Scroll Top

Jääkiekon MM-kisat – Leijonat kohtaa tänään MM-jäällä USA:n, lue ottelun ennakko

Jääkiekon MM 2019 Leijonat Slovakia

Leijonat palaa kaukaloon yhden välipäivän jälkeen, kun joukkue kohtaa tänään alkuillan ottelussa USA:n. Suomi ja Yhdysvallat ovat kohdanneet myös kaksissa edellisissä kisoissa  toisensa. Viime vuonna Suomi voitti alkusarjassa USA:n maalein 6-2 ja 2017 kisoissa joukkueet kohtasivat puolivälierä vaiheessa, jolloin Suomi oli parempi maalein 2-0, joten Leijonilla on aikamoinen niskalenkki ennen tämän illan ottelua.

Ennakkoasetelmat illan otteluun

USA

USA on pelannut kisoissa kaksi ottelua. Perjantaina joukkue taipui isäntämaa Slovakialle maalein 4-1, mutta eilen se otti tyylipuhtaan voiton, kun Ranska kaatui murskalukemin 7-1.

Eliseen Ranska kamppailuun muodostettu joukkueen uusi ykkösketju DeBrincat-Larkin-Kane osoitti heti vaarallisuutensa, sillä kolmikko teki joukkueen seitsemästä maalista peräti kolme. Varsinkin Alex DeBrincat on osoittanut heti turnauksen alussa vaarallisuutensa, sillä nuorukainen on tehnyt turnauksen kahdessa ottelussa kolme maalia.

Embed from Getty Images

USA:n ylivoimapelaaminen on ollut myös vaarallista. Joukkue on päässyt kahdessa ensimmäisessä pelissä kolmesti ylivoimalle ja tehnyt niistä kaksi maalia, joten Leijonat saa olla tänään tarkkana oman alivoimansa kanssa.

Mielenkiintoista on myös seurata ensi kesän ykkösvarauksesta taistelevan Jack Hughesin otteita. Nuorukainen ei ole päässyt turnauksessa vielä  tehopisteille, joten mielenkiintoista nähdä miten nuorukainen suoriutuu, kun hypetys nousee entisestään juuri Suomi yhteydessä.

Embed from Getty Images

Kannattaa myös seurata alkaako USA:n joukkueessa väsymys painaa kamppailun edetessä. Joukkue pelaa nyt toisena päivänä putkeen ja yhteensä ottelu on jo kolmas neljän päivän sisällä, joten ei olisi ihme jos kuorma alkaisi joidenkin pelaajien kohdalla näkyä.

Suomi

Suomen joukkuetta parjattiin paljon ennen kisoja, mutta turnauksen ensimmäiset ottelut ovat näyttäneet, että täysin turhaan. Kanada voiton jälkeen Suomi pelasi edellisessä ottelussa todella jämäkän esityksen isäntämaa Slovakiaa vastaan. Suomen joukkueessa on kaikki kaikessa ollut hyökkääjä Kaapo Kakko, joka on tehnyt joukkueen seitsemästä maalista peräti viisi. Niinpä päävalmentaja Jukka Jalonen on muuttanut ketjuja tämän päivän USA -otteluun.  Varsinkin ykkösketju on mennyt lähes kokonaan uusiksi, sillä siinä jatkaa vain Toni Rajala, joka saa uusina miehinä mukaan Juhani Tyrväisen ja MM-debyyttinsä tänään pelaavan Kristian Kuuselan. Muuten ketjuissa ei tapahdu kuin pieniä viilauksia, joista näkyvin on Veli-Matti Savinaisen pelaaminen kolmosketjussa. Toki myös maalivahti vaihtuu tämän päivän otteluun, kun tolppien väliin tulee Veini Vehviläinen.

Embed from Getty Images

Vaikka kokoonpanot muuttuvat USA kamppailuun on Suomen tilanne silti hyvä, koska joukkueen pelaaminen on toiminut niin hyökkäys kuin puolustussuuntaan todella hyvin.  Lisäksi aina niin tärkeä erikoistilannepelaaminen on toiminut heti turnauksen alussa ja joukkue on pystynyt tekemään molemmissa aiemmissa kamppailussa ylivoimamaalin niin Kanadan kuin Slovakian verkkoon.

Vaikka mediassa nostetaan lähes aina esiin kärkiketjujen pelaajat niin pakko kehua myös Leijonien nelosketjua, jossa pelaavat Jere Sallinen, Juho Lammikko ja Marko Anttila. Kolmikko on pelannut turnauksessa todella hyvää lätkää ja pystynyt jarruttamaan vastustajan kärkipelaajia todella hyvin. Marko Anttila jakoi Kanada ottelussa kovia taklauksia ja niitä tarvitaan myös tämän päiväisessä ottelussa.

Embed from Getty Images

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.