Scroll Top

Jääkiekon MM-kisat – Suomi kohtaa päätöspelissä Saksan, lue ottelun ennakko

Jääkiekon MM 2019 Leijonat Slovakia

Jääkiekon MM-kisoissa Leijonat kohtaa lohkon päätöspelissä Saksan. Suomi lähtee päätöskamppailuun hyvästä tilanteesta, sillä Leijonat johtaa omaa lohkoaan ja sille riittää Saksa ottelusta jatkoaikavoitto varmistamaan lohkon ykköstilan. Saksa ei ottelussa ihan älyttömiä panoksia ole, sillä joukkue on saavuttanut jo puolivälieräpaikan. Toki voitolla joukkue voi nousta lohkossa kolmanneksi.

Suomen ja Saksan ottelut ovat olleet MM-tasolle monesti todella tasaisia. Viime vuoden MM-kisoissa Saksa pääsi, jopa yllättämään, sillä joukkue kukisti Leijonat jatkoajan jälkeen maalein 3-2. 2016 kisoissa puolestaan Suomi ole selvästi parempi maalein 5-1, joten tasaisista lähtökohdista päivän kamppailuun lähdetään.

Ennakkoasetelmat päivän otteluun

Suomi

Suomi pelasi edellisen ottelunsa sunnuntaina, kun se kaatoi rutiini suorituksella Ranska maalein 3-0. Välipäivä on tehnyt joukkueelle varmasti hyvää ja Suomi pääsee hakemaan lohkovoittoa tuoreilkla jaloilla. Päävalmentaja Jukka Jalonen on tehnyt pieniä viilauksia kokoonpanoon, mutta isommilta muutoksilta on vältytty. Ykkösketjun sentteri vaihtuu, kun Arttu Ilomäki huilaa tänään ja alemmissa ketjuissa pelannut Juhani Tyrväinen hyppää ykkösketjun keskelle. Loukkaantumisesta kärsinyt Juho Lammikko palaa myös kokoonpanoon. Lammikko aloittaa ottelun tutulla paikallaan nelosketjun sentterinä. Maalilla jatkaa odotetusti Kevin Lankinen

Embed from Getty Images

Suomen hyökkäyspelistä on puhuttu paljon, mutta myös Leijonien puolustuspelaaminen ansaitsee ison kiitoksen. Suomi on päästänyt kolmessa viime pelissä vain yhden maalin ja vertailussa muihin oman alkulohkon joukkueisiin on Leijonat päästänyt selvästi vähiten maaleja. Erityisesti puolustuksen ykköspari Ohtamaa-Lehtonen on pelannut todella tasapainoiset kisat niin hyökkäys kuin puolustussuuntaan.

Hyökkäyspelissä Suomen ehdoton vahvuus on tiukka neljän ketjun peluutus. Vaikka joukkueessa ei hirveästi supertähtiä ole niin jokaisessa ketjussa on kuitenkin yksilötaitoa siinä määrin, että pelin painopiste pystytään viemään vastustajan päätyyn ja aiheuttamaan siellä myös tuhoa. Vaikka tilanteet ei aina maaliin päätyisi niin pitkillä hyökkäyksillä pystytään ainakin väsyttämään vastustajan pelaajia.

Embed from Getty Images

 

Saksa

Saksa aloitti kisat loistavasti ottamalla neljästä ensimmäisestä pelistä neljä voittoa ja täydet 12 pistettä. Kahdessa viime pelissä joukkueen taso on ruvennut näkymään, kun vastassa oli huippumaat Kanada ja USA. Kanadalle Saksa hävisi tylyin numeroin 8-1, mutta USA:n kanssa joukkue taisteli tiukasti voitosta, mutta joutui lopulta taipumaan maalein 3-1.

Embed from Getty Images

Tämän päivän ottelusta tekee mielenkiintoisen myös se, että Saksan päävalmentajana toimii entinen HIFK -legenda sekä Leijonien paidassa MM-hopeaa keväällä 2007 voittanut Toni Söderholm. Mies on noussut lyhyellä valmentajan urallaan nopeasti parrasvaloihin ja on tehnyt näissäkin kisoissa hyvää tulosta jo tähän asti eli vienyt Saksan vähintään puolivälieriin.

Saksan joukkueesta puhuttaessa on pakko nostaa esiin joukkueen ykkösnimi Edmonton Oilersin supertähti Leon Draisaitl, joka nakutti päättyneellä NHL – kaudella yli 100 pistettä runkosarjassa. Kisoissa peli on kulkenut varsin mukavasti ja Draisaitl on tehnyt kuudessa ottelussa tehot 3+2. Esiin pitää nostaa myös kolmosketjun laidassa pelaava Mannheimin hyökkääjä Markus Eisenschmid, joka on pelannut mainiot kisat. Mies on erittäin hyvä pelinrakentaja, josta kertoo myös tehot 1+5.

Embed from Getty Images

Saksan maalivahtitilanteesta on vaikea sanoa, koska kisojen aikana joukkueen maalinsuulla on pelannut kaikki kolme maalivahtia. Toki todennäköistä on, että maalilla aloittaa Dusseldorfissa ammatikseen pelaava Mathias Niederberger, joka on torjunut joukkueen kuudesta aiemmasta pelistä neljä.

 

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.