Frenzel johdatti Saksan kolmoisvoittoon Trondheimissa – Herola kahdeksas

Gamblers talvilajit

Trondheimissa, Norjassa kisattiin keskiviikkona yhdistetyn maailmancupkauden kolmanneksi viimeinen kilpailu. Mäkiosuus käytiin HS 140 suurmäestä ja hiihto-osuus oli 10 kilometriä.

Trondheimissa oli keskiviikkona huono keli. Mäkiosuus jouduttiin perumaan kovan puuskittaisen tuulen ja räntäsateen takia. Mäkiosuuden tulokset otettiin tiistaina käydystä varakilpailusta.

Saksalaiset olivat jälleen vahvimmat ja nappasivat kolmoisvoiton. Voiton vei Eric Frenzel, joka pääsi lähtemään hiihto-osuudelle kolmantena. Toiseksi tullut maailmancupin kärkimies Johannes Rydzek jäi lähes 20 sekuntia ja kolmannen sijan nappasi Fabian Riessle voitettuaan kiritaistelussa Japanin Akito Wataben, joka voitti sunnuntaina Holmenkollenissa.

Paras suomalainen oli Ilkka Herola ollen kahdeksas. Herola nousu jälleen monta sijaa hiihto-osuudella lähdettyään sijalta 22. Muista suomalaisista Eero Hirvonen oli 23, Leevi Mutru 36, Arttu Mäkiaho 42 ja Matti Herola ei päässyt maaliin, koska hänet saatiin kierroksella kiinni.

Kausi huipentuu viikonloppuna Schonachissa, Saksassa.