Scroll Top

Jääpallo – Veiterä ollut murskaava Suomen Cupissa – Toinen finaalipaikka ratkaistaan tänään

Jääpallon Suomen Cupin alkulohkoja on pelattu v-loppuna Oulussa. Tänään pelataan vielä viimeiset alkulohkon ottelut, mutta on aika käydä läpi mitä v-lopun otteluissa on tähän mennessä tapahtunut.

A-lohko

Viime kauden mestari Lappeenrannan Veiterä on ollut A-lohkossa suvereeni ja joukkue on varmistanut finaalipaikkansa jo ennen sunnuntain päätösotteluja. Perjantaina joukkue murskasi Botnian tylysti maalein 9-0 ja eilen joukkue voitti LRK Tornion maalein 5-1. Finaalipaikan kannalta ratkaisevassa ottelussa Veiterä voitti Mikkelin Kampparit niukasti maalein 1-0 ja varmisti näin ollen paikan finaaliin, jonka järjestäjänä Veiterä myös toimii.

Veiterä on ollut v-lopun otteluissa pelottavan vahva ajatellen alkavaa Bandyliigaa. Joukkueen materiaali on leveä ja ratkaisuvoimaa löytyy laajalta rintamalta. Emil Fedorov ja Eetu Peuhkuri ovat olleet joukkueen tehokkaimmat pelaajat 4 maalilla ja 3 syötöllä. Hyvin taustatukea on antanut Aleksi Seppänen, joka on tehnyt 2 maalia ja syöttänyt 4.

Kuva Pekka Huovila

Lisäksi v-lopun aikana on ollut silmiinpistävää Veiterän vahva puolustuspelaaminen. Joukkue on päästänyt kolmessa ottelussa vain yhden maalin ja se on jääpallossa kova saldo, joten ei ihme että joukkue on edennyt voitosta voittoon.

Lohkon isoin floppi on ollut viime vuosina hyvin menestynyt Botnia. Joukkue ei voittanut alkulohkon neljästä ottelusta yhtään ja saaliina oli vain yksi tasapeli Torniota vastaan. Botnia jäi alkulohkossa viimeiseksi maalieron ollessa karu 5-23, joten joukkueella on vielä paljon tehtävää ennen kuin Bandyliiga starttaa 18. marraskuuta.

 

B-lohko

B-lohko on ollut todella tasainen ja kaikki on vielä täysin auki ennen sunnuntain päätöspelejä. Ennen päätöspäivää JPS, OLS ja HIFK ovat kaikki tasapisteissä, mutta tuosta kolmikosta JPS:llä on parhaat saumat jatkoon, koska joukkue on pelannut ottelun muita vähemmän. Lohkon voittaja todennäköisesti ratkeaa alkulohkot päättävässä ottelussa, jossa kohtaavat JPS ja HIFK.

Vaikka B-lohko onkin tasainen niin Jyväskylän ylpeys JPS on ollut muita edellä. Joukkue on pelannut alkulohkossa vasta kaksi ottelua, mutta voittanut ne molemmat. Perjantaina joukkue kaatoi Oulun Luistinseuran maalein 3-0 ja lauantaina se antoi kyytiä viime kaudella finaalissa pelanneelle Porvoon Akillekselle maalein 6-2. Joukkueen tehokkain pelaaja v-lopun otteluissa on ollut odotetusti Nico Nevalainen, joka on tehnyt kahteen otteluun neljä maalia. Iso syy JPS:n menestymiseen on ollut Veiterän ohella joukkueen vahva puolustuspelaaminen.

Vaikka JPS onkin ollut vahva niin joukkueen täytyy pelata vahvasti myös sunnuntaina ja erityisesti päätöspelissä HIFK vastaan, jossa saatetaan ratkaista Suomen Cupin finaalipaikka. Oma sanansa on sanottavana myös OLS:lla, joka kohtaa tänään omassa ottelussaan Akilleksen. Mikäli OLS ottaa tuosta pelistä voiton on isäntäjoukkueella myös saumat lohkovoittoon.

Suomen Cupin finaali pelataan Lappeenrannassa 31. joulukuuta.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.