Scroll Top

World Cup – Leijonat kohtaa päätöspelissä Venäjän

image

Leijonilla on tänään ohjelmassa World Cupin päätösottelu Venäjää vastaan. Suomella ei ottelussa enää panosta ole, joten mielenkiintoista nähdä miten joukkue syttyy illan koitokseen. Venäjällä puolestaan riittää ottelussa panosta ja se tarvitseekin runsasmaalisen voiton Leijonista, jotta välieräpaikka joukkueelle irtoaa. Ottelu on näkyy suorana nelosella kello 22.00 alkaen.

Ottelun lähtökohdat

Suomi aloitti turnauksen todella heikolla esityksellä Pohjois-Amerikan alle 23 -vuotiaiden yhdistelmäjoukkuetta vastaan. Edellinen kamppailu Ruotsia vastaan antoi lupauksia paremmasta vaikka ottelusta kaksi nolla tappio tulikin. Joukkue sai luotua hyvin painetta Ruotsin maalille, mutta viimeistely oli heikkoa avausottelun tapaan.

Johtavilta pelaajilta Mikko Koivun johdolla odotetaan selvää tason nostoa päätösotteluun, jotta voitosta voidaan edes haaveilla. Erikoistilannepelaamisen pitää Suomen osalta parantua ja erityisesti kadoksissa olevia ylivoimatehoja kaivataan kipeästi.

Embed from Getty Images

Venäjä lähtee illan otteluun selvänä suosikkina ja joukkueella onkin rutkasti panosta illan ottelussa. Punakone aloitti turnauksen tappiolla Ruotsille, mutta edellisessä ottelussa se onnistui nappaamaan niukan 4-3 voiton Pohjois-Amerikan yhdistelmäjoukkueesta.

Venäjän materiaali ja varsinkin sen hyökkäys on todella nimivahva tähän turnaukseen. Joukkueen ykköskenttä Tarasenko-Datsyuk-Ovechkin voi vauhtiin päästyään tehdä todella rumaa jälkeä Leijonien kannalta. Toki joukkueesta löytyy laatua myös ykköskentän takaa ja tästä hyvänä esimerkkinä se, että kaikki hyökkäysketjut onnistuivat maalinteossa edellisessä ottelussa. Puolustus voi olla joukkueen heikko kohta vaikka sieltä laatua löytyykin. Jännä nähdä pystyykö Venäjä pelaamaan joukkueena vai mennäänkö jälleen kerran yksilötaidon varassa.

Embed from Getty Images

Arvio

Suomi voi lähteä illan otteluun paineettomasti, koska jatkohaaveita joukkueella ei enää ole. Ottelun avausmaali tulee näyttelemään illan kamppailussa todella isoa roolia. Mikäli Leijonat onnistuu tekemään avausmaalin voi se sekoittaa Venäjän peliä yllättävänkin pahasti. Erikoistilannepelaaminen on tarkassa seurannassa ja erityisesti Suomen tulee välttää ottelussa jäähyjä, koska Venäjän joukkueesta löytyy niin paljon yksilötaitoa ylivoimalle. Suomi on viime vuosina pelannut hyvin Venäjää vastaan (Sotshi 2014, MM- välierä 2016), joten ei olisi suuri yllätys, jos joukkue venyisi myös tämän illan ottelussa. Geen veikkaus on, että tiukka ja vähämaalinen kamppailu luvassa ja voittajaa haetaan pitkän kaavan kautta.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.