USA tyrmäsi Leijonat kisojen avausottelussa

image

Suomen MM-urakka ei lähtenyt liikkeelle aivan käsikirjoituksen mukaan, sillä USA nappasi voiton lukemin 5-1. Tulos ei kerro kuitenkaan koko kuvaa ottelusta, mutta maalitehoissa USA oli juuri tuon verran parempi. Leijonat hallitsivat ottelua ajoittain ja saivat pyörityksiäkin aikaiseksi, mutta viimeistely ontui pahemman kerran. Sillä hetkellä, kun olisi pitänyt laukaista kiekko reppuun, niin pelaaminen meni näpertelyksi ja Yhdysvaltojen puolustus pystyi tekemään maalipaikan tyhjäksi.

Ensimmäinen osuma nähtiin vasta ensimmäisen erän lopussa, kun Jokereissa kuluneella kaudella pelannut Steve Moses vei amerikkalaiset ottelussa johtoon. Toisessa erässä Suomi tuli peliin mukaan ja Jyrki Jokipakka laukoi kiekon viivasta maaliin. Kaikki näytti vielä tässä vaiheessa hyvältä ja Leijonat sai pyörityksiä aikaiseksi ja pääsi pelaamaan myös ylivoimaa. Yksi virhe muutti kuitenkin ottelun kulun. Tuukka Mäntylä menettää viivassa kiekon ja Dan Sexton saa napattua sen kuin karkin pikkupojalta. Läpiajo, jonka Pekka Rinne torjuu mutta reboundin pääsee Matt Hendricks vetämään tyhjään maaliin.

Selkärangan katkaiseva osuma nähtiin hetkeä myöhemmin, kun Dan Sexton laukoo pelivälineen jälleen ohi Rinteen ja USA johtaa jo 3-1. Kolmannen erän alkuun yhdysvaltalaiset onnistuvat vielä tekemään neljännen maalin, niin peli oli sillä selvä. Suomi pääsi vielä lopussa yrittämään maalia ylivoimalla ja ilman maalivahtia, mutta tuloksetta. Jäähyllä ollut Hendricks onnistuu sivakoimaan kiekon pitkältä Suomen tyhjään reppuun ja loppunumerot 5-1 sinetöityivät. Suomen seuraava ottelu on sunnuntaina, kun vastassa on Tanska. Edellisen kerran Leijonat on pelannut Tanskaa vastaan Bratislavan avausottelussa 2011. Silloin tuli voitto Suomelle lukemin 5-1.