Scroll Top

SM-liiga – Nappaako Kärpät finaalipaikan vai tasoittaako HIFK välierässarjan otteluvoitot

Jääkiekon SM-liigassa jatkuvat tänään taas välierät. Tappara on oman finaalipaikan jo varmistanut, mutta Kärpät ja HIFK käyvät tiukasti vielä taistoa toisesta finaalipaikasta. Kärpät  johtaa eilisen jatkoerävoiton myötä ottelusarjaa nyt voitoin 3-2. Tänään pelataan sarjan kuudes ottelu Helsingissä HIFK:n kotikentällä ja kotijoukkueella on samalla pakkovoiton paikka, joten pientä painetta on varmasti kotijoukkueen pelaajilla niskassa. Toisaalta HIFK on ollut todella hyvä kotona pudotuspeleissä, joten sen suhteen joukkue voi lähteä luottavaisin mielin.

 

HIFK

HIFK on pelannut hyvän ensimmäinen kauden päävalmentaja Ari-Pekka Selinin alaisuudessa vaikka joukkueen runkosarja olikin vähän takeltelua pitkälti jouluun asti. HIFK on tämän vuoden puolella pelannut todella hyvin ja varsinkin pudotuspeleissä joukkue on ollut todella hyvä ja, kun miettii, että joukkue pudotti jo JYP:n ja nyt runkosarjanvoittaja Kärpät on tiukoilla HIFK:n kanssa taistelussa finaalipaikasta on joukkueen kevät ollut onnistunut vaikka se kirkkain vielä puuttuukin.

HIFK on kotona pelannut todella hyvin, mutta pienet asiat ovat ratkaisseet otteluita vastustajan eduksi kuten eilen Petrellin kohtalokas kiekonmenetys, josta tuli Kärppien voittomaali ensimmäisen jatkoeränlopussa. Välillä myös tuntuu ja näyttää, että varsinkin vieraskentällä joukkue joutuu tekemään hirveän määrän töitä yhtä maalia kohti ainakin edellisessä kahdessa vierasotteluissa tämä on pistänyt silmään.

Kuva: Tomi Natri

Maalivahtipeli on joukkueella toiminut hyvin ja Kevin Lankinen on ollut jokaisessa välierässä hyvä tolppien välissä ja tarjonnut joukkueelle mahdollisuuden voittoon niin kuin  esimerkiksi eilen Oulussa, jossa mies nappasi 42 torjuntaaa, kun vastapäädyn Veini Vehviläinen torjui vain puolet siitä.

Ylivoimapelaamisen olisi HIFK:lla hyvä tänään toimia viime otteluita paremmin, koska joukkue ei ole tehnyt kolmessa edellisessä välieräottelussa yhtään ylivoimamaalia, joten tänään olisi hyvä osua tolppien väliin myös ylivoimalla. Alivoimapelaaminen sitä vastoin on toiminut kiitettävästi, joten sen suhteen kaikki on joukkueella kunnossa.

 

Kärpät

Kärpät otti eilen todella tärkeän voiton, koska se helpottaa joukkueen lähtemistä tämän päivän kuudenteen otteluun, sillä tappiollakin joukkue on vielä hyvin mukana taistelussa finaalipaikasta.

Eilen isoon rooliin nousi Jani Hakanpää, josta HIFK oli tehnyt edellisen ottelun jälkeen tutkintapyynnön Liigalle, mutta mitään rangaistusta miehelle ei tullut. Eilen Hakanpää sitten näpäytti takaisin tekemällä yhden maalin ja syöttämällä voittomaalin, joten tehot 1+1 oli puolustajalta parasta suolaa HIFK:n suuntaa mitä mies pystyi tarjoamaan.

Kuva: Jussi Määttä

Kärppien peli on toiminut välierissä ihan ok, mutta siitä huolimatta joukkueen tekemisestä paistaa se, että laadukkaita koko ottelun kestäviä 60 minuuttisia on ollut vaikea saada kasaan Varsinkin vieraissa joukkue on saanut HIFK.lta kyytiä varsinkin edellisessä ottelussa Helsingissä.

Lisäksi joukkueen hyökkäyksen kannalta olisi hyvä asia, että esimerkiksi maalipörssin voittanut Charles Bertrand löytäisi maalijyvänsä. Mies on tehnyt kevään 10 pudotuspeliottelussa yhteensä vain yhden maalin, joten miehen saldo ollut todella heikko verrattuna runkosarjaan. No onneksi pelejä on vielä jäljellä, joten maalijyvä voi hyvinkin löytyä lopuissa pudotuspeleissä.

 

Arvio

Ennakolta taas todella kliseinen tasainen ja pienten marginaalien ottelu luvassa, johon kotijoukkue HIFK lähtee niukkana suosikkina. Eilinen Kärppien voitto saattoi sikäli muuttaa tilannetta, että tänään HIFK:lla on pakkovoiton paikka ja miten se näkyy joukkueen pelaamisessa onkin sitten eri juttu. Gee veikkaa, että HIFK jatkaa vahvaa kotipelaamistaan ja ottaaa maalivahti Kevin Lankisen huippuotteiden johdolla voiton ja vie sarjan game 7, joka pelattaisiin lauantaina Oulussa mikäli HIFK tänään siis voittaa.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.