Scroll Top

SM-liiga – HIFK jysäytti siirtopommin – Kokenut lähes 600 NHL-ottelun puolustaja IFK:n takalinjoille

Helsingin IFK jysäytti todellisen siirtopommin, kun seura ilmoitti hankkineensa kokeneen 33 -vuotiaan ja lähes 600 NHL-ottelun Kyle Quinceyn riveihinsä. HIFK:n ja Quinceyn välinen sopimus kattaa kauden 2018-2019.

Embed from Getty Images

Viime kaudella Quincey pelasi vain 18 ottelua Minnesota Wildin paidassa, mutta kaudella 2016-2017 miehelle kertyi 73 ottelua New Jerseyn ja Columbuksen riveissä. Yhtäjaksoisesti kanadalaispuolustaja on pelannut NHL:ssä yhteensä 13 kautta kuudessa eri joukkueessa ennen kuin mies päätti siirtyä täksi kaudeksi Eurooppaan. Meriiteiltään Quincey on eittämättä SM-liigan kovimpia puolustajia, mutta itse kausi tulee lopulta näyttämään mikä miehen taso todellisuudessa on, mutta ainakin ennakkoon näyttää, että mies tulee olemaan liigan johtavia puolustajia.

Kanadalainen Quincey ei ole mikään varsinainen kiekollinen puolustaja vaan on hyvä yleispuolustaja, jonka suurimmat vahvuudet ovat eittämättä puolustuspäässä. Parhaalla NHL-kaudella, mies toki teki lähes 40 pistettä (4+34), mutta siitä kymmenen vuotta aikaa.

HIFK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin kehui vuolaasti uutta hankintaa seuran verkkosivuilla. Oikeata pelaajaa etsittiin ja odotus kannatti, sillä saamme todella kovan tason monipuolisen puolustajan, joka jaksaa pelata isoja minuutteja ja on pelannut urallaan 600 ottelua maailman parhaassa sarjassa.

Embed from Getty Images

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.