Scroll Top

Jääkiekon MM-kisat – Sebastian Aho on hurjalla pistetahdilla rikkomassa useita MM-ennätyksiä

lätkä

Jääkiekon MM-kisat ovat vasta alkuvaiheessa, mutta jo nyt on käynyt selväksi, että Sebastian Aho on hurjassa iskussa tämän kevään Tanskan MM-kisoissa ja ellei mitään ikävää satu esimerkiksi loukkaantumista, joka pitäisi miehen sivussa vaikka noin 2-3 peliä tulee mies latomaan hurjat tehot ja laittamaan samalla todennäköisesti Leijonien kaikkien aikojen yhden turnauksen piste-ennätyksen uusiksi. Aho on ollut kahdessa ensimmäisessä ottelussa aivan ilmiliekeissä  Etelä-Koreaa vastaan hän teki jo kovat tehot 2+2, mutta eilen Latviaa vastaan Aho pisti vieläkin paremmaksi tehden pisteet 2+4. Suomalainen NHL-tähti johtaa kahden pelatun pelin jälkeen maali, syöttö sekä pistepörssiä ja mikä hienointa pistepörssin kakkosena on toine suomalainen Ahon seurakaveri Teuvo Teräväinen.

Embed from Getty Images

Tällä hetkellä Aholla on loistava mahdollisuus rikkoa Leijonien kaikkien aikojen yhden turnauksen piste-ennätys, joka on hyökkääjä Petri Kontiolan hallussa. Kontiola teki kotikisoissa 2013 16 tehopistettä (8+8). Saku Koivu on tehnyt myös 16 tehopistettä MM-kisoissa. Tämä tapahtui Norjan MM-kisoissa 1999, jolloin Koivu teki 10 peliin tehot 4+12. Mikäli Ahon tahti pysyy edes lähellä nykyistä voi ennätys mennä rikki jo kahdessa seuraavassa pelissä, jossa Suomi kohtaa Norjan sekä kisaisäntä Tanskan.

Embed from Getty Images

Tällä hetkellä Sebastian Ahon tilanne näyttää todella hyvältä pisteiden valossa, mutta paljon myös riippuu siitä miten pitkälle Suomi kisoissa etenee. Aholla on myös mahdollisuus rikkoa toinenkin MM-ennätys eli tehdä kovin pistemäärä yksissä MM-kisoissa vuoden 1977 jälkeen. Tällä hetkellä ennätys on Kanadan entisellä tähtihyökkääjällä Dany Heatleylla, joka teki Kanadan 2008 kisoissa tehot 12+8, joten siihen Aholla on onnistuessaan hyvät saumat rikkoa myös tuo ennätys mikäli Leijonat etenisi mahdollisesti aina mitalipeleihin asti.

Embed from Getty Images

Yksi asia on kuitenkin varmaa, että yhden MM-turnauksen piste-ennätys on ja pysyy Neuvostoliittolaisen hyökkääjän Vladimir Petrovin halussa, joka teki 1973 Neuvostoliiton  MM-kisoissa 10 ottelussa käsittämättömät 34 pistettä (18+16).

Sebastian Aho on tehnyt jo nyt historiaa, koska nykymuotoisissa MM-kisoissa ei kukaan Leijona pelaaja ole tehnyt kahteen ensimmäiseen peliin 10 tehopistettä (4+6), joten pitää olla jo nyt todella ylpeä nuorukaisen saavutuksista rikkoi Aho muita ennätyksiä tai ei. Tärkeintä tulee kuitenkin olemaan joukkueen menestys eikä henkilökohtaiset pisteet, koska ne ovat vain bonusta joukkueen menestyksen päälle. Pitää myös muistaa, että MM-kisoja on pelattu vasta kaksi peliä ja yhteensö kolme kisapäivää, joten MM-kisat ovat vasta aivan alkutekijöissään. Katsotaan kisojen jälkeen mitkä ovat suomalaistähtien tehot ja miten Suomi joukkueena kisoissa pärjää.

 

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.