Scroll Top

Barkov vakuuttaa: Tällä joukkueella kaikki mahdollisuudet kultaan

IMG_2984

Viime viikolla joukkueen mukaan liittyi muutamia NHL-pelaajia. Yksi niistä on nuorukainen, joka pelasi hienon kauden Florida Panthersissa. Kausi tosin päättyi ennen aikojaan, mutta kokemusta kertyi. Aleksander Barkov liittyi joukkueeseen torstaina Tampereella, mutta vielä silloin ei mies pukenut Leijonapaitaa päällensä. Ottelu vakuutti keskushyökkääjän täysin.

– Mun mielestä meillä on kaikki mahdollisuudet voittaa kultaa. Se on meidän tavoite ja kaikkemme tehdään sen eteen, että siinä onnistutaan, Barkov vakuuttaa.IMG_2984

Vaikka ikää ei miehellä ole kuin 19 vuotta, niin silti Barkov on jo päässyt pelaamaan Leijonien mukana jo useamman kerran. Kuten kaikki muutkin suomalaiset kiekkoilijat, niin myös Aleksander Barkov pitää kunnia-asiana saada pukea Leijonapaita päällensä. Mies lähtee Floridan kauden jälkeen hyvillä mielillä kohti MM-kisoja.

– Aina on mahtavaa pukea Leijonapaita päälle. Se tuo lisää itseluottamusta ja on kunnia edustaa maajoukkuetta, Barkov toteaa.

Jaromir Jagrin rinnalla Florida Panthersissa pelannut nuori mies lähtee Tshekeissä pelattavaan turnaukseen vain kirkkain mitali mielessä ja hän tietää, että sen saavuttaminen nyt kasassa olevalla joukkueella on mahdollista. Tshekki tulee varmasti antamaan ison haasteen, kuten kaikki muutkin joukkueet. Suomi kohtaakin kisojen isäntämaan vielä viikkoa ennen kisoja Znojmossa ja Brnossa.

– Tshekki on aina taitava ja nopea joukkue. Kuulin myös, että ne ovat tosi fyysisiä. Tulee fyysinen kamppailu ja mä luulen, että jos pelaamme omaa peliämme, on meillä tosi hyvät mahdollisuudet voittaa, Barkov arvioi.

Tshekki tulee olemaan kova mittari Suomelle ja joukkueen riveistä löytyy muun muassa Barkovin ketjukaveri Jaromir Jagr. Mies on innoissaan päästessään pelaamaan joukkuekaveriaan vastaan. Barkov näkee, että Tshekki on kova ryhmä siitä huolimatta, ketä siellä pelaa. Pieni kipinä kuitenkin silmissä loistaa, kun pääsee pelaamaan Jagria vastaan.

– Tietysti on mukava pelata aina joukkuekavereita vastaan, esimerkiksi Jagr. En tiedä, pelasin kuitenkin sen kanssa parikymmentä peliä ja kaksi kuukautta pelattiin yhdessä, niin kuitenkin varmaan muistaa mut vielä, Barkov mietti.

Leijonat kohtaavat Tshekin keskiviikkona Znojmossa ja perjantaina Brnossa. MM-kisat käynnistyvät 1. toukokuuta Prahassa ja Ostravassa. Suomi pelaa alkusarjan ottelut Ostravassa pelaavassa lohkossa.-

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.