NHL – Raportti yön peleistä

Noniin, saatu jälleen mahtava play-off yö kokea. Uskomattoman tasaisia sarjoja käynnissä!

Pittsburgh Penguins – New York Rangers Game 3

Rangers tärkeään vierasvoittoon luvuin 1-2!

Joukkueet lähtivät tähän otteluun sarjan ollessa tasan 1-1 kahden ensimmäisen ottelun jälkeen. Ensimmäiset ottelut pelattiin New Yorkissa legendaarisessa Madison Square Gardenissa, jossa ottelut päättyivät Rangersin 2-1 voittoon ja Penguinsin 3-4 voittoon. Tämän jälkeen olikin aika siirtyä Pennsylvanian osavaltioon Pittsburghiin seuraavan kahden ottelun ajaksi.

Ottelu oli kummaltakin joukkueelta vahvaa puolustuspelaamista ja maalivahdit loistivat myös huikeilla torjunnoillaan. Varsinkin Rangersin Henrik Lundqvist tuntui lopussa lähes seisovan ´´päällään´´ kiekkojen tiellä ja pitäen luvut 1-2.

Tapahtumarikkaiden vaiheiden jälkeen Rangers onnistui ottamaan tärkeän vierasvoiton ja siirtymään sarjassa johtoon 2-1 Dan Girardin johdolla, joka merkautti syötöt molempiin maaleihin. Maalinteossa puolestaan onnistuivat Rangersiltä 0-1 maalin tehnyt Carl Hagelin ja 0-2 maalin tehnyt Chris Kreider. Molemmat maalit tehtiin ensimmäisessä erässä. Penguinsiltä maalinteossa onnistui viimeisessä erässä Patric Hornqvist kaventaen pelin 1-2, mikä jäi lopulta laihaksi lohduksi.

Seuraava ottelu pelataan Consol Energy Centterissä Pittsburghissa ke-to välisenä yönä.

Rangers johtaa ottelusarjaa luvuin 2-1

Minnesota Wild – St. Loiuis Blues Game 3

Wild komeaan kotivoittoon lukemin 3-0!

Suomalaisittain erittäin mielenkiintoinen ottelusarja oli kahden ensimmäisen ottelun jälkeen tilanteessa 1-1. Ensimmäiset kaksi ottelua pelattiin St.Louisissa, mutta nyt oli aika siirtyä keväiseen Minnesotaan kahden seuraavan ottelun ajaksi.

Ottelu oli tasaista puolustustaistelua Wildin hieman hallitessa peliä. Ensimmäinen erä oli maaliton, mutta toisessa erässä Wildilta onnistui maalinteossa ensin Jason Pominville, jonka jälkeen oli Zach Parisen vuoro huudattaa raivokasta Wild yleisöä. Kumpaankin maalin syötön merkautti huikeaa kevättä pelaava Mikael Granlund.

Kolmanteen erään siirryttiin Wildin 2-0 johdossa. Kolmannessa erässä Blues alkoi saamaan painetta Wild maalille ja luomaan vaarallisia paikkoja, mutta kiekko ei silti millään löytänyt huippupelin pelanneen Wild maalivahti Devan Dubnykin taakse.

Nino Niederreiter laukoi vielä viimeisen niitin tyhjään maalin 3-0 kaksi minuuttia ennen ottelun loppua.

Seuraava ottelu pelataan Xcel Energy Centerissä Minnesotassa ke-to välisenä yönä.

Wild johtaa ottelusarjaa luvuin 2-1

Winnipeg Jets – Anaheim Ducks Game 3

Ducks taisteluvoittoon jatkoajalla lukemin 4-5!

Kahden ensimmäisen ottelun jälkeen siirryttiin Anaheimista Winnipegiin Ducksien johtaessa sarjaa lukemin 2-0.

Ottelusta oli luvassa tasainen, kun oli tiedossa, että Jets tulee olemaan vahva kotona hurjan kotiyleisön tuella.

Ensmmäinen erä alkoi Jetsin hallitessa tapahtumia ja päästen jatkuvasti vaarallisesti Ducksin maalille. Kotiyleisön odotus palkittiin, kun ensimmäisen erän puolessa välissä Lee Stepniak muutti lukemiksi 1-0. Tämän jälkeen Ducks alkoi päästä peliin mukaan hetki hetkeltä paremmin ja Cam Fowler onnistuikin muutamaa sekuntia ennen erän loppua laukomaan pelin tasoihin 1-1.

Toiseen erään lähdettiin pelin ollessa tasan 1-1. Toisen erän alussa huikeassa vireessä oleva Corey Perry onnistui jälleen maalinteossa ja muutti lukemiksi 1-2. Takaiskun jälkeen Jets lisäsi vauhtia ja onnistui muutaman minuutin sisään tekemään kaksi osumaa ja menemään johtoon luvuin 3-2. Maalintekijöinä olivat Tyler Myers ja Brad Wheeler. Erän lopussa Ducks onnistui tasoittamaan pelin 3-3 Jakob Silfverbergin maalilla. Tästä vain pari minuuttia ja Frederik Andersen joutui jälleen kaivamaan kiekon maalistaan, kun Bryan Little onnistui maalinteossa, muuttaen luvuiksi 4-3. Erätauolle siirryttiin näissä lukemissa.

Kolmannessa erässä Ducks haki raivolla tasoitusta ja pitkään näytti, että Winnipeg onnistuu nappamaan voiton Ankkojen nenän edestä, mutta Ryan Kesler oli erimieltä ja tasoitti pelin 4-4 ajassa 57:46.

Tämän jälkeen maaleja ei enää nähty ja joukkueet siirtyivät pukukoppeihin odottamaan jatkoerän alkua.

Jatkoerän alku oli vauhdikasta ja miellyttävää katseltavaa ja lopulta ottelun ratkaisijaksi nousi ajassa 65:12 Ducksin Rickard Rakell! Ottelu päättyi Ducksin jatkoaika voittoon lukemin 4-5

Seuraava ottelu pelataan ke-to välisenä yönä MTS Centrellä Winnipegissä.

Anaheim Ducks johtaa ottelusarjaa luvuin 3-0