Veikkausliiga raportti – HJK voittoon PS Kemistä – VPS:lle kirvelevä tasapeli sarjajumboa vastaan

HJK teki eroa Veikkausliigan kärjessä

Sunnuntaina pelattiin kolmen ottelun kierros Veikkausliigassa. Helsingissä HJK oli vaikeuksissa, kun Rasmus Karjalainen nosti PS Kemin tasoihin reilun tunnin pelin jälkeen. Kotijoukkueen piina päättyi reilut kymmenen minuuttia ennen loppua, kun Akseli Pelvas vei isännät 2-1 johtoon. Lopussa heinäkuussa hankittu Filip Valencic rokotti entistä seuraansa, kun mies laukoi pilkulta 3-1 loppulukemat. Voiton ansiosta HJK kasvatti eroa sarjan kärjessä kahdeksaan pisteeseen ennen toisena olevaa VPS.. PS Kemi puolestaan säilyi sarjassa sijalla kymmenen.

VPS:lle karvas tasapeli sarjajumbo JJK:ta vastaan

Vaasan Palloseura sai hyvän alun JJK:ta vastaan, kun se siirtyi Steven Morrisseyn maalilla 1-0 johtoon reilun vartin pelin jälkeen. Pallollisesti VPS hallitsi avauspuoliaikaa, mutta lisä maaleja ei kuitenkaan nähty. Toisen jakson alussa kylmää vettä vaasalaisten niskaan heitti,Gael Etock, joka puski erikoisesti tulleen pallon maalivahti Marko Meeritsin yli ja tasoitti pelin 1-1. Ottelussa ei  maaleja enää nähty, joten JJK haki maukkaan pisteen Vaasasta loppulukemien ollessa 1-1. VPS puolestaan menetti asemiaan mestaruus taistelussa vaikka joukkueen sarjasijoitus säilyikin toisena.

SJK haki pisteet Rovaniemeltä

Rovaniemelle kohtasivat kotijoukkue RoPS ja viime otteluissa hyvin pelannut SJK. Ottelussa saatiin odottaa avausmaalia aina toiselle puoliajalle asti, jolloin vieraat siirtyi 0-1 johtoon Akseli Nurmelan omalla maalilla. Kotijoukkue ei kuitenkaan antanut periksi vaan nousi tasoihin vartti ennen loppua, kun juuri kentälle vaihdettu Lassi Lappalainen laukoi kotijoukkueen tasoihin. Tällä viikolla HJK:sta lainalle tullut Lappalainen teki samalla uransa avausmaalin Veikkausliigassa. Nuorukaisen maali ei lopulta riittänyt edes pisteeseen vaan vieraat iskivät vielä kertaalleen, kun Obed Malolo laukoi kauniilla vapaapotkulla SJK:lle 2-1 vierasvoiton. Kolmannen voittonsa putkeen ottanut SJK nousi sarjassa sijalle seitsemän, mutta eroa kolmantena olevaan FC Lahteen on vain kolme pistettä. RoPS puolestaan jatkaa sijalla yhdeksän.