tasapeliin FC Lahtea vastaan. HIFK:n avausottelu Veikkausliigassa päättyi niin ikään 1-1 pistejakoon sunnuntaina Maarianhaminasssa.

HJK:lta on sivussa Markus Heikkinen, Sebatian Sorsa ja pitkäaikaispotilas Nikolai Alho. HIFK:lta sivussa Eero Peltonen ja Milo Jung.

Vuonna 1972 kauden avauskohtaamisen vei IFK maalein 3-2, toisen kohtaamisen voitti puolestaan klubi 2-1. Tällä kaudella joukkueet ovat kohdanneet Liigacupissa jolloin HJK voitti 2-0. Tänään nähdään varmasti myös maaleja kun joukkueet pelaavat suurella tunteella.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.