Scroll Top

Veikkausliiga- VPS haastaa vieraissa Interin

Veikkausliigassa pelataan maanantaina yksi ottelu, kun Turussa kohtaavat Inter ja Vaasan Palloseura. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kertaalleen. Huhtikuussa pelattu ottelu päättyi Vaasassa maalittomaan tasapeliin.

Ennakkoasetelmat

Kotijoukkue Inter lähtee illan otteluun todella hankalasta tilanteesta. Joukkue on Veikkausliigassa sijalla kymmenen ja takana tulevat HIFK ja PK-35 Vantaa hengittävät vain pisteen päässä turkulaisista. Inter on voittanut kuudesta edellisestä pelistä vain yhden. Maalinteko on ollut joukkueelle yhtä tuskaa ja Inter onkin tehnyt sarjassa vähiten maaleja yhdessä Ilveksen kanssa. Päävalmentaja Jami Wallenius sanoi haastattelussa, että maalintekoa on harjoiteltu treenikentällä paljon ja mies uskookin sen näkyvän myös tulevissa otteluissa.

Inter saa maanantain peliin mukavia uutisia, kun loukkaantumisten takia sivussa olleet Henri Lehtonen sekä maalivahdit Jukka Lehtovaara ja Henrik Moisander palaavat joukkueen kokoonpanoon. Varsinkin kokeneen Lehtosen toipuminen on loistava uutinen ja mies tuleekin olemaan suuressa roolissa Interin joukkueessa. Se auttakaa Lehtonen Interin takaisin voittojen tielle selviää maanantai-iltana.

Embed from Getty Images

Vierasjoukkue VPS on vain pykälän Interiä korkeammalla eli sijalla yhdeksän, mutta lähtee illan otteluun aivan eri lähtökohdista. Joukkueen esitykset ovat parantuneet huimasti eikä VPS ole hävinnyt neljästä edellisestä ottelusta kuin yhden. Joukkue kaatoi muun muassa HJK kotona murskaavasti 3-0. Vaikka VPS onkin esiintynyt viime aikoina pirteästi on joukkueen vieras pelaaminen ollut koko kauden todella heikkoa. Viidestä edellisestä vieraspelistä on tullut vain yksi piste, joten tähän halutaan varmasti parannusta.

VPS sai viime viikolla loistavia uutisia, kun Sebastian Strandvallin pitkään kestänyt piina peliluvan saamisesta saatiin lopulta päätökseen ja mies onkin edustuskelpoinen maanantain Inter-ottelussa. Strandvallin tulo antaakin päävalmentaja Petri Vuoriselle lisää syvyyttä keskikentälle sekä Strandvallin loistavan potkutekniikan ansiosta myös erikoistilanteisiin.

 

Päivän nostot Guy Gnabouyou Inter

Inter hyökkääjä Guy Gnabouyou on ollut joukkueensa harvoja valopilkkuja tällä kaudella. Mies johtaakin joukkueensa maalipörssiä kolmella osumallaan. Tosin viime otteluissa päävalmentaja Jami Wallenius on pitänyt Gnabouyou poissa avauskokoonpanosta. Gnabouyou osui edellisessä pelissä SJK vastaan, joten jännä seurata saako maaliputki jatkoa myös maanantaina.

Päivän nostot Pyry Soiri VPS

Viime kaudella Veikkausliiga-tasolla läpilyönyt 21-vuotias Pyry Soiri on ollut tälläkin kaudella VPS:n kantavia voimia. Laiturina pelaava Soiri on saanut lisää tasaisuutta otteisiinsa mikä on näkynyt myös lisääntyneinä hyökkäystehoina. Soiri on onnistunut maalinteossa jo viidesti ja miehen laukaisuprosentti on hurja yli 83. Nähdäänkö Soirilta maaleja myös Turussa selviää maanantain ottelussa.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.