AS Roma yllätti Barcelonan kotonaan – Liverpool kaatoi toisen kerran Manchester Cityn

Gamblers UCL mestareiden liiga mestarien

Mestarien Liigassa pelattiin tiistaina kaksi puolivälierien toista osaottelua, joissa ratkesi kaksi ensimmäistä välieriin pääsevää joukkuetta.

Manchesterissa kohtasivat Man City ja Liverpool. Brittijoukkueiden avausosassa Liverpool otti komean 3-0 voiton. Illan ottelussa Manchester City sai loistavan alun takaa-ajolleen. Gabriel Jesus teki jo toiselle minuutilla avausmaalin. Kotijoukkue hallitsi ensimmäistä puoliaikaa ja ehti tehdä toisenkin maalin ennen taukoa, mutta se hylättiin paitsiona, vaikka videokuvien perusteella tuomio oli kyseenalainen. Man Cityn valmentaja Pep Guardiola ei hevin sulattanut tätä tuomiota. Guardiola joutui toiseksi puoliajaksi katsomon puolelle.

Toisella puoliajalla vierailijat pääsivät peliin paremmin mukaan ja joukkueen ykköstykki Mohamed Salah tasoitti ottelun hieman ennen tunnin täyttymistä. Salahin maali oli ratkaisi otteluparin. Loppulukemat 1-2 niittasi Roberto Firmino. Liverpool etenee yhteismaalein 5-1 välieriin, jossa on viimeksi ollut kymmenen vuotta sitten.

AS Roma onnistui mahdottomassa, Barcelonan taival päättyi

Illan toisessa nähtiin iso yllätys, kun AS Roma onnistui siinä mihin ei oikeastaan kukaan uskonut. Kotiotteluun 4-1 tappioasemassa lähtenyt Rooma kaatoi upean esityksen jälkeen Barcelonan 3-0. Roman maaleista vastasivat Edin Dzeko, Daniele De Rossi rangaistuspotkusta ja Konstantinos Manolas kulmapotkusta. Kotijoukkueen maalintekijöistä De Rossi ja Manolas olivat viime viikolla epäonnisia tehtyään omat maalit. Tämän tuloksen myötä AS Roma teki Mestarien Liiga kauden suurimman yllätyksen etenemällä välierieen yhteismaalein 4-4 vierasmaalin ansiosta.

Huomenna ohjelmassa on kaksi muuta puolivälierää.

Illan otteluiden tulokset

Manchester City – Liverpool  1-2 (1-0)

2 min 1-0  Jesus

56 min 1-1  Salah

77 min 1-2  Firmino

Liverpool välieriin yhteismaalein 5-1

AS Roma – Barcelona  3-0 (1-0)

6 min 1-0  Dzeko

58 min 2-0  De Rossi, rp

82 min 3-0  Manolas

AS Roma välieriin yhteismaalein 4-4 vieramaalilla