Jalkapallo – HJK haki upean vierasvoiton Eurooppa-liigan karsinnoissa

Gamblers Eurooppa-liiga

Jalkapallon Eurooppa-liigan karsinnoissa HJK haki arvokkaan 2-1 vierasvoiton IFK Göteborgista. Samalla HJK otti ison harppauksen kohti Eurooppa-liigan lohkovaihetta, koska otteluparin voittaja etenee Eurooppa-liigan pudotuspelivaiheeseen. Pudotuspeliparien voittajat puolestaan etenevät syksyllä alkavaan lohkovaiheeseen, jossa HJK oli edellisen kerran vuonna 2014. HJK-Göteborg otteluparin toinen osaottelu pelataan ensi torstaina Helsingissä.

Ottelu alkoi todella tasaisissa tunnelmissa vaikka kotijoukkue Göteborg pitikin enemmän palloa avaus puoliajalla. Kummallakin joukkueella oli omat paikkansa, mutta tauolle mentiin maalittomissa nolla-nolla lukemissa.

Heti toisen puoliajan alkuun HJK iski. Alfredo Morelos syötti ja Atomu Tanaka laukoi upeasti alakulmaan ja Klubi siirtyi 1-0 johtoon. Kotijoukkue Göteborg tuli kuitenkin tasoihin, kun ottelua oli pelattu 73 minuuttia maalintekijänä Emil Salomonsson. HJK ei tästä lannistunut vaan iski toistamiseen vain pari minuuttia kotijoukkueen tasoituksesta. Alfredo Morelos laukoi komeasti noin 20 metristä ja pallo upposi vastustamattomasti Göteborgin maaliin. Klubin johto kesti loppuun asti ja joukkueelle todella arvokas 2-1 vierasvoitto Gamla Ullevilta.

HJK voiton arvoa nostaa entisestään se, että joukkueen kaksi avainpelaajaa Taye Taiwo ja Nnamdi Oduamadi puuttuivat joukkueen kokoonpanosta. Joukkue sai myös ottelussa ikäviä uutisia, kun avausmaalin tehnyt Atomu Tanaka loukkaantui pian joukkueen 2-1 johtomaalin jälkeen. Joukkueen sisällä oltiin vaitonaisia Tanakan loukkaantumisesta, mutta pääomistaja Olli-Pekka Lyytikäinen valaisi hieman japanilaisen tilannetta. Kyllä se siltä näyttää, ettei hän vähään aikaan pelaa sanoi Lyytikäinen voitto ottelun jälkitunnelmissa.