Atletico Madrid ja AS Monaco puolivälieriin Mestarien Liigassa

UCL-mestarien-liiga

Mestarien Liigassa pelattiin keskiviikko-iltana kaksi viimeistä neljännesvälierien AS Monaco-Manchester City ja Atletico Madrid-Leverkusen toiset osaottelut.

Monaco-Manchester City parissa lähdettiin iltaan tilanteessa, jossa vierasjoukkue Man City oli voittanut kotona runsasmaalisen ottelun 5-3. Myös tämän illan ottelussa tuli paljon maaleja. Kotijoukkue Monaco hallitsi ensimmäistä puoliaikaa jopa yllättävän selkeästi ja pääsivät tauolle 2-0 johdossa Mbappen ja Fabinhon maaleilla.

Toisella puoliajalla vierailijat pääsivät paremmin peliin mukaan ottaen homman haltuun. Kun ottelua oli jäljellä 20 minuuttia kavensi Sane tilanteeksi 2-1. Tässä tilanteessa olisi Manchester City päässyt jatkoon. Mutta vain kuusi minuuttia myöhemmin Monaco pääsi takaisin kahden maaliin johtoon, kun Lemarin antamasta vapaapotkusta Bakayoko pallon alanurkkaan. Lopussa ei tullut enää lisämaaleja, joten Monaco teki ison yllätyksen ja meni 3-1 voitolla puolivälieriin yhteismaalein 6-6 vierasmaalien turvin.

Illan toisessa ottelussa Atletico Madrid pääsi hyvistä asemista kotiotteluun voitettuaan Leverkusenin vieraana ensimmäisen osan 4-2. Ottelussa molemmilla oli muutama hyvä maalipaikka, mutta kumpikaan ei onnistunut tekemään. Varsinkin Atleticon maalivahti Oblak teki pari loistavaa torjuntaa. Ottelu päättyi tasan 0-0 ja Atletico eteni puolivälieriin ensimmäisen osan tuloksella. Turnauksen ainoana suomalaisena vielä mukana ollut Leverkusenin Joel Pohjanpalo ei päässyt ollenkaan kentälle.

Monacon ja Atletico Madridin lisäksi puolivälieriin pääsivät Bayern Munchen, Real Madrid, Barcelona, Dortmund, Juventus ja Leicester. Puolivälieräparit arvotaan perjantaina.

Illan otteluiden tulokset

AS Monaco – Manchester City  3-1 (2-0)

8 min 1-0  Mbappe

29 min 2-0  Fabinho

71 min 2-1  Sane

77 min 3-1  Bakayoko

AS Monaco jatkoon yhteismaalein 6-6 vierasmaaleilla

Atletico Madrid – Leverkusen  0-0 (0-0)

Atletico Madrid jatkoon yhteismaalein 4-2